Κύκλος | Χορός
6 Μαρτίου 2021

Tango Emotion


Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021, ώρα 21:00


H παράσταση Tango Emotion επιχειρεί μία μύηση στην μαγεία του Αργεντίνικου tango: έρωτας, πάθος, αγάπη, η θλίψη του αποχωρισμού και η γαλήνη μιας τρυφερής αγκαλιάς ισορροπούν επί σκηνής.

Αποτελούμενο από τον Θωμά Κοντογεώργη (πιάνο), τον Λευτέρη Γρίβα (μπαντονεόν), τον Γιώργο Παναγιωτόπουλο (βιολί), τον Αλέξανδρο Δεσποτίδη (κιθάρα) και τον Χάρη Παζαρούλια (κοντραμπάσο), το βραβευμένο μουσικό σύνολο Quinteto TANGartO συνοδεύει ένα ξεχωριστό χορευτικό ζευγάρι, που αποτελείται από την Κατερίνα Σκουτέλη και τον Μιχάλη Σουβλέρη, καθώς και τον τενόρο Αντώνη Κορωναίο, σε ένα μουσικό πρόγραμμα εμπνευσμένο από το παθιασμένο Αργεντίνικο tango, όπως αποτυπώνεται στις συνθέσεις των Lalo Schifrin, Carlos García (1914-2006), Ástor Piazzolla (1921-1992), Mariano Mores (1918-2016), Rosita Melo (1897-1981), Francisco Canaro (1888-1964), Leopoldo Federico (1927-2014), Carlos Gardel (1890-1935) και Κώστα Καπνίση (1920-2007).

Βήμα και ισορροπία, κίνηση και μουσική, συναίσθημα και ένταση σε φλογισμένη αγκαλιά στους ρυθμούς του πιο παθιασμένου μουσικού και χορευτικού είδους, του Αργεντίνικου tango. 


Προπώληση εισιτηρίων

Η προπώληση ξεκίνησε. Μπορείτε να προμηθευτείτε το εισιτήριό σας, αξίας 5 €, από  εδώ.

Official Trailer

Quinteto TANGartO

Θωμάς Κοντογεώργης | πιάνο 

Λευτέρης Γρίβας | μπαντονεόν

Γιώργος Παναγιωτόπουλος | βιολί

Αλέξανδρος Δεσποτίδης | κιθάρα

Χάρης Παζαρούλας | κοντραμπάσο 

Αντώνης Κορωναίος | τραγούδι

Κατερίνα Σκουτέλη | χορός

Μιχάλης Σουβλέρης | χορός

Lalo Schifrin

Tango del Atardecer (Tango στο Ηλιοβασίλεμα)

Carlos García 

Al maestro con nostalgia (Στον μαέστρο με νοσταλγία)

Ástor Piazzolla 

Zum 

Ástor Piazzolla 

Los pajaros perdidos (Τα χαμένα πουλιά)

Ástor Piazzolla 

Oblivion (Λήθη)

Rosita Melo 

Desde el alma (Από ψυχής)

Ástor Piazzolla 

Escualo (Καρχαρίας)

Leopoldo Federico 

Al galope 

Ástor Piazzolla 

Milonga tres 

Ástor Piazzolla 

Libertango 

Carlos Gardel 

El dia que me quieras (Η μέρα που με αγάπησες)

Carlos Gardel 

Por una cabeza  (Με βραχεία κεφαλή)

Francisco Canaro 

Se dice de mi (Λένε για μένα)

Mariano Mores 

Tanguera 

Carlos Gardel 

A média luz (Στο μισόφως)

Βιογραφικά ερμηνευτών

Quinteto TANGartO


Το quinteto “TANGartO” είναι ένα μουσικό συγκρότημα που έχει συνδέσει το όνομά του με την ερμηνεία και το αυθεντικό αίσθημα των Αργεντίνικων tangos. Έχοντας διαγράψει μια αξιόλογη και πεισματικά προσεγμένη καλλιτεχνική πορεία από το 1996, επιλέγει τους χώρους που εμφανίζεται, κάνοντας παραστάσεις που εντυπωσιάζουν! Είναι ένα ευέλικτο σχήμα με μεγάλη δυναμική και αρκετά μεγάλο και ευρύ ρεπερτόριο, που επιδιώκει να ερμηνεύει τα αυθεντικά έργα και όχι διασκευές. 

