Παρασκευή 10, Σάββατο 11 & Κυριακή 12 Μαρτίου
21:00
Κύκλος | Θέατρο
Αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού»
ΝΕΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
Εμπνευσμένη από τη συγκλονιστική ζωή μιας από τις σημαντικότερες γυναικείες μορφές του σύγχρονου κόσμου, η παράσταση «Μαρί Skłodowska Κιουρί», σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη είναι μια παραγωγή της Ars Aeterna και του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου. Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.
Γεννημένη στη ρωσοκρατούμενη Βαρσοβία, η Μαρία Σκλοντόφσκα, η γυναίκα που έγινε αργότερα γνωστή ως Μαρί Κιουρί, χάραξε με ακατάβλητη θέληση την πορεία της, ανατρέποντας κάθε στερεότυπο. Η Μαρί Κιουρί φλέγεται από «την ποίηση της επιστήμης»• το πάθος της και το ανυπέρβλητο ερευνητικό της πνεύμα έγιναν τα όπλα για να αναμετρηθεί με τον ρατσισμό και την προκατάληψη που αντιμετώπισε ως γυναίκα και ως μετανάστρια. Σημάδεψε την εποχή της, στο γύρισμα του σύντομου 20ου αιώνα αναπροσδιορίζοντας τα όρια της επιστήμης.
Το θεατρικό έργο, που υπογράφουν ο Θέμης Μουμουλίδης και η Παναγιώτα Πανταζή, βασισμένο σε βιογραφικό υλικό, ντοκουμέντα και μαρτυρίες, παρακολουθεί την συναρπαστική περιπέτεια μιας ζωής που αγγίζει το μυθιστόρημα: τα δύσκολα παιδικά και εφηβικά χρόνια στην υπό τσαρική κατοχή Βαρσοβία, οι σπουδές στη Σορβόννη, ο αγώνας να αναγνωριστεί ως ισότιμο μέλος μιας ανδροκρατούμενης επιστημονικής κοινότητας, ο «απαράμιλλος σύντροφος» στη ζωή και στην επιστήμη Πιερ Κιουρί, οι πολλαπλοί ρόλοι, τα χημικά στοιχεία που την «στοίχειωσαν», η ραδιενέργεια, η «Κιουριθεραπεία» ενάντια στον καρκίνο, τα δύο Νόμπελ, η απώλεια, η δόξα και η κατακραυγή, οι ασυμβίβαστοι αγώνες για μια επιστήμη στην υπηρεσία του ανθρώπου. Η τραγικότητα αλλά και η ειρωνεία που της επιφύλαξε η Ιστορία με την μετέπειτα ολέθρια χρήση των ανακαλύψεών της.
Ο Θέμης Μουμουλίδης επιχειρεί να δημιουργήσει ένα τοπίο μνήμης, εικόνων και ήχων με κινηματογραφικούς όρους, θέλοντας να αναδείξει την ποίηση, τον παλμό, τη συγκίνηση και τον αδιάκοπο αγώνα μιας θρυλικής ζωής• μιας ζωής που χάρισε πολλά στην επιστήμη και στην ανθρωπότητα καθώς και στον αγώνα των γυναικών για δικαιοσύνη και ισότιμη μεταχείριση. Μια παράσταση που μας μεταφέρει στην ατμόσφαιρα της εποχής της Μαρί Κιουρί, συνομιλώντας με κλασικά συμφωνικά έργα αλλά και πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις και ηχοτοπία της Αλεξάνδρας Μικρούτσικου.
