On demand παρακολούθηση όλων των εκδηλώσεων με ένα μόνο εισιτήριο για όλες τις εκδηλώσεις!

Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο με tango, μουσική δωματίου, ρεσιτάλ, κινηματογραφική μουσική, πρωτότυπη δημιουργία Ελλήνων καλλιτεχνών και παραδοσιακή μουσική, έρχεται στις 3 και 4 Απριλίου στο διαδικτυακό κανάλι του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου! 

Για 48 ολόκληρες ώρες, το ΠΣΚΗ επαναφέρει εννέα αγαπημένες εκδηλώσεις της καλλιτεχνικής περιόδου 2020-21 που προβλήθηκαν με Live Streaming, δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό να τις παρακολουθήσει όλες, on demand, όσες φορές το επιθυμεί, με ένα και μόνο εισιτήριο!

Προπώληση εισιτηρίων

Η προπώληση ξεκίνησε. Μπορείτε να προμηθευτείτε το εισιτήριο με το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε και τις 9 εκδηλώσεις όσες φορές το επιθυμείτε, αξίας 5 €, από εδώ.



Αναλυτικά οι συναυλίες που θα είναι διαθέσιμες το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Απριλίου από την ιστοσελίδα www.cccc.gr: 

Ζαχαρίας Σπυριδάκης: Ο μίτος της Αριάδνης

O μίτος της Αριάδνης ξετυλίγεται σε ένα περιπετειώδες ταξίδι στη μουσική παράδοση της Κρήτης διαχρονικά. Ο Ζαχαρίας Σπυριδάκης, συνδέει το παρελθόν με το παρόν, ενώνοντας μια αδιάλειπτη προσωπική μαθητεία στους τρόπους και στους ιδιωματισμούς της κρητικής μουσικής κοντά σε μεγάλους δασκάλους, με την δική του ώριμη μουσική ερμηνεία.

Μαζί του συμπράττει ένα σύνολο κορυφαίων δεξιοτεχνών: ο Γιώργης Μανωλάκης στο λαούτο και στο τραγούδι, ο Γιάννης Παπατζανής στα κρουστά και στο τραγούδι, ο Γιάννης Πολυχρονάκης στο μπάσο, ο Μιχάλης Κονταξάκης στο μαντολίνο και ο Γιάννης Κούτης στο ούτι και στο τραγούδι.

Αλεξία Μουζά: Διαδικτυακά με τον Μπετόβεν

Η πολυβραβευμένη ερμηνεύτρια Αλεξία Μουζά, επιστρέφει στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου ερμηνεύοντας τρία από τα πλέον δεξιοτεχνικά έργα του ρεπερτορίου του Ρομαντισμού για πιάνο, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό της Κρήτης – και όχι μόνο – να παρακολουθήσει εκδηλώσεις υψηλής καλλιτεχνικής αξίας από την άνεση του δικού του χώρου.

Κεντρική φυσιογνωμία στο πρόγραμμα της καταξιωμένης σολίστ είναι ο Ludwig van Beethoven (1770-1827) με την Σονάτα για πιάνο Αρ. 3 σε Ντο Μείζονα, Έργο 2 (1796) σε τέσσερα μέρη, από την πρώιμη συνθετική περίοδο του κορυφαίου μουσουργού, έργο υψηλών τεχνικών και ερμηνευτικών απαιτήσεων, αφιερωμένο στον Joseph Haydn.

Σίμος Παπάνας: Bach και Tartini / Iερές και Ανίερες μουσικές μονομαχίες του Baroque

Ένας από τους πιο χαρισματικούς ερμηνευτές, ο Σίμος Παπάνας, παρουσιάζει για πρώτη φορά δύο σπουδαία έργα του ρεπερτορίου για βιολί, ανασκευάζοντας ερμηνευτικά την πρακτική των μουσικών μονομαχιών του Baroque. 