Ο μοναδικός ήχος του bandoneon… Ο τρόπος που ερμηνεύουν οι μουσικοί, ηλεκτρίζουν την ατμόσφαιρα και φορτίζουν συναισθηματικά κάθε ευαίσθητο ακροατή, μεταδίδοντας το πάθος και τον ερωτισμό αυτής της μουσικής!

Αυτό που αναζητά στις ερμηνείες του το quinteto “TANGartO”, δεν περιορίζεται στην τεχνική που απαιτείται για την εκτέλεση των έργων, αλλά ο αυθεντικός ήχος, το γνήσιο αίσθημα που περιέχει το μοναδικό αυτό είδος μουσικής έκφρασης της Αργεντινής. Αυτό που χαρακτηρίζει τον ήχο του σχήματος, είναι η έντονη προσωπικότητα και η ψυχή... Το quinteto “TANGartO”, δίνοντας την πρώτη επιτυχημένη συναυλία του τον Απρίλιο του 1996, εισβάλει δυναμικά στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Αθήνας και της υπόλοιπης Ελλάδας, κάνοντας ξεχωριστές εμφανίσεις σε πολλούς συναυλιακούς χώρους και μουσικές σκηνές, αποσπώντας εγκωμιαστικές κριτικές.

Στις 31 Μαρτίου 1999, με πρόσκληση του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, πραγματοποιεί μία εξαιρετικά πετυχημένη συναυλία (με τον τίτλο “Concert Tango”), στον κύκλο «γέφυρες», αφού τα εισιτήρια από τη δεύτερη κιόλας μέρα είχαν εξαντληθεί! Για την περίοδο συναυλιών 2005-2006, το Μ.Μ.Α φιλοξένησε ξανά το group σε τρεις συναυλίες: 10 & 11 Σεπτεμβρίου 2005, με την διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου και 21 Μαρτίου 2006, σε μια μουσικοχορευτική παράσταση με την συμμετοχή της σοπράνο Τζίνας Φωτεινοπούλου και των χορευτών Τάσου Κεχαγιά και Αλεξίας Σιλάμπρου. Τον Μάρτιο του 2003, συνέπραξε με τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ και το Οκτέτο Εγχόρδων Αθηνών, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Έχει συνδράμει στην δραστηριοποίηση των οργανώσεων «Greenpeace» και «Γιατροί του κόσμου» και έχει συμμετάσχει σε σημαντικούς Πολιτιστικούς θεσμούς. Το 2004, τη σπουδαία αυτή χρονιά για την Ελλάδα, στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων, είχε την τιμή να παρουσιάσει πέντε παραστάσεις σε πέντε διαφορετικές αίθουσες της Αθήνας. Επίσης, στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Πάτρα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2006», προσκλήθηκε απ’ την πολιτιστική επιτροπή να πραγματοποιήσει τέσσερις συνεχόμενες παραστάσεις από τις 27 Φεβρουαρίου μέχρι τις 2 Μαρτίου στον κύκλο συναυλιών “Toulouse Lautrec”. Την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2008 συνεργάστηκε με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ασπροπύργου και στις 18 Ιουλίου 2009 συνέπραξε με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων στην «Τεχνόπολις» στο Γκάζι.

