Τετάρτη 19 & Παρασκευή 21 Οκτωβρίου
Ώρα 19:30

Κύκλος | Όπερα

Αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού»

Βραβευμένη ως η Καλύτερη Παραγωγή Όπερας (Croatian Theatre Biennial Award) για τις καλλιτεχνικές περιόδους 2015/16 και 2016/17, η κορυφαία όπερα Οθέλλος του Τζιουζέπε Βέρντι, παρουσιάζεται στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, σε συνεργασία με την Όπερα του Κροατικού Εθνικού Θεάτρου της Ριέκα, υπό τη μουσική διεύθυνση του διεθνούς φήμης αρχιμουσικού Μύρωνα Μιχαηλίδη.
Η όπερα σε τέσσερις πράξεις, βασισμένη στο ομώνυμο αριστούργημα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σε λιμπρέτο του Αρρίγκο Μπόιτο και σε σκηνοθεσία και δραματουργία του διάσημου κροάτη σκηνοθέτη και καλλιτεχνικού διευθυντή του Κροατικού Εθνικού Θεάτρου της Ριέκα Marin Blažević, αποδίδει μουσικά την ιστορία του μαύρου κυβερνήτη της Κύπρου και στρατηγού της Δημοκρατίας της Βενετίας Οθέλλου, ο οποίος πέφτει θύμα του μίσους ενός από τους αξιωματικούς του, του Ιάγου. Ο τελευταίος με δόλο πείθει τον Οθέλλο ότι η σύζυγός του, Δυσδαιμόνα, τον απατά με τον Κάσσιο. Ο Οθέλλος πέφτει στην παγίδα…
Το κοινό του Ηρακλείου θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τον αριστοτεχνικό τρόπο με τον οποίο ο Βέρντι αποδίδει την υπόθεση, τόσο με την οικονομία των μέσων της μουσικής του όσο και με την εκρηκτική της δύναμη. Οι πλήρεις και ιδιαίτεροι χαρακτήρες, οι συναισθηματικές καταστάσεις που βιώνουν, οι επιθυμίες, οι αμφιβολίες, τα αδιέξοδα και οι αντιδράσεις τους σκιαγραφούνται υποδειγματικά και με μοναδική ακρίβεια, κάνοντας την προτελευταία όπερά του, και για πολλούς την καλύτερη, ένα μνημείο του παγκόσμιου λυρικού θεάτρου.

Συντελεστές:

Μουσική διεύθυνση: Μύρων Μιχαηλίδης
Σκηνοθεσία και Δραματουργία: Μάριν Μπλάζεβιτς
Χορογραφία και Σκηνοθεσία: Σέλμα Μπάνιτς
Σκηνικά και Φωτισμοί: Ντάλιμπορ Φούγκοσιτς και Άλαν Βούκελιτς
Κοστούμια: Σάντρα Ντέκανιτς
Διευθυντής σκηνής και δραματουργίας: Κάτι Μάουντλιν
Ορχήστρα, Χορωδία και Μπαλέτο του Κροατικού θεάτρου της Ριέκα
Διεύθυνση χορωδίας: Matteo Salverini
Συμμετέχει το Χορωδιακό Σύνολο Ηρακλείου
Διεύθυνση χορωδίας: Λένα Χατζηγεωργίου – Γιάννης Κιαγιαδάκης


Προπώληση Εισιτηρίων

Η προπώληση των εισιτηρίων, αξίας 30, 22 και 15€ (γενική είσοδος) και 12 και 8€ (άνεργοι, ΑμεΑ, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, νέοι έως 25 ετών) ξεκίνησε και το κοινό μπορεί να τα προμηθευτεί από:
● Το Βιβλιοπωλείο Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 09:00 - 15:00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 09:00 - 14:00 & 17:30 - 21:00, τηλ. 2813409247)
● Την ticketservices.gr, από εδώ.
● Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, πριν την έναρξη κάθε εκδήλωσης

Συνδρομητικά πακέτα εισιτηρίων και εκπτώσεις 

1. Όλο το Πακέτο
Πακέτο που περιλαμβάνει όλες τις εκδηλώσεις: 20% έκπτωση. 

