Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023
21:00

Κύκλος | Μουσική δωματίου

Αίθουσα Συναυλιών

Ο μουσικολόγος Ερρίκος Κελαϊδής, βραβευμένος από την πριγκίπισσα της Αγγλίας, εξαδέλφη της βασίλισσας Ελισάβετ, θα ερμηνεύσει διασωθείσα Αρχαία Ελληνική Μουσική σε όργανα εποχής δια χειρός Νικολάου Ζαχαριουδάκη και θα παρουσιάσει με προβολή εικόνων την Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία που τα διέπει και που χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα.

Επίσης,  ο Γεώργιος Ζαχαριουδάκης, ένας δεξιοτέχνης μουσικός και διδάκτωρ Εθνομουσικολογίας (Sheffield University, Αγγλία), θα παρουσιάσει σωζόμενες αρχαιοελληνικές μουσικές και άλλες αρχέγονες μελωδίες με παλαιά ελληνικά όργανα όπως η βάρβιτος, ο αυλός, ο δίαυλος και ο άσκαυλος. Μαζί του στην εκτέλεση των κρουστών οργάνων η μουσικοσυνθέτης Μαρία Λούκα και στην εκτέλεση των νυκτών οργάνων ο δεξιοτέχνης Στέλιος Συκάκης.

Συντελεστές

Ερμηνεία - Παρουσίαση: Ερρίκος Κελαϊδής, Γιώργος Ζαχαριουδάκης, Μαρία Λούκα, Στέλιος Συκάκης
Προλογίζει η Μαρία Αλκίπη Μαραγκού, Χημικός - Συγγραφέας


Διάθεση δωρεάν δελτίων εισόδου

Η διάθεση των δωρεάν δελτίων εισόδου ξεκίνησε και το κοινό μπορεί να τα προμηθευτεί από:
● Το Βιβλιοπωλείο Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 09:30 - 14:30 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 09:30 - 14:00 & 17:30 - 20:30, τηλ. 2813409247).
● Την ticketservices.gr από εδώ.
● Το ΠΣΚΗ, πριν την έναρξη της εκδήλωσης

Παρέχεται η δυνατότητα χρήσης του ιδιωτικού χώρου στάθμευσης του ΠΣΚΗ κατά τη διάρκεια των παραστάσεων και μόνο, με την επίδειξη του εισιτηρίου.


Επίσημος Χορηγός Αερομεταφορών: AEGEAN Airlines
Επίσημος Χορηγός Φιλοξενίας: Metaxa Hospitality Group | Economou Hotels | Καραταράκης Hotel & Restaurants | Ελληνικά Ξενοδοχεία Καψή ΑΕ
Επίσημος Χορηγός Οδικών Μεταφορών: Union Coach Services
Επίσημος Χορηγός Ακτοπλοϊκών Μεταφορών: Minoan Lines
Επίσημος Χορηγός  Πιστοποιήσεων: TUV AUSTRIA
Επίσημος Χορηγός Εκπαίδευσης: ΙΕΚ ΑΚΜΗ
Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ 3 | ΕΡΤ Ηράκλειο | ΕΡΤ Χανιά