Σάββατο 10 & Κυριακή 11 Ιουνίου
21:00

Κύκλος | Διάσημα Έργα

Αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού»

Ένα από τα πιο δημοφιλή έργα του σύγχρονου ρεπερτορίου του 20ού αιώνα, η Καντάτα Carmina Burana του Γερμανού συνθέτη και μουσικοπαιδαγωγού Καρλ Ορφ, θα παρουσιαστεί σε δύο μόνο συναυλίες στη σκηνή του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, με τη σύμπραξη της Φιλαρμόνια Ορχήστρας Αθηνών, σε μουσική διεύθυνση του αρχιμουσικού Μύρωνα Μιχαηλίδη, και χορωδιακών συνόλων.
Πρόκειται για τη μελοποίηση μεσαιωνικών ποιημάτων στα μεσαιωνικά γερμανικά και τα λατινικά. Παρόλο που το έργο αρχικά συνδέθηκε με τον ναζισμό, καθώς γράφτηκε το 1937 και η ηγεσία του ναζιστικού κόμματος της Γερμανίας καπηλεύτηκε την επιτυχία του, η Καντάτα σταδιακά έγινε τμήμα του διεθνούς κλασικού ρεπερτορίου. Τα πολυπληθή κρουστά όργανα, οι απλές μελωδίες, το στοιχείο της επανάληψης και η απλοϊκή αρμονική γλώσσα επηρεασμένη από τη μουσική της Αναγέννησης καθιστούν το έργο δημοφιλές μέχρι και σήμερα. 

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.

Συντελεστές:

Μουσική διεύθυνση: Μύρων Μιχαηλίδης
Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών

Σολίστ
Μάγια Μουργικνέλι, σοπράνο
Αντώνης Κορωναίος, τενόρος
Φεντερίκο Λόνγκι, βαρύτονος

Φωνητικό Σύνολο Φωνωδία
Παιδικό και Εφηβικό Τμήμα του Φωνητικού Συνόλου Φωνωδία
Χορωδιακή Ομάδα Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου 

Διεύθυνση χορωδίας: Ιωάννης Ιδομενέως

Χορωδιακό Σύνολο Ηρακλείου
Διεύθυνση Χορωδίας: Γιάννης Πρωτόπαπας

Ακαδημαϊκή Χορωδία Νέων Αθηνών (ΑΧΝΑ)
Διεύθυνση Χορωδίας: Νίκος Μαλιάρας

Νεανική Χορωδία Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου
Διεύθυνση Χορωδίας: Λένα Χατζηγεωργίου
Πιάνο: Νίκος Κοκκίνης

Νεανική Χορωδία Π.Ε Ηρακλείου

Soprani: Γιάννου Ειρήνη, Ζερβού Μαρία Γεωργία, Ιωακειμίδη Μαρία, Καραπουλάκη Ειρηάννα, Μοτσάκου Αλεξάνδρα, Πετσαλάκη Ελεάννα, Στιβακτάκη Μαρία, Τσαντάκη Δάφνη, Τσερκέζης Αλέξανδρος, Φουντουλάκη Ιωάννα

Soprani  IΙ: Αναστασάκη Δήμητρα, Αρνοπούλου Χριστίνα, Δασκαλάκη Εμμανουέλα, Κανακάκη Μαρία, Κυπραίου Κατερίνα, Μπουμάκη Ελπίδα, Νεράντζη Ιφιγένια, Ορφανού Καλλιόπη, Παραδάκη Ιωάννα, Σκανδαλάκη Ειρήνη, Σταύρου Μάγια, Χειρακάκη Ελένη

Alti: Βαρδαβά Ειρήνη, Γερασιμάκη Μαριέτα, Δινιακου Μαρίνα, Ιεραπετριτάκη Ελεάννα, Καλογιαννάκη Ειρήνη, Μαρκετάκης Μάνος, Πόππα Νάντια, Στιβακτάκη Κωνσταντίνα, Φανουράκη Ειρήνη, Χαροκοπάκη Πηνελόπη