2. Προτεινόμενο Πακέτο
Πακέτο που περιλαμβάνει προτεινόμενες εκδηλώσεις: 15% έκπτωση.
• Προτεινόμενο πακέτο 1a
Τζιουζέπε Βέρντι, Οθέλλος | Zorzes Katris, Μουσικό Αφιέρωμα στον Βαγγέλη Παπαθανασίου | Θεόφραστος Σακελλαρίδης, Ο Βαφτιστικός Ιωσήφ Βαλέτ, Ταξίδι με ανάποδο πεντάλ | Μελίνα Μποτέλλη, Δύο γυμνά άσπρα χέρια
• Προτεινόμενο πακέτο 1b
Τζιουζέπε Βέρντι, Οθέλλος | Αντώνης Φωνιαδάκης, Burning Water Zorzes Katris, Μουσικό Αφιέρωμα στον Βαγγέλη Παπαθανασίου Ιωσήφ Βαλέτ, Ταξίδι με ανάποδο πεντάλ | Μελίνα Μποτέλλη, Δύο γυμνά άσπρα χέρια
• Προτεινόμενο πακέτο 2a
Γιάννης Μαρκόπουλος, Η Λειτουργία του Ορφέα | Δημήτρης Μαραμής, Ελευθέριος Βενιζέλος | Θέμης Μουμουλίδης - Παναγιώτα Πανταζή, Μαρί Κιουρί - Σε καιρούς διψασμένους… | Γιάννης Καλπούζος, Σέρρα - H ψυχή του Πόντου | Συναυλία για βιολί και πιάνο με τους Νίκο Μάνδυλα και Πόπη Μαλαπάνη
• Προτεινόμενο πακέτο 2b
Εορταστική Συναυλία με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ Δημήτρης Μαραμής, Ελευθέριος Βενιζέλος | Θέμης Μουμουλίδης - Παναγιώτα Πανταζή, Μαρί Κιουρί - Σε καιρούς διψασμένους… Γιάννης Καλπούζος, Σέρρα - H ψυχή του Πόντου | Συναυλία για βιολί και πιάνο με τους Νίκο Μάνδυλα και Πόπη Μαλαπάνη

• Προτεινόμενο πακέτο 3
Δημήτρης Παπαδημητρίου, Έξω απ’ το κάδρο | Ζορζ Μπιζέ, Κάρμεν Καρλ Ορφ, Carmina Burana | Yo m’ enamori d’ un aire (Ερωτεύτηκα έναν άνεμο) | Αγγελική Κίτσου-Μαγαράκη, Σπίτια της καρδιάς

3. Επιλεγόμενο Πακέτο
Πακέτο που περιλαμβάνει εκδηλώσεις [τουλάχιστον τέσσερις (4) και άνω] που έχουν επιλεγεί από τον ενδιαφερόμενο: 10% έκπτωση. 

Η έκπτωση που ισχύει και στις τρεις περιπτώσεις Συνδρομητικών Πακέτων εισιτηρίων (1. Όλο το Πακέτο, 2. Προτεινόμενο Πακέτο και 3. Επιλεγόμενο Πακέτο) αφορά τα κανονικά εισιτήρια. 

Επιλέξτε το πακέτο που σας ενδιαφέρει, από εδώ.

Δωρεάν στάθμευση για τους θεατές στο πάρκινγκ του ΠΣΚΗ
Για τους θεατές των εκδηλώσεων, υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν στάθμευσης στο υπόγειο πάρκινγκ του ΠΣΚΗ, κατά τη διάρκεια κάθε εκδήλωσης.


