Κύκλος | Εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, στο πλαίσιο της υλοποίησης των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων, πραγματοποιεί το εργαστήριο «1, 2, 3… Αρχίζει η Μουσική!» για παιδιά βρεφικής και νηπιακής ηλικίας. Το εργαστήρι συνδιοργανώνουν το ΠΣΚΗ και το Πρόγραμμα Μουσικής Αγωγής για βρέφη και νήπια «Ευμουσία», που έχει σχεδιάσει, εισηγείται και εμψυχώνει η μουσικοπαιδαγωγός – αρχιμουσικός – μουσικολόγος Δέσποινα Μ. Σκανδαλάκη.
Είναι γνωστό ότι η μουσική και οι ήχοι είναι τα σημαντικότερα μέσα επικοινωνίας με τον εξωτερικό κόσμο ήδη από την εμβρυακή ηλικία, ότι τα μουσικά ερεθίσματα που δέχεται ένα μωρό το επηρεάζουν ποικιλοτρόπως και ότι, όταν η μουσική του καθοδήγηση είναι η σωστή, τότε τα οφέλη είναι πολλαπλά ως προς την ανάπτυξη της μουσικής ευφυΐας των παιδιών και την ανάπτυξή τους σε συναισθηματικό, σωματικό και νοητικό επίπεδο. Προβάλλοντας την αναγκαιότητα να εκτεθεί ένα άτομο σε ένα πλούσιο μουσικά περιβάλλον όσο το δυνατόν νωρίτερα, το ΠΣΚΗ, σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Μουσικής Αγωγής για βρέφη και νήπια «Ευμουσία», και με εισηγήτρια τη δημιουργό του, Δέσποινα Μ. Σκανδαλάκη, πραγματοποιεί τα σαββατοκύριακα του Οκτωβρίου 2021 έναν κύκλο πέντε συναντήσεων του εργαστηρίου «1, 2, 3… Αρχίζει η Μουσική», που απευθύνεται στα παιδιά των ηλικιακών αυτών ομάδων και στους ενήλικες συνοδούς τους. Παιδιά και ενήλικες συνοδοί θα παραβρεθούν συνολικά σε πέντε συναντήσεις, διάρκειας 45 λεπτών έκαστη, στις προκαθορισμένες ημερομηνίες και ώρες που αναγράφονται.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να επιλέξουν μία από τις προτεινόμενες ημέρες (Σάββατο ή Κυριακή) και το τμήμα αναλόγως την ηλικιακή ομάδα (βρέφη ή νήπια) στην οποία ανήκει το παιδί τους. Το κάθε παιδί θα συνοδεύεται υποχρεωτικά από τον ενήλικα, ο οποίος θα έχει και την ευθύνη της ασφάλειάς του. Συμμετοχή στο εργαστήριο μπορεί να έχει και 2ο παιδί που ανήκει στην ίδια οικογένεια, με ευθύνη του ίδιου ή άλλου συνοδού.

Αν, λοιπόν, είστε νέοι γονείς και τα παιδάκια σας είναι ηλικίας 4 μηνών έως 5 ετών, το εξειδικευμένο σε βρέφη και νήπια Πρόγραμμα Μουσικής Αγωγής «Ευμουσία» τα πέντε σαββατοκύριακα του Οκτωβρίου θα δώσουν το σύνθημα 1 2 3 για να αρχίζει και να ξαναρχίζει η μουσική. Το… παρασύνθημα θα είναι όλες εκείνες οι όμορφα εκκωφαντικές φωνούλες των δικών σας παιδιών, που θα ηχήσουν στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου. Ελάτε να τραγουδήσουμε μαζί με τα παιδιά, να παίξουμε μουσικά οργανάκια ειδικά σχεδιασμένα για αυτές τις τρυφερές ηλικίες, να πειραματιστούμε με τους ήχους και να εξερευνήσουμε μελωδίες και να κινηθούμε με τα παιδιά, για τα παιδιά.

Ημέρες συναντήσεων
Σάββατο 2, 9, 16, 23 & 30 Οκτωβρίου 2021
Κυριακή 3, 10, 17, 24 & 31 Οκτωβρίου 2021


Τμήματα ανά ηλικιακές ομάδες και ώρες συναντήσεων
Τμήμα α΄ : 4 – 20 μηνών (βρέφη) / ώρα: 10:15-11:00
Τμήμα β΄: 20 μηνών – 3,5 ετών (νήπια) / ώρα: 11:15-12:00
Τμήμα γ΄ : 3,5 – 5 ετών (νήπια) / ώρα: 12:15-13:00


Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά τμήμα
10 (και ισάριθμοι ενήλικες)

Αίθουσα διεξαγωγής εργαστηρίου
Αίθουσα Σεμιναρίων ΠΣΚΗ

Κόστος συμμετοχής
1 παιδί και 1 ενήλικας: 50 ευρώ
Συμμετοχή 2ου παιδιού ίδιας οικογένειας: 40 ευρώ (έκπτωση 20%)
Ειδικές εκπτωτικές κατηγορίες
Άνεργοι, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, ανήκοντες σε μονογονεϊκή οικογένεια, ΑΜΕΑ: 1 παιδί και 1 ενήλικας: 40 ευρώ


Εγγραφές
13 Σεπτεμβρίου – 29 Σεπτεμβρίου 2021
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 6932503334, Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 11:00-13:00.

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος, θα τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα προστασίας κατά της πανδημίας του Covid-19, ενώ η συμμετοχή των συνοδών προϋποθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νοσήσαντος.Υπεύθυνη προγράμματος – Επιστημονική επιμέλεια – Εμψύχωση
Δέσποινα Μ. Σκανδαλάκη, μουσικοπαιδαγωγός, αρχιμουσικός, μουσικολόγος
Η Δέσποινα Μ. Σκανδαλάκη είναι αριστούχος απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει πραγματοποιήσει εκτενείς σπουδές στη Μουσική Αγωγή για παιδιά προσχολικής ηλικίας και είναι αριστούχος απόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος του Τμήματος Μουσικής Παιδαγωγικής του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας. Είναι δημιουργός και υπεύθυνη του Προγράμματος Μουσικής Αγωγής για βρέφη και νήπια «Ευμουσία». Το Πρόγραμμα έχει πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία, εκτός από το Ηράκλειο Κρήτης και στο εξωτερικό (Μαυρίκιο), όπως επίσης και για δύο συνεχόμενα έτη (2018-2020) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Aίτηση συμμετοχής: ΑΙΤΗΣΗ_ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ_ΣΤΟ_ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ_«1,_2,_3…_ΑΡΧΙΖΕΙ_Η_ΜΟΥΣΙΚΗ»_.pdf

Επίσημος Χορηγός Αερομεταφορών: AEGEAN Airlines
Επίσημος Χορηγός Ακτοπλοϊκών Μεταφορών: Minoan Lines
Επίσημοι Χορηγοί Φιλοξενίας: Metaxa Hospitality Group | Karatarakis hotels & restaurants