Bassi: Κανακάκης Μιχαήλ

Βιογραφικά

Λένα Χατζηγεωργίου

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Απέκτησε δίπλωμα Μονωδίας  με καθηγήτρια τη Γιολάντα ντι Τάσσο. Σπούδασε ανώτερα θεωρητικά (Αρμονία, Αντίστιξη με καθηγητή τον Κ. Ευαγγελάτο και Φούγκα με τον Γ. Κιαγιαδάκη).
Έχει παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια Διεύθυνσης Χορωδίας και Ορχήστρας με τους Μίλτο Λογιάδη  Μιχάλη Οικονόμου, Αντώνη Κοντογεωργίου, Φαίδρα Γιαννέλου και Μιχάλη Πατσέα και απέκτησε δίπλωμα στη Διεύθυνση Χορωδίας με υπεύθυνο καθηγητή τον μαέστρο Μιχάλη Οικονόμου. Παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής με τον Σέργιο Βαφειάδη  και Αντώνη Διαμαντή. Από το 2004 διευθύνει την χορωδία Ιωνία Αηδών και από το 2010 τη Μικτή  ,Παιδική και Νεανική Χορωδία της Π.Ε Ηρακλείου. Διατέλεσε έκτακτο μέλος της χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής συμμετέχοντας στην όπερα  «Λομβαρδοί στην πρώτη σταυροφορία» του G.Verdi στο Requiem του Faure και Μυθωδία του Β. Παπαθανασίου.
Έχει συνεργαστεί με την ορχήστρα της ΝΟΠΕΗ, την Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης στο έργο Canto General (υπο την διεύθυνση του μαέστρου Λουκά Καρυτινού), την ορχήστρα Νέων του Δήμου Ηρακλείου υπό την διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη και Φαίδρας Γιαννέλου ,με τον Χρήστο Λεοντή στη «Καντάτα Ελευθερίας» και  την Ορχήστρα Φιλαρμόνια στα έργα Άξιον Εστί του Μ. Θεοδωράκη, με τον μαέστρο Μύρωνα Μιχαηλίδη και στο            « Requiem» του W.A Mozart  υπό την διεύθυνση του μαέστρου Ραφαήλ  Πυλαρινού.
Έχει διευθύνει χορωδιακά  έργα που γράφτηκαν  από την εποχή της  Αναγέννησης έως και σύγχρονα.
Το 2018 διεύθυνε τη λειτουργία  Gloria  του A. Vivaldi.
Εκτός από τις συναυλίες που έχει δώσει ως μαέστρος έχει εμφανιστεί και σε πολλές συναυλίες ως σολίστ ( Missa Brevis και Requiem του W.A. Mozart, Gloria του A. Vivaldi, Μessiah του Ηandel ,στην όπερα «Μήδεια» στον ομώνυμο ρόλο, του Π. Φουρναράκη , στην οπερέτα « Ο Βαφτιστικός» του Θ. Σακελλαρίδη, στο ρόλο της Βιβίκας , σε αποσπάσματα από Μusicals και Ελληνικές Οπερέτες καθώς και σε συναυλίες  έντεχνης μουσικής και μουσικοθεατρικές παραστάσεις (Η δολοφονία του Μαρά και Σκιές στην Ψυχή τους). Από το 2022 μετά από ανάθεση του ΠΣΚΗ, διεύθυνε την πρώτη επαγγελματική χορωδία Κρήτης, διδάσκοντας τη λειτουργία « Requiem» του W.A Mozart και τα χορωδιακά μέρη  της Όπερας  «Οθέλλος» του G. Verdi  και «Κάρμεν» του G. Bizet. Συμμετέχει στο ΧΣΗ  και  ως χορωδός ,στην όπερα «Ιδομενέας Βασιλιάς της Κρήτης» του W.A Mozart , στην Οπερέτα «Ο Βαφτιστικός» του Θ. Σακελλαρίδη και στην όπερα Ελευθέριος Βενιζέλος του Δ. Μαραμή.
Από το 2001 διδάσκει  μονωδία και σύγχρονο τραγούδι στο Έντεχνο Ωδείο Ηρακλείου και είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου.