Συντελεστές
Κείμενο: ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ | ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΠΑΝΤΑΖΗ
Σκηνοθεσία, Μουσική επιμέλεια: ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ
Σκηνικό – κοστούμια: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΟΚΚΟΡΟΥ
Μουσική: ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΥ
Φωτισμοί: ΝΙΚΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Video| Art Work: ΘΩΜΑΣ ΠΑΛΥΒΟΣ
Σχεδιασμός ήχου: ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
Βοηθός σκηνοθέτη: ΑΝΟΙΞΙΑ ΜΠΟΥΝΤΖΙΟΥΚΑ
Φωτογραφίες: ΕΛΙΝΑ ΓΙΟΥΝΑΝΛΗ
Επικοινωνία: ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΓΟΥΡΟΥ
Δ/νση Παραγωγής: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ
Οργάνωση Παραγωγής: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΠΑΛΛΑ
Ερμηνεύουν:
Μαρί Κιουρί: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΤΑΚΑΛΟΥ
Ιρέν Κιουρί: ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥ
Μπρόνια Σκλοντόφσκα: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΥΠΗΡΙΔΟΥ
Πιερ Κιουρί: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Παραγωγή
Ars Aeterna
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
5η Εποχή Τέχνης
ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ | ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ
Γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε οικονομικά, κινηματογράφο και θέατρο (Αθήνα, Σόφια, Παρίσι). Το 1985 παρακολούθησε τον πρώτο ευρωπαϊκό κύκλο μαθημάτων με θέμα Διεύθυνση Πολιτιστικών Υποθέσεων.
Υπήρξε αθλητής της ομάδας hand ball ΕΣΝ Βριλησσίων. Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο ως βοηθός του Αλέξη Δαμιανού. Σκηνοθέτησε περισσότερες από διακόσιες παραστάσεις (θέατρο, σκηνικά και μουσικά θεάματα) σε έργα των Αριστοφάνη, Ευριπίδη, Σοφοκλή, Αισχύλου, Ρουτζάντε, Σαίξπηρ, Μολιέρου, Γκολντόνι, Πούσκιν, Γκαίτε, Μαίτερλινκ, Τσέχωφ, Μπρεχτ, Ζενέ, Παπαδιαμάντη, Καβάφη, Καρυωτάκη, Τ. Σ. Έλιοτ, Σεφέρη, Καμπανέλλη, Ρίτσου, Α.Κ.Χριστοδούλου, Γ. Βέλτσου, Ρ. Γαλανάκη, Ν. Σκορίνη κ.ά.
Ως σκηνοθέτης συνεργάστηκε με διάφορα ΔΗΠΕΘΕ, το Φεστιβάλ Αθηνών, το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Εθνική Λυρική Σκηνή, το ΚΘΒΕ, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ κ.ά. Σκηνοθέτησε δύο ταινίες μικρού μήκους και μία τηλεταινία (ΕΡΤ, 1985), καθώς και την ταινία Η ιστορία του Κυρίου Πι για τις ανάγκες της παράστασης Αρχοντοχωριάτης. Εργάστηκε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ από το 1982 έως το 1991 και στο ραδιόφωνο του 902 (1989-1991). Από το 1985 ασχολείται συστηματικά με τη δραματοποίηση ποιητικών και λογοτεχνικών έργων, καθώς και με τη μελέτη και την έρευνα μελοποιημένων ποιητικών κειμένων. Υπήρξε καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Βύρωνα (1988-1995), του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου (1995-1999) και του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας (1999-2007).
Μετέφρασε περισσότερα από είκοσι κλασικά θεατρικά έργα, ενώ έχει συγγράψει περισσότερα από είκοσι θεατρικά και λογοτεχνικά κείμενα. Τον Σεπτέμβριο του 2007 ίδρυσε την 5η Εποχή Τέχνης (θέατρο, εκδόσεις, μουσική, κινηματογράφος, εκπαιδευτικά προγράμματα), δραστηριότητα με την οποία ασχολείται αποκλειστικά τα τελευταία χρόνια. Δυο εκδηλώσεις- σταθμοί αξίζει να αναφερθούν. 1994, Ολυμπιακό Στάδιο, Εκδήλωση -Συναυλία για το Μουσείο της Ακρόπολης, Σεπτέμβριος 2013 η παράσταση Μίκης Θεοδωράκης «Ποιος τη ζωή μου» παρουσιάζεται στη Μακρόνησο, σε κοινό 10.000 θεατών.