Έχει περιοδεύσει σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και στο εξωτερικό και κατά καιρούς έχει φιλοξενηθεί από διάφορες ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, αλλά και σε αφιερώματα και συνεντεύξεις στον τύπο και στο διαδίκτυο. Έχει συμμετάσχει σε πολλές διοργανώσεις με θέμα το tango: 2nd Athens Tango Festival (17 Nov.2006), 4o Tango Festival (Ιούλιος 2007, Σύρος), 5o Tango Festival (23-27 Ιούλιος 2008, Κέρκυρα), 2o Tango Festival Θεσσαλονίκη (4.10.2008), Tango Greece Festival (Μάιος του 2011 στην Αθήνα), τη μουσικοχορευτική παράσταση “La vie en tango” τον Μάιο του 2010, καθώς και σε χορευτικά events (milongas), κάνοντας συνεργασίες με διάφορους Έλληνες και ξένους χορευτές όπως: Chicho Frumboli & Juana Sepulveda, Sebastian Arce & Mariana Montes, Fabián Salas & Carolina Del Rivero, Julio Balmaceda & Corina de la Rosa, Τάσο Κεχαγιά-Αλεξία Σιλάμπρου, Luis Alberto Mestre-Ελένη Γκόση, Pablo Medici-Veronica Kuttel, Στέφανος Χατζηγεωργίου-Βαλεντίνα Δραγάτση, Λουκάς Μπαλόκας-Γεωργία Προίσκου, Δημήτρης Λουκάκης-Βίκυ Δαμιανού κ.α., καθώς επίσης και με πολλά χορευτικά συγκροτήματα και πολιτιστικές ομάδες (Dance Studio Tanguero, Seresta Dance Company, Quick Step, Libertango, Χοροτρόπιο, Tango Sabor, Tangoneon κ.α.). Επίσης, έχει συνεργαστεί με γνωστούς τραγουδιστές όπως: Μάριος Φραγκούλης (στην παράσταση «Αθήνα Buenos Aires» σε περιοδεία το 2015), Σόνια Θεοδωρίδου, Γιώργος Περρής, Τζίνα Φωτεινοπούλου, Μελίνα Μποτέλλη, Μόρφω Τσαϊρέλη, τη Martha Moreleon , Στέλλα Χροναίου, Bruno Dando, Janet Kapouya, Claudia Delmer, Ειρήνη Δασκαλάκη, Άννα Αλεξοπούλου, Λουΐζα Σοφιανοπούλου, Ελένη Πέτα, Μαρία Τυράσκη, Άρτεμης Γκώνου κ.ά. Τον Φεβρουάριο του 2016 πραγματοποίησε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, την παράσταση “Tango en eros”, με 9 ζευγάρια χορευτών και την Martha Moreleon στο τραγούδι. Στις 18 Σεπτεμβρίου του 2016, συμπληρώνοντας 20 χρόνια καλλιτεχνικής πορείας, παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία , στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, την μουσικο-χορευτική παράσταση “Tango X Piazzolla”, με έντεκα ζευγάρια χορευτών, guest star την εξαιρετική χορεύτρια από την Αργεντινή Mora Godoy και την Martha Moleron με την ιδιαίτερα σαγηνευτική φωνή.

Η Tango κουλτούρα, είναι απόλαυση για όλες τις αισθήσεις. Αξίζει να δοκιμάσει κανείς αυτόν τον συγκινησιακό κόσμο αυτών των Tangos!

