Σάββατο 11 Μαΐου 2024
21:00

Κύκλος | Μουσική δωματίου

Αίθουσα Συναυλιών

"Από το Ιόνιο στα βάθη της Ανατολής"

Ένα μουσικό ‘ταξίδι’ που ξεκινάει από το Ιόνιο, με ενδιάμεσους σταθμούς την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, τη Σμύρνη, την Κιουτάχεια και καταλήγει στη Γεωργία. Μία μουσική γέφυρα που περνάει από λαούς με πολλές αντιθέσεις και με διαφορετική πολιτισμική κουλτούρα, θρησκεία και παιδεία. Όμως, με ένα τρόπο μαγικό, τη μουσική τους την ‘καταλαβαίνουμε’, μας είναι οικεία και σε αυτό το ρεσιτάλ πιάνου για μία ακόμα φορά θα φανεί ότι η μουσική ενώνει τους λαούς και τους πολιτισμούς. Το παραδοσιακό "παντρεύεται" με τη Δύση σε έργα των Κωνσταντινίδη, Σαϊγκούν, Κομιτάς, Κατσατουριάν και άλλων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κέρκυρα
Je veux toujours t’ aimer (1912)
Ναπολέων Λαμπελέτ

Κρήτη
Κρητική γιορτή (1919)
Δημήτρης Μητρόπουλος

Δωδεκάνησα
Τραγούδια και χοροί από τα Δωδεκάνησα, Βιβλίο Ι (1943-1948)
Γιάννης Κωνσταντινίδης

Σμύρνη
Σονατίνα: Allegro – Adagio, con moto – Prestissimo (1938)
Ahmad Adnan Saugun

Κιουτάχεια
Yerangi (1906)
Vardapet Komitas

Άγκυρα
Black Earth (1997)
Fazil Say

Γερεβάν
Vagharshapat dance (1947)
Elegie in memory of Aram Khachaturian (1978)
Arno Babadjanian

Τυφλίδα
Masquerade Suite: Waltz – Nocturne – Mazurka – Romance – Galop (1941)
Aram Khachaturian 


Βιογραφικό

Ο Δημήτρης Καρύδης έχει παρουσία στην διεθνή μουσική σκηνή για περισσότερα από 25 χρόνια. Έχει εμφανιστεί σε σόλο ρεσιτάλ και ρεσιτάλ μουσικής δωματίου σε μερικές από τις πιο σημαντικές μουσικές σκηνές της Ευρώπης (Αγγλία, Ισπανία, Ελλάδα, Ιταλία, Γερμανία, Ελβετία, Ουκρανία, Σλοβακία, Τσεχία, κ.α.), στο Ισραήλ, την Ιαπωνία, τη Βενεζουέλα, τον Καναδά και τις Η.Π.Α. αποσπώντας θερμές κριτικές και έχει ηχογραφήσει για την Ελληνική, την Τσεχική, το BBC και τη Βαυαρική Ραδιοφωνία. Το πιανιστικό του ρεπερτόριο περιλαμβάνει πλήθος έργα για σόλο πιάνο, δύο πιάνα και 25 κοντσέρτα. Είναι κάτοχος του τίτλου Doctor of Musical Arts από το City University του Λονδίνου. Από το 2015 ο Δημήτρης είναι διευθυντής του τμήματος κλασικής μουσικής στο Morley College του Λονδίνου και επίσης έχει αναλάβει την καλλιτεχνική επιμέλεια του Φεστιβάλ Πιάνου Ηρακλείου, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το Φεβρουάριο του 2016.

Επίσημος Χορηγός Αερομεταφορών: AEGEAN Airlines
Επίσημος Χορηγός Φιλοξενίας: Metaxa Hospitality Group | Economou Hotels | Καραταράκης Hotel & Restaurants | Ελληνικά Ξενοδοχεία Καψή ΑΕ
Επίσημος Χορηγός Οδικών Μεταφορών: Union Coach Services
Επίσημος Χορηγός Ακτοπλοϊκών Μεταφορών: Minoan Lines
Επίσημος Χορηγός  Πιστοποιήσεων: TUV AUSTRIA
Επίσημος Χορηγός Εκπαίδευσης: ΙΕΚ ΑΚΜΗ
Χορηγός: Όμιλος Εταιρειών ΚΑΡΑΤΖΗ Α.Ε.
Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ 3 | ΕΡΤ Ηράκλειο | ΕΡΤ Χανιά