Το 2014 ήταν υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας. Από τον Σεπτέμβριο του 2015 έως τον Ιούλιο του 2019, υπήρξε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (Π.Ε. Κοζάνης).
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΠΑΝΤΑΖΗ
Γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1967. Σπούδασε Κλασική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και μετάφραση στο Κέντρο Λογοτεχνικής Μετάφρασης του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών, ενώ παρακολούθησε και σειρά σεμιναρίων μετάφρασης θεάτρου, υποκριτικής και σκηνοθεσίας. Από το 1993 ασχολείται συστηματικά με τη μετάφραση λογοτεχνίας και θεάτρου και με τη διασκευή, επεξεργασία και συγγραφή κειμένων για θεατρικές παραστάσεις. Στο θέατρο έχουν παρουσιαστεί δουλειές της πάνω σε έργα Σοφοκλή, Ευριπίδη, Σαίξπηρ, Κλοντέλ, Μολιέρου, Ζενέ, Γκολντόνι, Μέτερλινκ, Καμί, Τενεσί Ουίλιαμς κ.ά.
Πρόσφατες συνεργασίες της στο θέατρο περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τα έργα: Γαβριέλλας Rock (θεατρικός μονόλογος), σε σκηνοθεσία Γιώργου Σαχίνη, Ομάδα Όχι Παίζουμε, Λόφος Στρέφη, 2018 ̇ Μολιέρου, Δον Ζουάν (μετάφραση), σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, 5η Εποχή Τέχνης, καλοκαιρινή περιοδεία, 2019 ̇ Σοφοκλή, Αντιγόνη (μετάφραση), σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, Ars Aeterna, καλοκαιρινή περιοδεία 2020 και 2021 ̇ Ο κάτω εαυτός (θεατρικός μονόλογος), σε σκηνοθεσία Γιώργου Σαχίνη, Ομάδα Όχι Παίζουμε, Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών και Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου, καλοκαίρι 2021 ̇ Παύλου Καλλιγά, Θάνος Βλέκας(διασκευή), σε σκηνοθεσία Γιώργου Σαχίνη, Ομάδα Όχι Παίζουμε, Θέατρο Σημείο, 2021 ̇ Κάτω από καθαρό ουρανό (συγγραφή, σύνθεση κειμένων), σε σκηνοθεσία Γιώργου Σαχίνη, Ομάδα Όχι Παίζουμε, θέατρο Σημείο, 2021 Ευριπίδη, Ιφιγένεια εν Αυλίδι (μετάφραση), σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, Ars Aeterna, Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και καλοκαιρινή περιοδεία, 2022.
ΝΙΚΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Γεννήθηκε στην Πάτρα. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει σχεδιάσει φωτισμούς σε περισσότερες από 180 παραστάσεις θεάτρου και χορού. Το 2020 απέσπασε το βραβείο της Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης για τον σχεδιασμό φωτισμών της παράστασης «Ο Άνθρωπος που γελά» (Εθνικό Θέατρο). Το 2019 ήταν εισηγητής στα σεμινάρια σχεδιασμού φωτισμών στο Εθνικό Θέατρο. Σχεδίασε τους φωτισμούς στην τελετή έναρξης και λήξης των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων 2019.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΟΚΚΟΡΟΥ
Απόφοιτος της ΑΣΚΤ Θεσσαλονίκης. Σπούδασε σκηνογραφία - ενδυματολογία στη Σχολή Σταυράκου. Έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες Θ. Μουμουλίδη, Στ. Φασουλή, Γ. Κιμούλη, Xρ. Σπηλιώτη, Μ. Λυμπεροπούλου, Β. Βαφέα, Β. Χατζηνικολάου, I. Δρόσο, Θ. Γράμψα, Γ. Αναστασάκη, Α. Μυλωνά, Π. Οικονομοπούλου, Κ. Γάκη, Ομάδα Ιδέα, Μ. Ρέππα - Θ. Παπαθανασίου, Θ. Μαρσέλλου, Π. Φιλιππίδη, Αν. Παναγιωτοπούλου, Ν. Καραγιώργο και με τους χορογράφους X. Μανταφούνη, Α. Καζούρη, Απ. Παπαδαμάκη, καθώς και με τον Christian Bauer στο ντοκιμαντέρ «Τα μυστικά του Λαβυρίνθου» και την Κατερίνα Τζόβα στο ντοκιμαντέρ «aPolis». Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει επιμεληθεί τα σκηνικά και τα κοστούμια για τις παραστάσεις: Δήμιος του έρωτα (σκηνοθεσία Κ. Γάκη), Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας (Κ. Γάκη - Ομάδα Ιδέα), Madagascar (Θ. Μαρσέλλου), Αντιγόνη, Μαουτχάουζεν, Ηλέκτρα, Δον Ζουάν (Θ. Μουμουλίδη), Βρωμιά (Κ. Πολυχρονοπούλου), Ηλίθιοι (Π. Φιλιππίδη). Επίσης, έχει επιμεληθεί τα σκηνικά για την Αριστοφανιάδα (Ομάδα Ιδέα), το Παιχνίδι του δολοφόνου (Ρέππα-Παπαθανασίου) και τα κοστούμια για τις παραστάσεις: Τσάρλι Τσάπλιν (Π. Ζούλια), Ο Εμίλ και οι ντετέκτιβ (Λ. Γιοβανίδη), Μάμα Μία, Άννυ, Μελωδία της ευτυχίας, Jesus Christ Superstar, Hairspray, Ματίλντα, Οικογένεια Αddams (Θ. Μαρσέλλου), Το τίμημα (Ι. Μιχαλακοπούλου), Λυσιστράτη (Γ. Μπέζου), Αντιγόνη, Ιφιγένεια εν Αυλίδι, Τρωάδες, Μίκης Θεοδωράκης: Ποιος τη ζωή μου (Θ. Μουμουλίδη), Elvedon (Χρ. Παπαδόπουλου), Ωχ, Ηλέκτρα (Π. Φιλιππίδη, Αν. Παναγιωτοπούλου), Ψέμα στο ψέμα, Έξυπνα μικρά ψέματα (Π.Φιλιππίδη).
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΥ
Γεννήθηκε στην Αθήνα και το 2014 ξεκίνησε τις σπουδές της στην κλασική μουσική στο Πανεπιστήμιο Goldsmiths του Λονδίνου. Έκανε μαθήματα σύγχρονης σύνθεσης με τον συνθέτη Roger Redgate, μουσικολογία με τους Anthony Pryer, Dr. Berta Joncus, Tamsin Alexander και μαθήματα πιάνου και αυτοσχεδιασμού με τον πιανίστα Andrew Zolinsky. Συνέχισε τις σπουδές της με μεταπτυχιακό στη σύνθεση στο King’s College υπό την καθοδήγηση του Dr Robert Keeley (2017-2018). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σύνθεσης και performance με διακεκριμένους καλλιτέχνες και ως μέλος του Goldsmiths Keyboard Collective έχει συμμετάσχει σε συναυλίες σύγχρονης μουσικής αλλά και σε κονσέρτα μουσικής δωματίου. Έργα της έχουν παιχτεί και ηχογραφηθεί από διακεκριμένα σχήματα και μουσικούς όπως το Goldsmiths Contemporary Music Ensemble, το Kreutzer Quartet, το Lontano Ensemble, ενώ το έργο της για κουιντέτο πνευστών έχει παιχτεί υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Odaline de la Martinez. Έχει ασχοληθεί με τη μουσική για τον κινηματογράφο σε ντοκιμαντέρ, ταινίες μικρού μήκους και film installations για φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (17th Venice Architecture Biennale’s CITYX Venice Italian Virtual Pavilion για την έκθεση του Arts Letters & Numbers). Τα τελευταία χρόνια λαμβάνει commissions για συνθέσεις μουσικής δωματίου, μουσική για σύγχρονο χορό αλλά και θεατρική μουσική.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΤΑΚΑΛΟΥ
Γεννήθηκε στο Ομορφοχώρι Λάρισας. Αποφοίτησε από την σχολή του Ωδείου Αθηνών με υποτροφία το 1998. Παρακολούθησε για δυο χρόνια (1994-96) το εργαστήρι του Βασίλη Διαμαντόπουλου. Εκανε χορό (κλασικό, μοντέρνο, τζαζ). Έχει πάρει μέρος σε φεστιβάλ Θεάτρου στο εξωτερικό με την ομάδα θεάτρου ΑΤΤΙΣ. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται κυρίως με το Εθνικό Θέατρο, το θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.
