Κύκλος | Μουσικές του Κόσμου

Ένα ταξίδι σε ιδιαίτερα μουσικά μονοπάτια, με οδηγούς κορυφαίους Έλληνες και ξένους μουσικούς, ξεκινάει την ερχόμενη Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, με τη συνεργασία του Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθος, ανοίγοντας τον Θεματικό Κύκλο | Μουσικές του Κόσμου.

Η πρώτη συναυλία με τίτλο «Μουσικές Διαδρομές στο Λαβύρινθο Ι», την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, στις 21:00, στην αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού», περιλαμβάνει:

1ο μέρος: Ταξιάρχης Γεωργούλης (ούτι) | "Kομμάτια από την Ελλάδα, την Τουρκία και τον Αραβικό κόσμο σε ένα ρεσιτάλ ουτιού"

Ο Ταξιάρχης Γεωργούλης είναι από τους σπουδαιότερους δεξιοτέχνες της γενιάς του στο ούτι. Έχει βαθιά γνώση σχετικά με τα μουσικά ιδιώματα τόσο της Ελλάδας και της Τουρκίας όσο και του Αραβικού κόσμου. Στο πρώτο μέρος της συναυλίας, θα παρουσιάσει μια επιλογή κομματιών από αυτές τις περιοχές.

2ο μέρος: Ross Daly (λύρα, νακ τάρχου), Ταξιάρχης Γεωργούλης (ούτι), Κέλυ Θωμά (λύρα με συμπαθητικές χορδές), Mayu Shviro (τσέλο), Κωστής Πουλιανάκης (κρουστά) | “Συνθέσεις του Ross Daly”

Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας ο Ross Daly, καλλιτεχνικός διευθυντής του Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθος, θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα από παλιές και νεότερες συνθέσεις του σύγχρονης τροπικής μουσικής. Μαζί του θα παίξουν η Κέλυ Θωμά, μία εκ των πιο αναγνωρισμένων και καινοτόμων εκπροσώπων της λύρας με συμπαθητικές χορδές, ο Κωστής Πουλιανάκης, ένας μουσικός με μεγάλη εμπειρία στα κρουστά στα πλαίσια της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής καθώς και σε σύγχρονα μουσικά σχήματα στην Κεντρική Ευρώπη, η Mayu Shviro, τσελίστρια από το Ισραήλ, η οποία έχει ασχοληθεί εκτεταμένα με τις δυνατότητες του οργάνου αυτού στις ανατολικές τροπικές παραδόσεις, αναπτύσσοντας έτσι ένα μοναδικό, δικό της ύφος και ο Ταξιάρχης Γεωργούλης στο ούτι.

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020, ώρα 21:00, αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού»

Έκδοση εισιτηρίων – Τιμές

Η διάθεση των εισιτηρίων, αξίας 5 και 8 ευρώ (γενικής εισόδου) ξεκίνησε και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα προμηθευτούν:

1. Ηλεκτρονικά, από το online σύστημα του ΠΣΚΗ, ακολουθώντας τον σύνδεσμο https://bit.ly/2uby99p

2. Από το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 – 14:00 και 17:00 – 21:00 και Σάββατο 10:00 – 14:00

3. Από το βιβλιοπωλείο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 10:00 – 15:00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10:00 – 14:00 και 17:30 – 21:00