Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΠΣΚΗ Μύρων Μιχαηλίδης, επισκέφτηκε την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022 το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου, συνομίλησε με τους καθηγητές και τους μαθητές , ενώ παρακολούθησε για λίγο το μάθημα θεωρίας της μουσικής σε ένα τμήμα του Γυμνασίου, καθώς και τις πρόβες των Μουσικών Συνόλων και της Συμφωνικής Ευρωπαϊκής Ορχήστρας του Σχολείου.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου:

Ο Μύρων Μιχαηλίδης δήλωσε ενθουσιασμένος από το κλίμα και τη ζωντάνια του Σχολείου, ενημερώθηκε για τα προβλήματα (με κυριότερο το κτηριακό) και τις όμορφες δράσεις του, μετέφερε στους μαθητές κάποια στιγμιότυπα από τη μεγάλη εμπειρία του στη διεύθυνση της ορχήστρας και τους αποκάλυψε μυστικά της μουσικής ερμηνείας, της δυσκολίας και ταυτόχρονα της μαγείας που απορρέει από τη μελέτη ενός μουσικού έργου.

Το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου διατηρεί ανοικτό δίαυλο αμφίπλευρης συνεργασίας με το ΠΣΚΗ, με συμμετοχή του σχολείου σε εκπαιδευτικές δράσεις, ευγενική παραχώρηση χώρων συναυλιών κ.α. Το ΠΣΚΗ στηρίζει το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου και συμβάλλει ουσιαστικά και αποφασιστικά στην δημόσια δωρεάν παιδεία και στη δημιουργία στερεού πολιτιστικού υπόβαθρου για το μέλλον των παιδιών μας. Μέσα στο σκοτάδι των καιρών που διανύουμε, το ρεσιτάλ πιάνου του αποφοίτου του Σχολείου Αλέξανδρου Βασιλάκη, που πραγματοποιήθηκε στις 8/3/2022 στην ευγενώς παραχωρηθείσα Αίθουσα Συναυλιών του ΠΣΚΗ, καθώς και η επίσκεψη του Μύρωνα Μιχαηλίδη στο Σχολείο μας, σκόρπισε συναισθήματα χαράς και αχτίδες φωτός! 

Ευχαριστούμε θερμά τη ΔΕΠΑΝΑΛ του Δήμου Ηρακλείου και τον κύριο Μύρωνα Μιχαηλίδη.