Μύρων Μιχαηλίδης | διευθυντής ορχήστρας
Ευρέως γνωστός ως ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς Έλληνες αρχιμουσικούς, ο μαέστρος Μύρων Μιχαηλίδης, είναι ο πρώτος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου. Έχει τιμηθεί με το παράσημο του Ιππότη του Τάγματος των Τεχνών και των Γραμμάτων από τη Γαλλική Δημοκρατία, το 2016. Έχει διαγράψει μακρά καλλιτεχνική πορεία και θητεία σε σημαντικούς οργανισμούς όπως η Όπερα και η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Ερφούρτης, καθώς και η Εθνική Λυρική Σκηνή, όπου η συμβολή του στα επιτεύγματα και τις επιτυχίες του θεσμού τιμήθηκαν από την Εταιρία Φίλων του λυρικού θεάτρου με το σημαντικό βραβείο Απόλλων.
Το ύφος με το οποίο διευθύνει χαρακτηρίζεται ως πλήρες πάθους και ζωντάνιας, με αυθεντικότητα που του επιτρέπει αφενός να κατέχει τον έλεγχο με εξαιρετικό δυναμισμό και αφετέρου να αποδίδει ευρεία μουσική έκφραση. Η Ένωση Ελλήνων Μουσικών και Θεατρικών Κριτικών του απέδωσε Τιμητική Διάκριση. Κατά το διάστημα πριν από τη θητεία του ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, διετέλεσε Καλλιτεχνικός Διευθυντής και της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, θέση την οποία διατήρησε από το 2004 έως το 2011. Από το 1999 έως το 2004 υπηρέτησε ως Μόνιμος Αρχιμουσικός στην Όπερα της Ανατολικής Σαξονίας στη Γερμανία. Με ένα ρεπερτόριο που ξεπερνά τα 250 συμφωνικά έργα και τις 40 όπερες και που εκτείνεται από το Μπαρόκ μέχρι τις Σύγχρονες συνθέσεις, ο Μύρων Μιχαηλίδης είναι ιδιαιτέρως γνωστός για τις ερμηνείες του στον Μπετόβεν, τον Τσαϊκόφσκι και τον Ραχμάνινοφ, όπως επίσης και σε όπερες των Βέρντι, Πουτσίνι, Γκουνώ και Βάγκνερ.
Μέσα στην πάροδο των χρόνων, έχει συνεργαστεί με διεθνώς διακεκριμένους μουσικούς, όπως ο Πωλ Μπαντούρα-Σκόντα, ο Σαλβατόρε Ακάρντο, ο Κυπριανός Κατσαρής, ο Άλντο Τσικολίνι, ο Ίβο Πογκορέλιτς, ο Λαρς Βογκτ, ο Σλόμο Μιντς, ο Μίσα Μάισκι, ο Βαντίμ Ρέπιν, ο Μαρτίνος Τιρίμος, η Τζουν Άντερσον, η Τσέριλ Στούντερ, ο Πάατα Μπουρτσουλάντζε, ο Φαζέλ Σάι και ο Μπάρι Ντάγκλας, μεταξύ πολλών άλλων. Έχει διευθύνει μερικές από τις πιο καταξιωμένες ορχήστρες σε όλη τη Γερμανία, στην Κίνα, το Ισραήλ, την Ιταλία, την Τσεχία, τη Ρωσία, το Μεξικό, τη Σλοβακία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, την Πορτογαλία, την Ταϊβάν, την Ταϊλάνδη, συμπεριλαμβανομένων της Συμφωνικής Ορχήστρας του Βερολίνου, την Ορχήστρα Δωματίου της Βιέννης, τη Συμφωνική Ορχήστρα της Ρώμης, τη Συμφωνική Ορχήστρα της Όπερας της Σανγκάης, τη Σλοβάκικη Φιλαρμονική Ορχήστρα, τη Συμφωνική Ορχήστρα τη Ιερουσαλήμ, τη Ρουμάνικη Εθνική Όπερα του Βουκουρεστίου, την Κρατική Ορχήστρα του Μπράουνσβάιγκ, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Ερφούρτης, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Αστρακάν στη Ρωσία, την Ορχήστρα της Όπερας Τζουζέπε Βέρντι της Τεργέστης, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Ζωρζ Ενέσκου στο Βουκουρέστι, τη Ραδιοφωνική Συμφωνική Ορχήστρα της Πράγας, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Σόφιας, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Κράτους του Μεξικού, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Οδησσού, όπως επίσης και όλες τις μεγάλες ορχήστρες της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, έδωσε συναυλίες σε διάφορα φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τον Δεκέμβριο του 2007, κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων του Πολιτιστικού έτους της Ελλάδας στην Κίνα, περιόδευσε με την Ορχήστρα στο Πεκίνο, όπου φιλοξενήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2008.
Ο Μύρων Μιχαηλίδης έχει διευθύνει πολυάριθμες παραγωγές όπερας σε λυρικά θέατρα, φεστιβάλ και διεθνείς περιοδείες. Μέσα στο χρόνο, έχει ερμηνεύσει μαζί με μερικούς από τους καλύτερους τραγουδιστές, σκηνοθέτες και σκηνογράφους. Έχει επιπλέον διευθύνει πολυάριθμες θεαματικές παραγωγές στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, στην Αθήνα. Το 2015 η παραγωγή του στον Φάουστ του Γκουνώ με τους Έρικ Κάτλερ, Αλέξια Βουλγαρίδου, Πάατα Μπουρτσουλάντζε και Δημήτρη Πλατανιά, σε σκηνοθεσία του Ρενάτο Τζανέλλα, αποτέλεσε την πρώτη εγγραφή σε DVD που κυκλοφόρησε από την Εθνική Λυρική Σκηνή. Το 2017 διηύθυνε την παραγωγή για Το Κορίτσι του Συντάγματος του Γκαετάνο Ντονιτσέτι στο Μεγάλο Θέατρο της Σανγκάης. Ως Γενικός Διευθυντής του Θεάτρου της Ερφούρτης, έχει διευθύνει νέες παραγωγές της Κάρμεν το 2018, της Αΐντα το 2019, της Ιστορίας του Τσάρου Σαλτάν του Ρίμσκι-Κόρσακοφ το 2019, του Λόενγκριν το 2020 και τον Ιμπρεσάριο του Μότσαρτ το 2020, όπως επίσης και παραστάσεις της Εύθυμης Χήρας του Λέχαρ το 2019.
Ως γόνιμος καλλιτέχνης ηχογραφήσεων ο Μύρων Μιχαηλίδης, πραγματοποίησε το 2012 με την ΕΜΙ Classics ηχογραφήσεις του τρίτου και τέταρτου κοντσέρτου για πιάνο το Μπετόβεν, με τον θρυλικό Γάλλο-Ιταλό πιανίστα Άλντο Τσικολίνι που έλαβαν εξαιρετική διεθνή αναγνώριση. Οι ηχογραφήσεις του σε έργα του Ιταλού συνθέτη Ιλντεμπράντο Πιτσέτι για την Naxos, που περιλαμβάνουν πολλές παγκόσμιες πρεμιέρες, απέσπασαν εξαιρετικές κριτικές, μαζί με πέντε διακρίσεις Diapason από το ομώνυμο γαλλικό περιοδικό το 2009, όπως και πολλά άλλα βραβεία. Δύο χρόνια νωρίτερα, το πρώτο του CD με την Naxos όπου εμφανίζεται και ο Θεόδωρος Κερκέζος, με έργα Ελλήνων συνθετών του 20ου αιώνα, όπως οι Μίκης Θεοδωράκης, Νίκος Σκαλκώτας, Θεόδωρος Αντωνίου, Μάνος Χατζιδάκις, Μηνάς Αλεξιάδης και Βασίλης Τενίδης, κέρδισε το βραβείο Supersonic Award του περιοδικού Pizzicato Classics και δύο βραβεία Grammy.
 Ύστερα από τις σπουδές πιάνου που έκανε με τον Δημήτρη Τουφεξή στην Αθήνα, ο Μύρων Μιχαηλίδης σπούδασε διεύθυνση με τον Χανς-Μάρτιν Ράμπενσταϊν στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών του Βερολίνου και συμμετείχε σε Σεμινάρια του Μιλτιάδη Καρύδη και του Σερ Σάιμον Ρατλ. Επιπλέον, έχει πτυχίο Νομικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Μαρίν Μπλάζεβιτς | δραματουργός και σκηνοθέτης
Δραματουργός, σκηνοθέτης όπερας, δημιουργικός παραγωγός, συγγραφέας και συντάκτης βιβλίων και περιοδικών, θεατρολόγος, μελετητής στον τομέα αναπαραστατικών σπουδών, από τη Ριέκα και το Ζάγκρεμπ. Ως επίκουρος, διδάκτωρ και στη συνέχεια αναπληρωτής καθηγητής, δίδαξε Ιστορία και Θεωρία Θεάτρου και Δράματος, Παραστατικές Σπουδές και Δραματουργία στο Τμήμα Δραματουργίας της Ακαδημίας Δραματικών Τεχνών και Δραματουργία Όπερας στο Τμήμα Οπερατικού Τραγουδιού της Μουσικής Ακαδημίας στο Πανεπιστήμιο του Ζάγκρεμπ. Ως επισκέπτης αναπληρωτής καθηγητής της Σχολής Τέχνης του Πανεπιστημίου Κολούμπια στη Νέα Υόρκη, πραγματοποίησε διαλέξεις, σεμινάρια και εργαστήρια στη θεωρία και πρακτική του σύγχρονου θεάτρου, τις παραστατικές τέχνες και τη δραματουργία σε πανεπιστήμια και ακαδημίες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των πανεπιστημίων Γέιλ, Στάνφορντ, Ουτρέχτης, Ρόιχάμπτον, Νορθγουέστερν, Φιλιππίνες, Μανίλα, Ουισκόνσιλ-Μάντισον, Νότια Καλιφόρνια, Βασιλικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Βικτωριανό Κολέγιο Τεχνών της Μελβούρνης και αλλού.
Το 2014 ξεκίνησε η θητεία του ως Διευθυντής της Όπερας του Κροατικού Εθνικού Θεάτρου στη Ριέκα. Έχει δημοσιεύσει και επιμεληθεί βιβλία, συλλογές δοκιμίων, επιστημονικά και επαγγελματικά άρθρα και θεματικά τεύχη διεθνών περιοδικών. Έχει βραβευτεί με υποτροφία Φουλμπράιτ για τη μεταδιδακτορική του διατριβή στη Δραματουργία. Από το 2012 έως το 2015 υπήρξε κύριος διοργανωτής και σκηνοθέτης στο σύνθετο, καινοτόμο και διάσπαρτο συνέδριο PSi, με τίτλο Fluid States-Performances of Unknowing σε δεκαπέντε τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο, από το Μόντρεαλ και τον Παναμά, ως τις Μπαχάμες, Κοπεγχάγη, Σαντορίνη, Νέο Δελχί, Μελβούρνη, Τοχόκου Ιαπωνίας, Μανίλα και άλλες τοποθεσίες. 