Αντώνης Κορωναίος | τραγούδι


Ο Αντώνης Κορωναίος, γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη. Σπούδασε πιάνο (πτυχίο) και θεωρητικά, ενώ τελειοποίησε τις σπουδές του στην μονωδία, με τους Μ. Κρίλοβιτς, Φ. Βουτσίνο και Κώστα Πασχάλη (δίπλωμα). Συνέχισε τις σπουδές του στην Ιταλία υπό τους Ρ. Ρέσνικ και Ουίλλιαμ Ματτεούτσι. Από το 1994 πρωταγωνιστεί σε όπερες της ΕΛΣ όπως: Kουρέας της Σεβίλλης, Άννα Μπολένα, Ιταλίδα στο Αλγέρι, Σταχτοπούτα, Mαγικός αυλός, Ριγολέττο, Τραβιάτα, Ναμπούκκο, Ελιξίριο του έρωτα κ.ά. Ήδη από το 1998, εμφανίζεται τακτικά στο εξωτερικό (Βιέννη, Βερολίνο, Μόναχο, Λωζάννη, Ζυρίχη, Γενεύη, Ρώμη, Φλωρεντία, Τρεβίζο, Κατάνια, Τόκιο, Γιοκοχάμα, Μόσχα, Αγ.Πετρούπολη), ερμηνεύοντας πρωταγωνιστικούς ρόλους σε όπερες όπως: Ριγκολέττο, Σταχτοπούτα, Ιταλιάνα στο Αλγέρι, Φάλσταφ, Ταξίδι στη Ρέιμς, Τανκρέντι, Ντον Πασκουάλε, Σονάμπουλα, Τούρκος στην Ιταλία, Μαγικός Αυλός, Έτσι κάνουν όλες, κ.ά.).

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των ετών αυτών, συνεργάστηκε με όλες τις ελληνικές ορχήστρες όπως: Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, Ορχήστρα Σύγχρονης  Μουσικής της ΕΡΤ και Δημοτική Ορχήστρα Αθηνών, σε ένα ευρύ ρεπερτόριο  ορατόριων και συμφωνικών έργων όπως: Ρέκβιεμ του Μότσαρτ, 9η Συμφωνία  του Μπετόβεν, Μικρή επίσημη λειτουργία του Ροσσίνι, Κατά Ματαθαίον Πάθη του Μπαχ, καθώς και λειτουργίες των Μπαχ, και Σούμπερτ.

Έλαβε το πρώτο βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό Τζουζέππε ντι Στέφανο (Τράπανι Σικελίας 2001), και βραβείο στο διαγωνισμό European Union Opera to 1998. Υπήρξε μόνιμο στέλεχος της Γερμανικής Όπερας Ρήνου (Ντύσσελντορφ 2002-2004). Από το 2004-2018, ανήκε στο δυναμικό της ΕΛΣ ως πρωταγωνιστής. Έχει ηχογραφήσει την Αναγέννηση του Μαρκόπουλου (1997,LYRA), την Ελένη του Μικρούτσικου (2001,ΕΜΙ), το Holy Moments (2003, Χριστουγεννιάτικα τραγούδια - WAVE MUSIC), το Ερωτόκριτος και Αρετή του Μαρκόπουλου(2003, UNIVERSAL) και Οreste του Handel (MDG 2004), απόψε την κιθάρα μου (Ένωση Επτανησίων Ελλάδας), το έντεχνο τραγούδι των Επτανήσων (2015-Location Sound σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο). 

Από το 2010 ασχολείται με τη διδασκαλία του κλασσικού τραγουδιού συνεργαζόμενος κατά καιρούς με διάφορα ωδεία μεταξύ των οποίων: Ωδείο Αθηνών, Ωδείο Φαέθων (Αλεξανδρούπολης), Βυζαντινό Ωδείο και Ωδείο «Σύγχρονη Άποψη».

Κατερίνα Σκουτέλη | χορός


Η Κατερίνα Σκουτέλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ξεκίνησε την πορεία της στο χορό πριν από 34 χρόνια, σε ηλικία 5 ετών, παρακολουθώντας μαθήματα κλασικού μπαλέτου και μοντέρνου χορού. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με το χώρο του latin. Με το Αργεντίνικο Tango ασχολείται, κατά αποκλειστικότητα, από το 2003.