Έργα υπερβατικής δυσκολίας ως προς την τεχνική τους, επηρέασαν καταλυτικά το ρεπερτόριο των έργων για βιολί. Η Παρτίτα Αριθμός 2 σε Ρε ελάσσονα BWV 1004 του Johann Sebastian Bach (1685-1750) και η Σονάτα για βιολί και basso continuo σε Σολ ελάσσονα, γνωστή και με την ονομασία «Η τρίλια του διαβόλου», του Giuseppe Tartini (1692-1770), παρουσιάζονται από τον διεθνή δεξιοτέχνη του βιολιού Σίμο Παπάνα σε μία σπάνια για την αρτιότητά της ερμηνεία.

Πανόραμα γαλλικής μουσικής για φλάουτο, κλαρινέτο και πιάνο

Ένα πανόραμα Γαλλικής μουσικής για φλάουτο, κλαρινέτο και πιάνο, όπου η συναισθηματική φόρτιση, η σαρκαστική διάθεση, η ομορφιά και η ευαισθησία, εναλλάσσονται σε έναν κύκλο έργων μουσικής δωματίου επιφανών Γάλλων συνθετών του 19ου και 20ού αιώνα.

Τρεις διακεκριμένοι μουσικοί, η φλαουτίστα Μελίνα Μακρή, ο κλαρινετίστας Άγγελος Πολίτης και ο πιανίστας Θάνος Μαργέτης, ερμηνεύουν έργα των Maurice Emmanuel (1862-1938), Gabriel Fauré (1845-1924), Darius Milhaud (1892-1974), Francis Poulenc (1899-1963) και Camille Saint-Saëns (1835-1921), μεταφέροντας την ατμόσφαιρα των έργων που χαρακτήρισαν την Γαλλική συνθετική γραφή κατά το πέρασμά της από τον Ρομαντισμό του 19ου αιώνα, στις μουσικές φόρμες του 20ου αιώνα.

Τσέλο και πιάνο

Λυρισμός, μελωδική ευκρίνεια και ποικιλία, η φολκλόρ αισθητική της Ισπανικής ψυχής και το φλεγόμενο πάθος του nuevo tango της Αργεντινής, συναντιούνται επί σκηνής. Δύο φωτεινοί, χαρισματικοί και επιφανείς σολίστ, ο διεθνούς φήμης τσελίστας Ρενάτο Ρίπο και η καταξιωμένη πιανίστα Βικτωρία-Φιοράλμπα Κιαζίμη, ερμηνεύουν ένα συναρπαστικό πρόγραμμα με έργα για τσέλο και πιάνο, συνδέοντας τον λυρισμό της μουσικής γλώσσας των Μax Bruch (1838-1920), Zoltán Kodály (1882-1967) και Robert Schumann (1810-1856) με το πολύχρωμο φολκλόρ των ισπανικών μελωδιών του Manuel de Falla (1876-1946) και το πνεύμα του φλεγόμενου nuevo tango του Ástor Piazzolla (1921-1992).

Tango Emotion: Bραδιά αργεντίνικου tango

Ένα βραβευμένο μουσικό σύνολο με πέντε δεξιοτέχνες μουσικούς, δυο χαρισματικοί χορευτές Αργεντίνικου tango και ένας κορυφαίος τενόρος, δημιουργούν μοναδικά συναισθήματα: έρωτας, πάθος, αγάπη, η θλίψη του αποχωρισμού και η γαλήνη μιας τρυφερής αγκαλιάς ισορροπούν επί σκηνής!

Αποτελούμενο από τον Θωμά Κοντογεώργη (πιάνο), τον Λευτέρη Γρίβα (μπαντονεόν), τον Γιώργο Παναγιωτόπουλο (βιολί), τον Αλέξανδρο Δεσποτίδη (κιθάρα) και τον Χάρη Παζαρούλια (κοντραμπάσο), το βραβευμένο μουσικό σύνολο Quinteto TANGartO, συνοδεύει ένα ξεχωριστό χορευτικό ζευγάρι που αποτελείται από την Κατερίνα Σκουτέλη και τον Μιχάλη Σουβλέρη, καθώς και τον τενόρο Αντώνη Κορωναίο, σε ένα πρόγραμμα εμπνευσμένο από το παθιασμένο Αργεντίνικο tango.

