Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021
Ώρα 21:00
Αίθουσα “Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού”

Κύκλος | Έλληνες Ερμηνευτές

Με σημείο εκκίνησης τον δίσκο του με τον βραβευμένο Ιταλό συνθέτη Νικόλα Πιοβάνι με τίτλο «Όμορφη Ζωή» και σε καλλιτεχνική επιμέλεια της αγαπημένης στιχουργού Λίνας Νικολακοπούλου, ο χαρισματικός τραγουδιστής Θοδωρής Βουτσικάκης «βουτάει» στα απέραντα νερά των μουσικών της Μεσογείου και μας συμπαρασύρει σε ένα φωτεινό και ελκυστικό ταξίδι, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά στο κοινό τραγούδια από ετερόκλητα είδη της παγκόσμιας μουσικής σκηνής που τον συγκινούν, μαζί με επιλογές από την προσωπική καλλιτεχνική διαδρομή του.Συντελεστές:
Τραγούδι: Θοδωρής Βουτσικάκης
Πιάνο: Νεοκλής Νεοφυτίδης
Βιολί: Βασίλης Ραψανιώτης
Κιθάρα: Παντελής Ντζιάλας
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Λίνα Νικολακοπούλου
Ηχοληψία: Παναγιώτης Τερζής
Σχεδιασμός και χειρισμός φώτων: Μαρία Βενετάκη

Βιογραφικά συντελεστών:

Θοδωρής Βουτσικάκης | φωνή


O Θοδωρής Βουτσικάκης έχει ξεχωρίσει για τις συνεργασίες του με σπουδαίους δημιουργούς, για τους πρωταγωνιστικούς του ρόλους στο μουσικό θέατρο, αλλά κυρίως για τον μοναδικό τρόπο ερμηνείας και το ιδιαίτερο καλλιτεχνικό ταπεραμέντο του. Η πολυετής συνεργασία με τη Λίνα Νικολακοπούλου οδήγησε στην πρώτη μεγάλη προσωπική περιοδεία του με την υπογραφή της σπουδαίας στιχουργού, καθώς και στην εμβληματική δισκογραφική σύμπραξη του με τον βραβευμένο με Oscar Ιταλό συνθέτη Νικόλα Πιοβάνι, που κάνει όλους τους Έλληνες να τραγουδούν πως «Είναι όμορφη η ζωή». Ως Ερωτόκριτος, στην Εθνική Λυρική Σκηνή το 2017 σε μουσική Δημήτρη Μαραμή, συνεπήρε κοινό και κριτικούς και επιβεβαίωσε την γενναιόδωρη υποδοχή που έλαβε από την πρώτη του εμφάνιση στην ελληνική δισκογραφία με την «Αισθηματική ηλικία». Έχει συνεργαστεί με τους Σταύρο Ξαρχάκο, Χρήστο Λεοντή, Δημήτρη Παπαδημητρίου, Νίκο Ξυδάκη, Δάφνη Αλεξανδρή, Ντούλτσε Πόντες, Μαρία Φαραντούρη, Μάριο Φραγκούλη, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, κ.ά.
Οι πολύπλευρες σπουδές στο τραγούδι, το μουσικό θέατρο και τη νομική, η πλούσια σε ακούσματα δισκοθήκη της οικογένειάς του, η αγάπη του για τον κινηματογράφο αλλά και τα ανεξάντλητα ερεθίσματα υπό το φως του ελληνικού πολιτισμού, διαμόρφωσαν την καλλιτεχνική του βάση. Με εφαλτήριο αυτό το πολύχρωμο, μεσογειακό μωσαϊκό, συνεχίζει αδιάκοπα να εξελίσσει τη μουσική του ταυτότητα. Ο Νικόλα Πιοβάνι γράφει για τον Θοδωρή Βουτσικάκη: «Το να ακούω τα τραγούδια μου στα ελληνικά, τραγουδισμένα από την φωνή του, είναι ένα συναίσθημα πολύ δυνατό. Συγκινητικό.» Γ
Ο Θοδωρής Βουτσικάκης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1988, μια ζεστή μέρα καλοκαιριού.

Επίσημος Χορηγός Αερομεταφορών: AEGEAN Airlines
Επίσημος Χορηγός Ακτοπλοϊκών Μεταφορών: Minoan Lines
Επίσημοι Χορηγοί Φιλοξενίας: Metaxa Hospitality Group | Karatarakis hotels & restaurants
Επίσημος Χορηγός Οδικών Μεταφορών: Union Coach Services
Επίσημος Χορηγός Εκπαίδευσης: ΙΕΚ ΑΚΜΗ
Χορηγός Επικοινωνίας: ΕΡΤ3 | ΕΡΤ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ | ΕΡΤ ΧΑΝΙΩΝ | Cretalive.gr | Εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