Σέλμα Μπάνιτς | καλλιτέχνης παραστατικών τεχνών
Γεννήθηκε στην Γιουγκοσλαβία και ζει στο Ζάγκρεμπ. Έχει εργαστεί ως ανεξάρτητη καλλιτέχνης και σε συνεργασία με άλλους καλλιτέχνες, με διευθυντές μουσείων, με ομάδες και οργανώσεις στα Βαλκάνια, σε ολόκληρη την Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Δημιουργεί με μέσο τις παραστατικές τέχνες, χρησιμοποιώντας δράσεις και αλληλεπιδράσεις με το κοινό σε δημόσιους χώρους, εμπλέκοντας ομάδες ανθρώπων και τις δημόσιες συμπεριφορές τους. Έχει εργαστεί ως χορογράφος σε πολυάριθμες χορευτικές, θεατρικές και οπερατικές παραγωγές. Επίσης εμφανίζεται σε ταινίες, οι οποίες έχουν παρουσιαστεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Τόσο η καλλιτεχνική, όσο και η κοινωνική της πρακτική βασίζεται σε διαδικασίες επεξεργασίας, σε έρευνα και σε ακτιβιστική δουλειά και είναι πολιτικά εμπνευσμένη από τα κινήματα του αναρχισμού και του φεμινισμού. 

