Σάββατο 9 Μαρτίου 2024
21:00

Κύκλος | Μουσική δωματίου

Αίθουσα Συναυλιών

Ένα πρόγραμμα αφιερωμένο αποκλειστικά σε συνθέτες της Λατινικής Αμερικής, παρουσιάζει σε ρεσιτάλ ο καταξιωμένος κιθαριστής Μανώλης Βροντινός.

Από τον Bραζιλιάνο Χεϊτόρ Βίλλα Λόμπος έως τον Αργεντίνο Άστορ Πιατσόλα και από τον Παραγουανό Αγκουστίν Μπάριος ως τον Βενεζουελάνο Αντόνιο Λαούρο, οι φίλοι της μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι πάνω σε αγαπημένες μελωδίες και ρυθμούς τάνγκο, μιλόνγκα, βαλς, σάμπα κ.ά., σε μία μοναδική βραδιά που θα προσφέρει ο Κρητικός μουσικός. 

Συντελεστές:

Μανώλης Βροντινός

Πρόγραμμα Ρεσιτάλ

João Pernambuco (1883–1947) - Βραζιλία
Sons de Carrilhões     

Heitor Villa-Lobos (1887–1959) - Βραζιλία
Préludes No4 & No5

Agustín Barrios Mangoré (1885–1944) - Παραγουάη
La Catedral
I. Preludio «Saudade»
II. Andante Religioso
III. Allegro Solemne

Astor Piazzolla (1921–1992) - Αργεντινή
Détresse
La Muerte del Angel

Antonio Lauro (1917–1986) - Βενεζουέλα
Valse Venezolano No.3 (Natalia)
Valse Venezolano No.2 (Andreina)
Carora

Manuel Maria Ponce (1882–1948) - Μεξικό
Sonatina Meridional
I. Campo
II. Copla
III. Fiesta

Leo Brouwer  (1939) - Κούβα
Un dia de Noviembre

Vinicius de Moraes (1913-1980)  - Βραζιλία
& Antônio Carlos Jobim (1927–1994) - Βραζιλία
Felicidade


Βιογραφικό

Ο Μανώλης Βροντινός γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη αλλά η καταγωγή του είναι από την Κρήτη. Σπούδασε κιθάρα με τον Ευάγγελο Ασημακόπουλο στο Εθνικό Ωδείο της Αθήνας, παίρνοντας το δίπλωμά του με Άριστα παμψηφεί & Α' Βραβείο, αποσπώντας επί πλέον την τιμητική διάκριση του Ωδείου, το «Αριστείο Εξαιρετικής Επιδόσεως». Αργότερα εμπλούτισε τις εμπειρίες του σε σεμινάρια και Master classes με γνωστούς καλλιτέχνες  (Oscar Ghiglia, Leo Brouwer, Manuel Barrueco, Roland Dyens κ.ά.).
Απέσπασε το Α' Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κιθάρας στις Αρχάνες της Κρήτης καθώς και το Β' Βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό Riviera Guitar Festival της Ιταλίας. Έχει συμπράξει ως σολίστ με την Καμεράτα, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την ΑΣΟΝιέτα  και την Συμφωνική Ορχήστρα Νομαρχίας Ηρακλείου, σε έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών.
Στα πλαίσια της συνεργασίας του με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, έχει εμφανιστεί κατ’ επανάληψη σε συναυλίες, ρεσιτάλ και παραστάσεις της Πειραματικής Σκηνής της ΕΛΣ, καθώς επίσης και με το Μουσικό Σύνολο ALEA III της ορχήστρας της Βοστόνης.
Έργα τους έχουν γράψει και αφιερώσει σ’ αυτόν, ο διαπρεπής συνθέτης και ακαδημαϊκός Θόδωρος Αντωνίου και ο συνθέτης και κιθαριστής Βασίλης Τενίδης.
Έχει ηχογραφήσει για το 3ο πρόγραμμα, ενώ παράλληλα με τις σολιστικές του δραστηριότητες με ρεσιτάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ο Μανώλης Βροντινός διδάσκει κιθάρα στο Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου Κρήτης, στο Σύγχρονο Ωδείο Κρήτης, στο Παγκρήτιο Ωδείο και στο Ωδείο Χάρης Σαρρής.

Επίσημος Χορηγός Αερομεταφορών: AEGEAN Airlines
Επίσημος Χορηγός Φιλοξενίας: Metaxa Hospitality Group | Economou Hotels | Καραταράκης Hotel & Restaurants | Ελληνικά Ξενοδοχεία Καψή ΑΕ
Επίσημος Χορηγός Οδικών Μεταφορών: Union Coach Services
Επίσημος Χορηγός Ακτοπλοϊκών Μεταφορών: Minoan Lines
Επίσημος Χορηγός  Πιστοποιήσεων: TUV AUSTRIA
Επίσημος Χορηγός Εκπαίδευσης: ΙΕΚ ΑΚΜΗ
Χορηγός: Όμιλος Εταιρειών ΚΑΡΑΤΖΗ Α.Ε.
Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ 3 | ΕΡΤ Ηράκλειο | ΕΡΤ Χανιά