Στο θέατρο συνεργάστηκε, μεταξύ άλλων, με τους εξής σκηνοθέτες: Νίκο Μαστοράκη, Θόδωρο Τερζόπουλο, Γιάννη Χουβαρδά, Μαριάννα Κάλμπαρη Στάθη Λιβαθινό, Ρούλα Πατεράκη, Σωτήρη Χατζάκη, Πέτρο Ζούλια, Τάκη Τζαμαργιά, Κώστα Τσιάνο, Κώστα Λαμπρούλη,Θαναση Σαραντο Θοδωρή Γκόνη, Εστέρ Γκονζάλες, Άννα Κοκκίνου, Γιάννη Κακλέα, Γεωργια Μαυραγανη, χριστοφορο Χριστοφη Παντελή Δεντάκη, Κωνσταντίνο Χατζή., Θάνο Τοκάκη και Ένκε Φεζολάρι. Στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο συνεργάστηκε με τους: Ν. Κούνδουρο, Κωνσταντίνο Γιάνναρη, Σταύρο Τσιώλη, Όλγα Μαλέα, Πάνο Κοκκινόπουλο, Χρήστο Δήμα. Είναι δασκάλα υποκριτικής τέχνης.
ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥ
Γεννήθηκε στην Κατερίνη. Είναι αριστούχος απόφοιτη της Ανώτερης Δραµατικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου (2017) και του τµήµατος Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. (2016). Ως ηθοποιός µετρά συµµετοχές σε πλήθος παραστάσεων µεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν Οι τρεις αδερφές (Μάσα) σε σκηνοθεσία Τσ. Γκραουζίνις (ΚΘΒΕ 2019 -2020), Ο Ποπολάρος (Έλντα) σε σκηνοθεσία Θ. Αµπαζή (Θέατρο Τέχνης Κ. Κουν 2021), Γέρµα - el cuerpo muerto (Γέρµα) σε σκηνοθεσία Θ. Τριανταφυλλίδου (Bios 2022), Οικογένεια Τσέντσι (Βεατρίκη Τσέντσι) σε σκηνοθεσία Ι. Ανδρεάδη (Θέατρο Τέχνης Κ. Κουν 2022) κ.ά. Πέραν του θεάτρου έχει συμμετάσχει σε τηλεοπτικές σειρές και δυο ταινίες µικρού µήκους. Στο πλαίσιο της πτυχιακής παράστασης της Δραµατικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου Αγαµέµνων του Αισχύλουσε διαδασκαλία Δηµήτρη Ήµελλου έχει τιµηθεί µε το Βραβείο International Student Theater Festival “Danail Chirpansky” στη Βουλγαρία και µε το βραβείο Vgik International Student Festival "Special prize of jury - for the highly artistic mastering of word classics by modern theatrical language" στη Ρωσία.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΥΠΗΡΙΔΟΥ
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη . Είναι απόφοιτος της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης του ΚΘΒΕ (1996). Συνεργάστηκε με το ΚΘΒΕ, τον Τεχνοχώρο, το Αμφιθέατρο, το Απλό Θέατρο, το Εθνικό Θέατρο, το Θεατρο του Ν Κόσμου, το Θεατρο Τεχνης Κ. Κουν και με τους σκηνοθέτες: Γ. Ρηγα, Γ. Κακλεα, Β. Θεοδωροπουλο,Γ. Περλεγκα, Π. Δεντάκη, Ν. Μαστοράκη, Μ. Καλμπαρη, Μ. Παπαδημητρίου, Σπ. Ευαγγελάτο, Θ. Γκόνη, Αντ. Αντύπα, Έφη Θεοδώρου, Γ. Λεοντάρη, Αρ. Τρουπακη κ.α. Πήρε μέρος σε ταινίες μεγάλου μήκους, μικρού μήκους και σε τηλεοπτικές σειρες
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Γιάννης Παπαδόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από τη σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 2010 και έκτοτε εργάζεται διαρκώς ως ηθοποιός. Από νωρίς έπαιξε σε ταινίες αλλά πιο πολύ του αρέσει να παίζει Θέατρο. Το 2012 έφτιαξαν μαζί με φίλους του την ομάδα Kursk και έχουν ανεβάσει πέντε παραστάσεις από τότε. Το 2021 σκηνοθέτησε για πρώτη φορά. Του αρέσει να διαβάζει λογοτεχνία και να πηγαίνει σινεμά μόνος του.
ΕΛΙΝΑ ΓΙΟΥΝΑΝΛΗ
Η Ελίνα Γιουνανλή είναι απόφοιτος του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Μέσων του ΤΕΙ Αθηνών. Από το 2003 εργάζεται ως επαγγελματίας φωτογράφος, με εξειδίκευση στη φωτογραφία θεάτρου και χορού και στο καλλιτεχνικό πορτρέτο. Συνεργάζεται με αρκετές ομάδες των παραστατικών τεχνών καθώς και με έντυπα πολιτιστικού χαρακτήρα. Έχει μεγάλη πείρα τόσο στη ζωντανή κάλυψη πολιτιστικών εκδηλώσεων όσο και στην ανάπτυξη και υλοποίηση concept για staged φωτογραφήσεις. Οι φωτογραφίες της έχουν παρουσιαστεί και δημοσιευτεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
ΘΩΜΑΣ ΠΑΛΥΒΟΣ
Ο Θωμάς Παλυβός γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Γραφιστική στο ΙΕΚ Ακμή και Filmmaking στην SAE. Έχει δημιουργήσει video για το Εθνικό Θέατρο, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη κ.ά., καθώς και video art για τις παραστάσεις Ταξίδι στο κέντρο της γης, Μότσαρτ, το παιδί θαύμα, Τα ψηλά βουνά και Επτά αναζητήσεις.
Επίσημος Χορηγός Αερομεταφορών: AEGEAN Airlines
Επίσημος Χορηγός Φιλοξενίας: Metaxa Hospitality Group | Economou Hotels | Karatarakis Hotels & Restaurants | Capsis Astoria Heraklion
Επίσημος Χορηγός Οδικών Μεταφορών: Union Coach Services
Επίσημος Χορηγός Ακτοπλοϊκών Μεταφορών: Minoan Lines
Επίσημος Χορηγός Πιστοποιήσεων: TUV AUSTRIA
Επίσημος Χορηγός Εκπαίδευσης: ΙΕΚ ΑΚΜΗ
Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ 3 | ΕΡΤ Ηράκλειο | ΕΡΤ Χανιά | Cretalive | ΘΕΜΑ Κρήτης 103.1 | Εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ | Capitano | Livetalks | Mind