Ντάλιμπορ Φούγκοσιτς | σκηνογράφος και φωτιστής
Είναι μέλος της επαγγελματικής Κροατικής Ένωσης Ανεξάρτητων Καλλιτεχνών. Άρχισε να εργάζεται στο θέατρο το 1993 ως τεχνικός συντονιστής του Κροατικού Πολιτιστικού Κέντρου στο Σουσάκ. Έχει συνεργαστεί με πολλούς εξέχοντες καλλιτέχνες και έχει σχεδιάσει τους φωτισμούς για περίπου εκατό παραστάσεις δράματος, μπαλέτου, χορού και όπερας, καθώς και συναυλίες, μιούζικαλ, εκθέσεις και άλλα. Από το 2015 εργάζεται στο Εθνικό Θέατρο της Κροατίας ως επικεφαλής τεχνικής σκηνής, όπου έχει ως τώρα σχεδιάσει τους φωτισμούς σε δεκάδες έργα.

Άλαν Βούκελιτς | σκηνογράφος και φωτιστής
Γεννήθηκε στις 27 Ιανουαρίου του 1977. Απέκτησε την πρώτη του εμπειρία στο θέατρο κατά τη διάρκεια του γυμνασίου, στο Belveder Open Stage, ένα Σωματείο Σκηνικών Δραστηριοτήτων που σημάδεψαν την ανεξάρτητη θεατρική δραστηριότητα της δεκαετίας του 90 στη Ριέκα. Το 1995 ολοκλήρωσε ένα σεμινάριο σκηνογραφίας-φωτισμού-προβολών στην Ακαδημία Κίνησης και Παραστατικών Τεχνών του Άμστερνταμ, όπου και απέκτησε την πρώτη του επαγγελματική εμπειρία. Κατόπιν συνέχισε να εργάζεται ως βοηθός τεχνικού διευθυντή στο Βερολίνο, ως σχεδιαστής φωτός και σκηνής και ως ηθοποιός. Τα έτη 1999, 2000 και  2003 δίδαξε σχέδιο φωτισμού και τεχνική θεάτρου στους συμμετέχοντες του εργαστηρίου «Moving Bodies» στην Οχρίδα της Βόρειας Μακεδονίας. Από το 1995 μέχρι σήμερα έχει σχεδιάσει τους φωτισμούς για περισσότερα από εκατό έργα. Εργάστηκε στα έργα του Εθνικού Θεάτρου της Κροατίας, του Νεανικού θεάτρου του Ζάγκρεμπ, του Θεατρικού Εργαστηρίου Μάλικ, των BADco, Second Sea, Ri Teatra και άλλα. Από το 2015 εργάζεται ως Διευθυντής του Τεχνικού Τμήματος του Εθνικού Θεάτρου της Κροατίας. Από το 2008 είναι μέλος της Κροατικής Ένωσης Καλλιτεχνών Εφαρμοσμένων Τεχνών και από το 2009 της Κροατικής Ένωσης Ανεξάρτητων Καλλιτεχνών. Ζει και εργάζεται στη Ριέκα.

Σάντρα Ντέκανιτς | ενδυματολόγος
Πτυχιούχος Καλών Τεχνών από τη Φιλοσοφική Σχολή στη Ριέκα, ολοκλήρωσε την εξειδίκευση στο σχέδιο μόδας και το μοντέλο υψηλής μόδας. Υπήρξε υπεύθυνη για τη δημιουργία κοστουμιών σε πάνω από εκατόν πενήντα παραστάσεις δράματος, όπερας, μιούζικαλ, μπαλέτα και  για τον κινηματογράφο. Έχει βραβευτεί ως καλύτερη ενδυματολόγος πολλές φορές. Μεταξύ των βραβείων που έχει πάρει είναι και αυτά από το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, την Μπιενάλε Θεάτρου του Μαυροβουνίου, το Φεστιβάλ Naj Naj κ.λπ. Έχει συνεργαστεί με πολλούς σκηνοθέτες όπως οι Όλιβερ Φρλιτς, Μάριν Μπλάζεβιτς, Βίτο Τάουφερ, Ματίαζ Πόγκραϊτς, Ματίαζ Λέτιν, Σάσα Μπροζ, Ντιέγκο ντι Μπρία, Σεμπάστιαν Χόρβατ, Έντουαρντ Μίλλερ και άλλους. 

Κάτι Μάουντλιν | θεατρική σκηνοθέτης
Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη σκηνοθεσία στο Βικτωριανό Κολέγιο Τέχνης της Μελβούρνης. Σήμερα είναι πτυχιούχος σκηνοθέτης του «Red Stitch Theatre». Έχει λάβει το Παγκόσμιο Βραβείο Υποτρόφων της Μελβούρνης και την υποτροφία Orloff Family Charitable Trust, η οποία απονέμεται σε αριστούχους. Είναι σκηνοθέτης θεάτρου και η δουλειά της εστιάζει κυρίως στη συνεργασία, στην έρευνα κανόνων, στις διαδικασίες μουσικού θεάτρου και στη γυναικεία δραματουργία. Έχει ιδρύσει την κολεκτίβα με το όνομα Company of Giants, η οποία δημιουργεί έργα μεγάλης κλίμακας που συχνά βασίζονται σε κοινωνικά ζητήματα. Το 2016, σκηνοθέτησε το έργο «Τα τελευταία δέκα λεπτά της ιστορίας» του Ρος Μούελερ, συνεργάστηκε με την Κέιτι Μίτσελ στην όπερα «Λουτσία ντι Λαμερμούρ» με την Βασιλική Όπερα του Λονδίνου. Κατόπιν εργάστηκε στο Εθνικό Θέατρο της Κροατίας στη Ριέκα, όπου δούλεψε με τον σκηνοθέτη Όλιβερ Φρλιτς στο έργο «Η βία μας, η βία σου», που παίχτηκε στο φεστιβάλ της Βιέννης το 2016. Στη Ριέκα, ήταν επίσης βοηθός του σκηνοθέτη Μάριν Μπλάζεβιτς στην όπερα του Χέντελ «Ιούλιος Καίσαρας στην Αίγυπτο». Παράλληλα ήταν βοηθός της σκηνοθέτριας Κλάρα Γουότσον στην παράσταση Πνεύμονες, στη Θεατρική Εταιρία της Μελβούρνης. 

