Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Σας καλωσορίζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου. Έναν χώρο εξαιρετικών δυνατοτήτων και υποδομών, ένα Κέντρο προαγωγής αλλά και παραγωγής πολιτισμού που δίνει βήμα καλλιτεχνικής έκφρασης σε όλες τις τέχνες και τους πολιτισμούς.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Με Live Streaming (ζωντανή αναμετάδοση) οι εκδηλώσεις στο ΠΣΚΗ

Διαδικτυακά μαζί. Προστατεύουμε τη ζωή, στηρίζουμε την Τέχνη!

Επόμενες διαδικτυακές προβολές από το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου:

● Εκπαιδευτικά προγράμματα

Διαδικτυακά με την Τέχνη

"Τέχνη και Πολιτική Επικοινωνία | Kara Walker: Fons Americanus"

Εισηγήτρια: Δρ. Έφη Φουντουλάκη, ιστορικός τέχνης

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020

19:00 (19:45, Q&A) / €5

Με δύο παραδείγματα γλυπτών έργων τέχνης (το ένα σύγχρονο και το άλλο των αρχών του 19ου αιώνα) επιχειρείται να αναδειχθεί η επικοινωνιακή λειτουργία της τέχνης. Στην πρώτη διαδραστική ομιλία, η ιστορικός τέχνης Δρ. Έφη Φουντουλάκη παρουσιάζει το έργο της Αφρο-Αμερικανίδας Kara Walker, Fons Americanus.

Ευχαριστούμε θερμά την Δρ. Έφη Φουντουλάκη για την ευγενή συμμετοχή της στο πλαίσιο των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΠΣΚΗ 2020.


● Κύκλος | Μουσικές του κόσμου

Vasilis Giaslakiotis | Dretta

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020

21:00 / €5

"Ντρέτος" στην Κρήτη σημαίνεις "ευθύς".

Στον προσωπικό του δίσκο "Dretta", ο μουσικός και συνθέτης Βασίλης Γιασλακιώτης δημιουργεί συνθέσεις στις οποίες, το ηχόχρωμα της Κρητικής λύρας, μάνα και γένος συνάμα, εμπνέει ένα σύνολο ηχητικών προεκτάσεων με δάνεια από την αισθητική της jazz και της rock μουσικής.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Το πρώτο μέρος του προγράμματος της καλλιτεχνικής περιόδου 2020 - ’21 -  Νέες συνεργασίες του ΠΣΚΗ με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και την Aegean Airlines

Στην Αίθουσα Συναυλιών του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων ατομικής προστασίας, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του προγράμματος του πρώτου τριμήνου της καλλιτεχνικής περιόδου 2020 – ‘21 από τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό, την Πρόεδρο ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε. κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη – Ηλιάκη και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΠΣΚΗ κ. Μύρωνα Μιχαηλίδη.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που απευθύνεται στο ευρύ κοινό συνδυάζοντας την πολυμορφία με παραγωγές υψηλού επιπέδου και φέρνει στο Ηράκλειο καλλιτέχνες διεθνούς φήμης, που θα μαγέψουν από τις σκηνές του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου ακόμα και τον πιο απαιτητικό θεατή. 

Δείτε την παρουσίαση: