Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, Σονάτες και Παρτίτες για Σόλο Βιολί
Σάββατο 8 Απριλίου
21:00

Κύκλος | Ανερχόμενοι Έλληνες Σολίστ

Αίθουσα Συναυλιών

Ο εξαίρετος Ηρακλειώτης βιολονίστας Γιάννης Μαγειρόπουλος, μετά την επιτυχία του στα 24 Καπρίτσια για Βιολί του Νικολό Παγκανίνι τον Μάιο του 2022, που ενθουσίασε το κοινό με την ερμηνεία του στα συγκεκριμένα έργα εκρηκτικής δεξιοτεχνικής δυσκολίας, επιστρέφει στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου με ένα Ρεσιτάλ βιολιού με τις Σονάτες και τις Παρτίτες του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ. Η συναυλία του πολλά υποσχόμενου ανερχόμενου νέου σολίστα είναι μια ευκαιρία για το κοινό του Ηρακλείου να παρακολουθήσει ένα πηγαίο ταλέντο και την εντυπωσιακή τεχνική του στο βιολί στα απαιτητικά επίσης έργα του Μπαχ, που αναδεικνύουν την πολυφωνική δυναμική αλλά και την αυτάρκεια του συγκεκριμένου σολιστικού οργάνου. 

Πρόγραμμα της συναυλίας

Sonata for Violin Solo No 1 in G Minor, BWV 1001
1. Adagio
2. Fuga. Allegro
3. Siciliana
4. Presto 

Partita for Violin Solo No 1 in B Minor, BWV 1002
1. Allemande
2. Double
3. Corrente
4. Double. Presto
5. Sarabande
6. Double
7. Tempo Di Borea
8. Double 

Sonata for Violin Solo No 2 in A Minor, BWV 1003
1. Grave
2. Fuga
3. Andant
4. Allegro

Partita for Violin Solo No 2 in D Minor, BWV 1004
1. Allemanda
2. Corrente
3. Sarabande
4. Giga
5. Chaconne

Sonata for Violin Solo No 3 in C Major, BWV 1005
1. Adagio
2. Fuga
3. Largo
4. Allegro assai

Partita for Violin Solo No 3 in E Major, BWV 1006
1. Preludio
2. Loure
3. Gavotte En Rondeau
4. Menuet I
5. Menuet II
6. Bourée
7. Gigue


Βιογραφικό Γιάννη Μαγειρόπουλου

Ο Γιάννης Μαγειρόπουλος γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 2005. Ξεκίνησε μαθήματα βιολιού το 2014 με τον Ηρακλή Θανάση και από το 2020 με τον διαπρεπή έλληνα βιολονίστα Γιώργο Δεμερτζή. Τον Ιούνιο του 2019 έλαβε το Πτυχίο του Ειδικού Αρμονίας και τον Ιούλιο του 2021 το Δίπλωμα Βιολιού.
Έχει συμμετάσχει ως μέλος νεανικών ορχηστρών σε διάφορες εκδηλώσεις. Ως μαθητής του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου μετείχε στο μουσικό σχήμα Kretaburg, ενώ από τον Φεβρουάριο του 2020 εντάσσεται στη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου. Κατόπιν επιλογής, τον Αύγουστο του 2019, γίνεται μέλος της Concertgebouworkest YOUNG, συμμετέχοντας σε θερινό σχολείο στο Ede της Ολλανδίας, εγχείρημα που τελεί υπό την αιγίδα της περίφημης Concertgebouworkest του Άμστερνταμ. Mε την Concertgebouworkest YOUNG συμμετείχε σε συναυλίες που έλαβαν χώρα στο Άμστερνταμ, στο Ede και στις Βρυξέλλες, υπό τη διεύθυνση του Pablo Heras-Casado και με τη συμμετοχή του διεθνούς φήμης βιολονίστα Julian Rachlin.
Τον Δεκέμβριο του 2021, υπό τη διεύθυνση του Μύρωνα Μιχαηλίδη, συμμετείχε με τη Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών στη συναυλία που δόθηκε στο Ηράκλειο με έργα Μπετόβεν. Από τον Νοέμβριο του 2019 είναι μέλος του Νέου Κρητικού Κουαρτέτου, ενός νεανικού κουαρτέτου εγχόρδων που δημιούργησε ο Γιώργος Δεμερτζής. Με το Νέο Κρητικό Κουαρτέτο έχει εμφανιστεί στα Χανιά, στο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου «Up to 8», στο Μικρό Θέατρο Κατουνίων Εύβοιας και στο Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Κύπρου. Tον Μάιο του 2022 παρουσίασε στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου τα 24 Καπρίτσια του Νικολό Παγκανίνι, πρόγραμμα που επαναλήφθηκε τον επόμενο μήνα στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, στα Χανιά. Επίσης, συμμετείχε στο CMF Chania 2022.

Επίσημος Χορηγός Αερομεταφορών: AEGEAN Airlines
Επίσημος Χορηγός Φιλοξενίας: Metaxa Hospitality Group | Economou Hotels | Karatarakis Hotels & Restaurants
Επίσημος Χορηγός Οδικών Μεταφορών: Union Coach Services
Επίσημος Χορηγός Ακτοπλοϊκών Μεταφορών: Minoan Lines
Επίσημος Χορηγός  Πιστοποιήσεων: TUV AUSTRIA
Επίσημος Χορηγός Εκπαίδευσης: ΙΕΚ ΑΚΜΗ
Χορηγός Επικοινωνίας: ΕΡΤ 3 | ΕΡΤ Ηράκλειο | ΕΡΤ Χανιά