Χορωδιακό Σύνολο Ηρακλείου
Το Χορωδιακό Σύνολο Ηρακλείου είναι η πρώτη και μοναδική ως τώρα χορωδία της Κρήτης που λειτούργησε σε επαγγελματική βάση. Συστάθηκε το φθινόπωρο του 2021 για τις ανάγκες των παραγωγών του ΠΣΚΗ αλλά όχι αποκλειστικά γι’ αυτές. Στη σύστασή της βοήθησαν σημαντικά οι καθηγητές φωνητικής Νεκταρία Λαουμτζή, Λένα Χατζηγεωργίου, Γιάννης Ιδομενέως και Αμάντα Κριτσωτάκη. Η πρώτη παραγωγή που συμμετείχε το χορωδιακό σύνολο ήταν στην όπερα Ιδομενέας του Μότσαρτ που παρουσιάστηκε στο ΠΣΚΗ τον Νοέμβριο του 2021 υπό την διδασκαλία του Γιάννη Κιαγιαδάκη. Τα μέλη του συνόλου δεν είναι σταθερά, καθώς οι ανάγκες των διαφόρων παραγωγών είναι διαφορετικές, υπάρχει όμως ένας βασικός κορμός. Αποτελείται από επαγγελματίες μουσικούς, καθηγητές φωνητικής, νέους που πρόσφατα ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους στο τραγούδι ή που σπουδάζουν σε ανώτερες τάξεις, διευθυντές χορωδιών και χορωδούς με πολύχρονη χορωδιακή εμπειρία. Όλοι ζουν και εργάζονται στην Κρήτη. Στο παρόν έργο συμμετέχει υπό την διδασκαλία της Λένας Χατζηγεωργίου.

Λένα Χατζηγεωργίου | διευθύντρια χορωδίας
Γεννήθηκε στο Ηράκλειο. Απέκτησε δίπλωμα μονωδίας με τη Γιολάντα ντι Τάσσο. Σπούδασε Αρμονία και Αντίστιξη με τον Κ. Ευαγγελάτο και Φούγκα με τον Γ. Κιαγιαδάκη. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια Διεύθυνσης Χορωδίας και Ορχήστρας με τους Λογιάδη, Οικονόμου, Κοντογεωργίου, Γιαννέλου και Πατσέα. Απέκτησε δίπλωμα στη Διεύθυνση Χορωδίας με τον Μιχάλη Οικονόμου. Παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής με τους Σέργιο Βαφειάδη και Αντώνη Διαμαντή. Από το 2004 διευθύνει την χορωδία Ιωνία Αηδών και από το 2010 τη Μικτή Παιδική και Νεανική Χορωδία της Π.Ε. Ηρακλείου. Διατέλεσε έκτακτο μέλος της χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής συμμετέχοντας στα έργα Λομβαρδοί, Πρώτη Σταυροφορία του Βέρντι, Ρέκβιεμ του Φορέ και Μυθωδία του Β. Παπαθανασίου. Έχει συνεργαστεί με τις ορχήστρες της ΝΟΠΕΗ, Λαϊκή Μίκης Θεοδωράκης στο έργο Canto General υπό την διεύθυνση Λουκά Καρυτινού, Νέων του Δήμου Ηρακλείου υπό την διεύθυνση Μίλτου Λογιάδη και Φαίδρας Γιαννέλου και με τον Χρήστο Λεοντή στη Καντάτα Ελευθερίας. Το 2018 διεύθυνε το Γκλόρια του Βιβάλντι. Έχει εμφανιστεί σε πολλές συναυλίες ως σολίστ, όπως στα Missa Brevis και Ρέκβιεμ του Μότσαρτ, Γκλόρια του Βιβάλντι, Μεσσίας του Χέντελ, Μήδεια του Φουρναράκη στον ομώνυμο ρόλο, Ο Βαφτιστικός του Θ. Σακελλαρίδη ως Βιβίκα, σε αποσπάσματα από μιούζικαλ και ελληνικές οπερέτες, σε συναυλίες έντεχνης μουσικής και μουσικοθεατρικές παραστάσεις. Από το 2001 διδάσκει μονωδία και σύγχρονο τραγούδι.

