Αίθουσα "Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού"

Κύκλος | Θέατρο
NΕΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΠΣΚΗ ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Με μια νέα θεατρική παραγωγή, το ιστορικό και ψυχολογικό δράμα του Γιώργου Α. Χριστοδούλου Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: «Ο Θεός έβαλε την υπογραφή του…», το ΠΣΚΗ τιμά την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση. Το έργο είναι ο δραματικός διάλογος ανάμεσα στον Κολοκοτρώνη και τη μητέρα του-Μάνα Ελλάδα, στο οποίο ο κόσμος της μυθοπλασίας και της Ιστορίας συνδέεται στενά με εκείνον του αιώνιου θεϊκού φωτός.
Το έργο, δίπλα στις τραγωδίες θαυμασμού της εγχώριας δραματουργίας του 19ου αιώνα, εμφανίζει τον ήρωα να λαμβάνει ευλογία Θεού για να εντάξει εαυτόν στον χώρο της εθνικής ιστορίας, της ιστορικής αναγκαιότητας και της επιτακτικότητας της Επανάστασης.
Σ’ ένα τρίπτυχο Πατρίδα – Ήρωας – Θεός, µε ένα αναστοχαστικό των ιστορικών συμβάντων κείμενο και τη μουσική του αρχιμουσικού-συνθέτη Ραφαήλ Πυλαρινού, η παράσταση παρουσιάζει έναν ήρωα είτε αυτοπρόσωπο είτε µέσω των προσωπείων του, που αναδύονται μέσω ακουστικού υλικού σαν ιστορική, έγκυρη αφήγηση. Ο Κολοκοτρώνης γίνεται δάσκαλος εθνικής συνείδησης και προάγγελος της αναγέννησης μιας Ελλάδας που γεννούσε εφιάλτες και διχαστές, θέτοντάς την σε απολογία για ό,τι επέτρεψε και «οδηγώντας» στο εδώλιο όσους υπερασπίζονται καταδίκες αδιαπραγμάτευτων ηρώων, τους οποίους ο θεατής Λαός περίτρανα θα δικαίωνε.

Συγγραφέας: Γιώργος Α. Χριστοδούλου
Σκηνοθεσία / Φωτιστικός σχεδιασµός: Γιώτα Κουνδουράκη
Σκηνικά / Κοστούµια: Πολυτίµη Μαχαίρα
Πρωτότυπη µουσική σύνθεση: Ραφαήλ Πυλαρινός
Χορογραφία / Κίνηση: Άρτεµις Ιγνατίου
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Χελιδώνη

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: Κωνσταντίνος Καζάκος
Μάνα Κολοκοτρώνη-Μάνα Ελλάδα: Ιωάννα Γκαβάκου

Σύντομα θα είναι διαθέσιμες περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση.

Επίσημος Χορηγός Αερομεταφορών: AEGEAN Airlines
Επίσημος Χορηγός Ακτοπλοϊκών Μεταφορών: Minoan Lines
Επίσημοι Χορηγοί Φιλοξενίας: Metaxa Hospitality Group | Karatarakis hotels & restaurants
Επίσημος χορηγός χερσαίων μεταφορών: Union Coach Services