Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023
21:00

Κύκλος | Μουσική δωματίου

Αίθουσα Συναυλιών

Μια βραδιά μουσικής δωματίου με τρεις Ηρακλειώτες μουσικούς που συναντιούνται για να οδηγήσουν το κοινό σε ένα μουσικό ταξίδι μέσα από έργα των Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, Σεργκέι Ραχμάνινοφ, Φιλίπ Γκομπέρ, Αλαμίρο Τζιαμπέρι και Λούντβιχ Σπορ.
Η βαθιά συναισθηματική μουσική στις Ρομάντζες του Τσαϊκόφσκι και του Ραχμάνινοφ συγκινεί και αντηχεί μέσα στην ψυχή, ενώ η λυρική Φαντασία του Γκομπέρ μεταφέρει τον ακροατή σε έναν ονειρικό κόσμο. Οι ζωηρές και άκρως δεξιοτεχνικές μελωδίες κλαρινέτου του Τζιαμπέρι και ο επιδέξιος διάλογος των φωνών του Σπορ εντυπωσιάζουν.

Πρόγραμμα 

Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι | Τρεις Ρομάντζες για υψίφωνο και πιάνο
Αλαμίρο Τζιαμπέρι | Το καρναβάλι της Βενετίας, για κλαρινέτο και πιάνο
Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι | Ντούμκα, Σκηνές από ένα ρωσικό χωριό, Έργο 59 σε Ντο ελάσσονα, για πιάνο
Σεργκέι Ραχμάνινοφ | Τρεις Ρομάντζες για υψίφωνο και πιάνο
Φιλίπ Γκομπέρ | Φαντασία για κλαρινέτο και πιάνο
Λούντβιχ Σπορ | Δύο τραγούδια από τον κύκλο 6 Γερμανικά τραγούδια, Έργο 103 για φωνή, κλαρινέτο και πιάνο

Συντελεστές:

Ιουλία Νικίτινα, σοπράνο
Γιώργος Στρατάκης, κλαρινέτο
Ντιάνα Τσιλίδη, πιάνο


Βιογραφικά συντελεστών

Ιουλία Νικίτινα | σοπράνο

Η Ιουλία Νικίτινα γεννήθηκε  και μεγάλωσε στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Την περίοδο 2001-2005 σπούδασε στο μουσικό Κολέγιο  Νικολάι Ρίμσκι-Κόρσακοφ. Το 2012 αποφοίτησε από το Κονσερβατόριο της Αγίας Πετρούπολης απ’ το Τμήμα Φωνητικής. Στο Θέατρο του Κονσερβατόριου έπαιξε τους ρόλους της Μπριγκίτα στη Γιολάντα του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι και της Σουζάνα Στους Γάμους του Φίγκαρο του Βόλφγκανγκ Μότσαρτ. Το 2012-2014 υπήρξε μέλος της Κρατικής Ακαδημίας Καπέλα της Αγίας Πετρουπολης. Το 2015 έλαβε την πρώτη θέση στο διαγωνισμό τραγουδιού της Αγίας Πετρούπολης.

Γιώργος Στρατάκης | κλαρινετίστας

Ο Γεώργιος Στρατάκης γεννήθηκε το 1981. Ξεκίνησε τις σπουδές του στο πιάνο και παράλληλα ασχολήθηκε με το κλαρινέτο στις τάξεις διδασκαλίας πνευστών οργάνων της Φιλαρμονικής Ηρακλείου το 1995, όπου και συμμετέχει ανελλιπώς μέχρι και σήμερα. Φοίτησε στις Μουσικές Σχολές Χάρης Σαρρής στην τάξη του Σταμάτη Δελαπόρτα και της Σοφίας Παπουτσάκη και αποφοίτησε με δίπλωμα κλαρινέτου με βαθμό Άριστα Παμψηφεί και Α' Βραβείο. Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες εκδηλώσεις κλασικής, παραδοσιακής και έντεχνης μουσικής. Πήρε μέρος σε σεμινάρια κλαρινέτου με τους διεθνούς φήμης κλαρινετίστες Σπύρο Μουρίκη, Μάρκο Τόμας και Κατερίνα Λιουδάκη.

Ντιάνα Τσιλίδη | πιανίστα

Η Ντιάνα Τσιλίδη γεννήθηκε το 1985 στη Γεωργία. Ασχολήθηκε με τη μουσική από μικρή ηλικία και από το 1998 παρακολουθούσε μαθήματα στο Δημοτικό Ωδείο Ηρακλείου με υποτροφία, στην τάξη πιάνου του Χάρη Σαρρή. Το 2005 απέκτησε το δίπλωμα πιάνου με βαθμό Άριστα Παμψηφεί, Α' Βραβείο και χρυσό μετάλλιο. Παράλληλα, σπούδασε ανώτερα θεωρητικά και αποφοίτησε με πτυχίο Φυγής. Πήρε μέρος σε σεμινάρια πιάνου με το Ρώσο πιανίστα Ιγκόρ Ταρασάνσκι και βραβεύτηκε σε αρκετούς πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου. Έχει εμφανιστεί σε ρεσιτάλ πιάνου στο Ηράκλειο και έχει συνοδέψει τραγουδιστές και φωνητικά σύνολα. Από το 2016 συμμετέχει στο φωνητικό σύνολο Take 5. Εργάζεται ως καθηγήτρια πιάνου στις Μουσικές Σχολές Χάρης Σαρρής και από το 2022 είναι μέλος του Χορωδιακού Συνόλου Ηρακλείου, με το οποίο έχει λάβει μέρος σε αρκετές παραγωγές του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου ως χορωδός και ως μουσικός προετοιμαστής.

Επίσημος Χορηγός Αερομεταφορών: AEGEAN Airlines
Επίσημος Χορηγός Φιλοξενίας: Metaxa Hospitality Group | Economou Hotels | Καραταράκης Hotel & Restaurants | Ελληνικά Ξενοδοχεία Καψή ΑΕ
Επίσημος Χορηγός Οδικών Μεταφορών: Union Coach Services
Επίσημος Χορηγός Ακτοπλοϊκών Μεταφορών: Minoan Lines
Επίσημος Χορηγός  Πιστοποιήσεων: TUV AUSTRIA
Επίσημος Χορηγός Εκπαίδευσης: ΙΕΚ ΑΚΜΗ
Χορηγός: Όμιλος Εταιρειών ΚΑΡΑΤΖΗ Α.Ε.
Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ 3 | ΕΡΤ Ηράκλειο | ΕΡΤ Χανιά