Γιάννης Κιαγιαδάκης | διευθυντής χορωδίας
Γεννήθηκε στο Ηράκλειο. Σπούδασε πιάνο με την Αλίκη Βαρδιάμπαση, Ανώτερα Θεωρητικά με τους Μακρίδη, Ραυτόπουλο, Αδάμ, σύνθεση με τον Παπαδάτο και διεύθυνση χορωδίας και ορχήστρας με τους Κοντογεωργίου, Λογιάδη, Σεργίου και Γιανέλου. Έλαβε μαθήματα κιθάρας, κλαρινέτου, φωνητικής και θεάτρου.
Από το 1990 διευθύνει τη Μικτή Χορωδία Δήμου Ηρακλείου. Παράλληλα διηύθυνε τη Δημοτική Χορωδία Ρεθύμνου, τη Χορωδία Πανεπιστημίου Κρήτης και τις μπάντες των Δήμων Μοιρών και Ιεράπετρας, συνεργαζόμενος με οργανικά και φωνητικά σύνολα όπως τις Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, Ορχήστρα και Χορωδία του Πανεπιστημίου Autonoma, Padova Classica, Ορχήστρα και Χορωδία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και παρουσιάζοντας έργα δικά του και άλλων συνθετών, όπως τα Ρέκβιεμ και Missa Brevis του Μότσαρτ, Μεσσίας του Χέντελ, Gloria και Credo του Βιβάλντι, Jesu meine Freude του Μπαχ, Άξιον Εστί και Επιφάνεια Αβέρωφ του Θεοδωράκη, μέρη από Συμφωνίες, όπερες και ορατόρια. Το 2021 μετά από ανάθεση του ΠΣΚΗ, διεύθυνε την πρώτη επαγγελματική χορωδία Κρήτης, διδάσκοντας τα χορωδιακά μέρη της όπερας Ιδομενέας του Μότσαρτ. Γράφει μουσική για μικρά σύνολα, ορχήστρα, χορωδία, θέατρο, μία όπερα και αρκετά τραγούδια, κάποια από τα οποία έχουν κυκλοφορήσει στην ελληνική δισκογραφία. Το 1996 απέσπασε το Α΄ βραβείο μουσικής σε θεατρικούς αγώνες για τη μουσική του στο έργο Νεφέλες του Αριστοφάνη. Εργάζεται ως καθηγητής και καλλιτεχνικός διευθυντής σε ωδεία και υπήρξε μέλος σε εκατοντάδες εξεταστικές επιτροπές κατατακτηρίων και απολυτηρίων εξετάσεων σε ωδεία της Κρήτης.

Επίσημος Χορηγός Αερομεταφορών: AEGEAN Airlines
Επίσημος Χορηγός Φιλοξενίας: Metaxa Hospitality Group | Economou Hotels | Karatarakis Hotels & Restaurants
Επίσημος Χορηγός Οδικών Μεταφορών: Union Coach Services
Επίσημος Χορηγός Ακτοπλοϊκών Μεταφορών: Minoan Lines
Επίσημος Χορηγός  Πιστοποιήσεων: TUV AUSTRIA
Επίσημος Χορηγός Εκπαίδευσης: ΙΕΚ ΑΚΜΗ
Χορηγός Επικοινωνίας: ΕΡΤ 3 | ΕΡΤ Ηράκλειο | ΕΡΤ Χανιά | Όμιλος CRETA | Εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