Σάββατο 21 Νοεμβρίου Ταξίδι στη μουσική παράδοση της Κρήτης Ζαχαρίας Σπυριδάκης: Ο μίτος της Αριάδνης

Ζαχαρίας Σπυριδάκης: Ο μίτος της Αριάδνης


Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, με ιδιαίτερη χαρά, ανακοινώνει την έναρξη των μεταδόσεων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, μέσω Live Streaming (ζωντανή αναμετάδοση), από την επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΚΗ www.cccc.gr.

Η πρώτη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί,  θα μεταδοθεί διαδικτυακά το Σάββατο 21 Νοεμβρίου, στις 21:00. Ο Ζαχαρίας Σπυριδάκης, ξετυλίγοντας  το “κουβάρι” της μουσικής παράδοσης, κυρίως των Βαλκανίων και της νότιας Ευρώπης, παρουσιάζει την τελευταία πρωτότυπη δουλειά του με τίτλο «Ο μίτος της Αριάδνης». Με αυτό το διαδικτυακό μέσο παραγωγής της τέχνης, το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, διατηρεί ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με το κοινό, προσφέροντας τη δυνατότητα ψυχαγωγίας, με εκδηλώσεις υψηλής καλλιτεχνικής αξίας, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο όπως αυτή που διανύουμε . Ταυτόχρονα, διευρύνεται το πεδίο δράσης του, αφού με την χρήση της τεχνολογίας καταρρίπτονται τα σύνορα και δίδεται η δυνατότητα σε θεατές απ’ όλο τον κόσμο να παρακολουθήσουν τις καλλιτεχνικές παραγωγές του ΠΣΚΗ.

Official Trailer

O μίτος της Αριάδνης, ξετυλίγεται διαχρονικά σε ένα περιπετειώδες ταξίδι, με κυρίαρχο άξονα τη μουσική παράδοση της Κρήτης.

Μαθητεύοντας στην κρητική μουσική από το 1980 και έχοντας συμπληρώσει στο ενεργητικό του πληθώρα συναυλιών, ηχογραφήσεων, παραστάσεων και σπουδαίων συνεργασιών με κορυφαίους συνθέτες και ερμηνευτές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ο Ζαχαρίας Σπυριδάκης εμφανίζεται στη μεγάλη σκηνή του ΠΣΚΗ “Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού”, ακολουθώντας τα χνάρια της κρητικής μουσικής, συνδέοντας το παρελθόν με το παρόν, ενώνοντας μια αδιάλειπτη προσωπική μαθητεία, στους τρόπους και στους ιδιωματισμούς της κοντά σε μεγάλους δασκάλους, με την δική του ώριμη μουσική ερμηνεία.

Μαζί του συμπράττει ένα σύνολο κορυφαίων δεξιοτεχνών: ο Γιώργης Μανωλάκης στο λαούτο και στο τραγούδι, ο Γιάννης Παπατζανής στα κρουστά και στο τραγούδι, ο Γιάννης Πολυχρονάκης στο μπάσο, ο Μιχάλης Κονταξάκης στο μαντολίνο και ο Γιάννης Κούτης στο ούτι και στο τραγούδι.

Η ταυτότητα της παράστασης

Ζαχαρίας Σπυριδάκης: Ο μίτος της Αριάδνης

Κύκλος | Μουσικές του κόσμου

Ώρα έναρξης: 21:00.

Ζαχαρίας Σπυριδάκης | κρητική λύρα, τραγούδι

Γιώργης Μανωλάκης | λαούτο, τραγούδι

Γιάννης Παπατζανής | κρουστά, τραγούδι

Γιάννης Πολυχρονάκης | μπάσο

Μιχάλης Κονταξάκης | μαντολίνο

Γιάννης Κούτης | ούτι, τραγούδι

Προπώληση εισιτηρίων

Η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει την Τρίτη 17 Νοεμβρίου και θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσα από την πλατφόρμα της Viva.gr.