Έχει παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια σε Ελλάδα, Ευρώπη και Αργεντινή από κορυφαίους χορευτές-δασκάλους. Η χορευτική της πορεία στον χώρο του Αργεντίνικου Tango, την τοποθετεί ανάμεσα στις δυναμικά ανερχόμενες χορεύτριες της Ελλάδας. Έχει λάβει μέρος στο διαγωνισμό χορού Tango Acropolis, στο πρωτάθλημα Μεσογείου και Ανατολικής Ευρώπης, όπου προκρίθηκε με τον τότε παρτενέρ της, στον ημιτελικό στη κατηγορία Tango Escenario (Θεατρικό Tango). Εκτός από το διαγωνιστικό τομέα του χορού, έχει συμμετάσχει και χορέψει σε διάφορα shows (χορευτικές επιδείξεις και φεστιβάλ), εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα , τηλεοπτικές εκπομπές και έχει λάβει μέρος στην χορευτική παράσταση Tango X Piazzolla, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, όπου συμμετείχε και η διεθνούς φήμης χορεύτρια του αργεντίνικου Tango, Mora Godoy.

Ως δασκάλα Αργεντίνικου tango, είναι ενεργή περισσότερο από μια επταετία, διδάσκοντας σε μια από τις μεγαλύτερες σχολές Tango της Αθήνας και πραγματοποιώντας σεμινάρια και Shows σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και Ευρώπης. Η διδασκαλία της επικεντρώνεται στους ανθρώπους που θέλουν, μέσα από το tango, να απελευθερώσουν τον εαυτό τους και το κορμί τους.

Παράλληλα με τις υπόλοιπες δραστηριότητές της, η Κατερίνα Σκουτέλη είναι διοργανώτρια εκδηλώσεων tango.

Μιχάλης Σουβλέρης | χορός


Ο Μιχάλης Σουβλέρης γεννήθηκε το 1975 στην Κόνιτσα Ιωαννίνων. Μεγάλωσε στην Αθήνα. Από πολύ νωρίς ασχολήθηκε με δυναμικά σπορ, παραδοσιακούς χορούς και αργότερα με το freestyle–street dancing και τα latin.

Ο μεγάλος του έρωτας, το αργεντίνικο τάνγκο, ήρθε περίπου είκοσι χρόνια πριν. Μέσα από το βιβλίο “The tango” του Horacio Salas, κατάλαβε ότι ήθελε να ασχοληθεί μόνο με αυτό. Ευθύς αμέσως, αποφάσισε να πάρει μαθήματα από Έλληνες και Αργεντίνους δασκάλους.

Έχει συνεργαστεί με πολύ σημαντικούς ανθρώπους του χώρου, χορευτές, μουσικούς και ηθοποιούς, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει χορέψει σε πάρα πολλές μουσικές σκηνές και θέατρα εντός και εκτός Ελλάδας. Τα σπουδαιότερα ελληνικά θέατρα όπου έχει εμφανιστεί είναι το Ηρώδειο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Badminton Theatre, το Θέατρο Μιχάλης Κακογιάννης, το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο και οι σημαντικότερες σκηνές εκτός Αθηνών. Στο εξωτερικό έχει δώσει παραστάσεις, από την Ευρώπη μέχρι τη Μέση Ανατολή, σε θέατρα και φεστιβάλ αργεντίνικου τάνγκο, σε Γαλλία, Ιταλία, Αγγλία, Μόντε Κάρλο, Γερμανία, Φινλανδία, Κύπρο, Λίβανο, Τουρκία, Αίγυπτο, Κατάρ . Διδάσκει αργεντίνικο τάνγκο από το 2006 μέχρι σήμερα.

Έχει χορογραφήσει ηθοποιούς σε θεατρικές παραστάσεις και έχει διδάξει, μεταξύ άλλων, στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή Κώστα Αρζόγλου. Σήμερα βρίσκεται στο TangoFix, μία από τις σημαντικότερες σχολές αργεντίνικου τάνγκο στην Ευρώπη.

Επίσημος Χορηγός Αερομεταφορών: AEGEAN | A Star Alliance Member