Νίκος Παπαδογιώργος: The Art of Song

Ο συνθέτης, ενορχηστρωτής και πιανίστας Νίκος Παπαδογιώργος, παρουσιάζει μία επιλογή των τραγουδιών που συνέθεσε στην περίοδο των οχτώ τελευταίων ετών. Συμπράττοντας με ένα σύνολο επιφανών μουσικών, ερευνά την μελοποίηση της ελληνικής ποίησης και του ελληνικού στίχου μέσω της δημιουργίας τραγουδιών στα οποία συνδυάζονται η ελληνική, αλλά και ευρύτερα η μουσική παράδοση της Μεσογείου, με τον αρμονικό πλούτο της δυτικοευρωπαϊκής μουσικής (κλασικής και τζαζ). Επιπλέον, επιχειρεί μία δημιουργική αναδίφηση στην μελοποίηση της αγγλικής ποίησης, της περιόδου 1850-1950, συνθέτοντας τραγούδια που εντάσσονται στην ευρύτερη παράδοση του Art Song.

Με τον Νίκο Παπαδογιώργο στο πιάνο, ερμηνεύουν στο τραγούδι οι εξαιρετικές Νεφέλη Φασούλη και Άννυ Φασσέα, καθώς και οι μουσικοί Μιχάλης Καταχανάς (βιόλα), Ευάγγελος Κατσαρέλης (τρομπέτα & φλικόρνο), Δήμητρα Χανιαλάκη (φλάουτο & άλτο φλάουτο) και Γιώργος Ντάνης (κοντραμπάσο).

Και του καιρού και πάντα | Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης

Ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης, ένας από τους πιο εκφραστικούς ερμηνευτές και ανήσυχους δημιουργούς του σύγχρονου τραγουδιού, μέσα από αυτήν τη διαφορετική συναυλία, παρουσιάζει δικά του τραγούδια, αλλά και άλλα που αγαπάει πολύ, τολμώντας να πειραματιστεί και να χρησιμοποιήσει σύγχρονες μουσικές φόρμες, πάντα μέσα από το προσωπικό του ύφος και με κύριο σκοπό να μας συνεπάρει και να μας ενώσει όλους, σε μία αυθεντική γιορτή. 

Μαζί του στο λαούτο ο Μιχάλης Παχάκης, στην ηλεκτρική κιθάρα ο Δημήτρης Νεονάκης, στο κόντρα μπάσο ο Μιχάλης Μπουτσάκης, στα πνευστά ο Αλέξανδρος Κανακάκης, στην ακουστική κιθάρα ο Μιχάλης Δασκαλάκης και στα τύμπανα ο Nικόλας Χριστόπουλος.

Zorzes Katris: Η Ελλάδα του Φωτός, 200 χρόνια ελληνικού ηχοχρώματος

Το ΠΣΚΗ, τιμώντας την Επέτειο της Επανάστασης του 1821, παρουσιάζει ένα οπτικοακουστικό θέαμα - αφιέρωμα στη συμπλήρωση των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, με τον βραβευμένο συνθέτη κινηματογραφικής μουσικής Zorzes Katris, την διακεκριμένη υψίφωνο Μαρία Κόκκα και τον γνωστό ηθοποιό Σίμο Χριστοδούλου.

Ένα ξεχωριστό πρόγραμμα, όπου ο μαγικός κόσμος της οθόνης και της επικής μουσικής, συνυφαίνουν τον ηρωισμό με την ανθρώπινη ελευθερία. Ένας εναλλασσόμενος κύκλος επικής και λυρικής μουσικής, με τον ίδιο τον συνθέτη επί σκηνής, να συνδέεται μουσικά με την παράλληλη δράση της κινηματογραφικής προβολής.

Η προβολή της παράστασης συνοδεύεται από συγχρονισμένη γραπτή απόδοση των κειμένων (υποτιτλισμός).

Επίσημος Χορηγός Αερομεταφορών: AEGEAN | A Star Alliance Member