Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρου Ηρακλείου προκηρύσσει ακρόαση για τις ανάγκες του έργου Ο Εγωιστής Γίγαντας του Oscar Wilde, μια νέα παραγωγή μουσικού θεάτρου, του ΠΣΚΗ για όλη την οικογένεια, σε πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Νίκου Ξανθούλη. Η παράσταση θα δοθεί τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2020 στην Αίθουσα “Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού”.

Η ακρόαση απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες μονωδούς, ηθοποιούς, χορευτές και performers. Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να είναι απόφοιτοι αντίστοιχων αναγνωρισμένων σχολών ή έχοντες επαρκή εμπειρία στις ζητούμενες καλλιτεχνικές ιδιότητες - δεξιότητες. Θα εκτιμηθούν ιδιαίτερα γνώσεις μουσικής και δυνατότητα ανάγνωσης παρτιτούρας. 

Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στην υποκριτική και τον χορό, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στο τραγούδι. 

Ρόλοι του έργου:

Εγωιστής Γίγαντας (βαρύτονος)
Κορίτσι 1 (υψίφωνος)
Κορίτσι 2 (μεσόφωνος ή δεύτερη υψίφωνος)
Αγόρι 1 (τενόρος)
Αγόρι 2 (βαρύτονος ή δεύτερος τενόρος)
Δέντρο (χορευτής/χορεύτρια)

Η ακρόαση θα γίνει στην Πειραματική Σκηνή του ΠΣΚΗ το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020  και ώρα 11:00 – 18:00. Οι ενδιαφερόμενοι που θα έχουν συμπληρώσει επιτυχώς την φόρμα συμμετοχής, θα ειδοποιηθούν με e-mail για την ακριβή ώρα προσέλευσής τους στην ακρόαση. 

Θα ζητηθούν: 

1. Για το ρόλο του Γίγαντα, δύο τραγούδια και ένας θεατρικός μονόλογος της επιλογής των υποψηφίων. 
2. Για το ρόλο του Δένδρου, δύο τραγούδια, ένας θεατρικός μονόλογος και ένα χορευτικό κομμάτι της επιλογής των υποψηφίων. Κατά τη διάρκεια της ακρόασης ενδέχεται να ζητηθεί από τους υποψηφίους και ένας αυτοσχεδιασμός στην κίνηση.
3. Για τους ρόλους των Παιδιών, δύο τραγούδια, ένας θεατρικός μονόλογος και ένα χορευτικό κομμάτι της επιλογής των υποψηφίων.

Τα τραγούδια μπορούν να είναι σε ελληνικό ή ξένο στίχο και παρουσίαση δίχως οργανική συνοδεία. Σε περίπτωση που η οργανική συνοδεία κρίνεται βοηθητική ή απαραίτητη από το συμμετέχοντα, καλείται ο ίδιος να έχει τον δικό του πιανίστα.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την αντίστοιχη αίτηση και να προσκομίσουν βιογραφικό σημείωμα μαζί με δύο αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες και στοιχεία επικοινωνίας στο auditions@cccc.gr με την ένδειξη «Ακρόαση: Ο Εγωιστής Γίγαντας».

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η 21η Δεκεμβρίου 2019 ημέρα Σάββατο στις 15:00.

Η επιτροπή ακρόασης έχει τη διακριτική ευχέρεια να συντομεύσει την ακροαματική διαδικασία. 

Η ακρόαση, θα βιντεοσκοπηθεί για αρχειακούς σκοπούς.

Αιτήσεις που δεν θα περιλαμβάνουν τα παραπάνω στοιχεία δεν θα γίνονται δεκτές.

Βρείτε την αίτηση εδώ.


Ανακοίνωση ακρόασης για το μουσικό θέατρο «Ο Εγωιστής Γίγαντας»