Παιδική και Νεανική Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου

Η Παιδική και Νεανική Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, ιδρύθηκε το 2007 από τον Νομαρχιακό Οργανισμό Πολιτισμού και Επιμόρφωσης Ηρακλείου (Ν.Ο.Π.Ε.Η ),με καλλιτεχνικό Διευθυντή τον Παναγιώτη Φουρναράκη. Στόχος της η εκπαίδευση ,η καλλιέργεια και η προβολή της χορωδιακής μουσικής στο Ηράκλειο και εν γένει στην Κρήτη. Μετά την υλοποίηση του σχεδίου «Καλλικράτης» η χορωδία λειτουργεί με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης - Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.
Έχει πραγματοποιήσει πλήθος συναυλιών σε όλη την Κρήτη, με έργα μεγάλων Ελλήνων και ξένων δημιουργών, συμμετέχοντας σε όλες της μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις της πόλης μας και του νησιού μας. Έχει συμπράξει με την συμφωνική ορχήστρα της Νομαρχίας Ηρακλείου καθώς και με τον Στέφανο Κορκολή σε έργα του μεγάλου μας συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Το 2013 δημιουργήθηκε ξεχωριστό τμήμα για παιδιά ηλικίας 6 εως 12 χρονών (παιδική χορωδία)  και τμήμα Νεανικής χορωδίας για μεγαλύτερα παιδιά. Το 2017 συνεργάστηκε με την Ορχήστρα Νέων του Δήμου Ηρακλείου υπό την διεύθυνση της Φαίδρας Γιαννέλου, και το 2019 και 2022  με τον Μαέστρο Μίλτο Λογιάδη. Συμμετείχε στη λειτουργιά Gloria σε ρε μείζονα του A.Vivaldi, καθώς και στο Λαϊκό Ορατόριο «Άξιον Εστί» του Μ. Θεοδωράκη υπό την διεύθυνση του Μαέστρου Μύρωνα Μιχαηλίδη και την Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών.
Επίσης συμμετέχει σε σεμινάρια Διεύθυνσης Χορωδίας με τον Μαέστρο Μιχάλη Οικονόμου. Από τον Οκτώβριο του 2010 την καλλιτεχνική διεύθυνση της χορωδίας έχει η Λένα Χατζηγεωργίου. Στο πιάνο συνοδεύει ο Νίκος Κοκκίνης.


Προπώληση Εισιτηρίων

Η προπώληση των εισιτηρίων, αξίας 30, 22 και 15€ (γενική είσοδος) και 12 και 8€ (άνεργοι, ΑμεΑ, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, νέοι έως 25 ετών) ξεκίνησε και το κοινό μπορεί να τα προμηθευτεί από:
● Το Βιβλιοπωλείο Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 09:00 - 15:00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 09:00 - 14:00 & 17:30 - 21:00, τηλ. 2813409247)
● Την ticketservices.gr, από εδώ.
● Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, πριν την έναρξη κάθε εκδήλωσης

Συνδρομητικά πακέτα εισιτηρίων και εκπτώσεις 

1. Όλο το Πακέτο
Πακέτο που περιλαμβάνει όλες τις εκδηλώσεις: 20% έκπτωση. 

2. Προτεινόμενο Πακέτο
Πακέτο που περιλαμβάνει προτεινόμενες εκδηλώσεις: 15% έκπτωση.
• Προτεινόμενο πακέτο 1a
Τζιουζέπε Βέρντι, Οθέλλος | Zorzes Katris, Μουσικό Αφιέρωμα στον Βαγγέλη Παπαθανασίου | Θεόφραστος Σακελλαρίδης, Ο Βαφτιστικός Ιωσήφ Βαλέτ, Ταξίδι με ανάποδο πεντάλ | Μελίνα Μποτέλλη, Δύο γυμνά άσπρα χέρια
• Προτεινόμενο πακέτο 1b
Τζιουζέπε Βέρντι, Οθέλλος | Αντώνης Φωνιαδάκης, Burning Water Zorzes Katris, Μουσικό Αφιέρωμα στον Βαγγέλη Παπαθανασίου Ιωσήφ Βαλέτ, Ταξίδι με ανάποδο πεντάλ | Μελίνα Μποτέλλη, Δύο γυμνά άσπρα χέρια
• Προτεινόμενο πακέτο 2a
Γιάννης Μαρκόπουλος, Η Λειτουργία του Ορφέα | Δημήτρης Μαραμής, Ελευθέριος Βενιζέλος | Θέμης Μουμουλίδης - Παναγιώτα Πανταζή, Μαρί Κιουρί - Σε καιρούς διψασμένους… | Γιάννης Καλπούζος, Σέρρα - H ψυχή του Πόντου | Συναυλία για βιολί και πιάνο με τους Νίκο Μάνδυλα και Πόπη Μαλαπάνη
• Προτεινόμενο πακέτο 2b
Εορταστική Συναυλία με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ Δημήτρης Μαραμής, Ελευθέριος Βενιζέλος | Θέμης Μουμουλίδης - Παναγιώτα Πανταζή, Μαρί Κιουρί - Σε καιρούς διψασμένους… Γιάννης Καλπούζος, Σέρρα - H ψυχή του Πόντου | Συναυλία για βιολί και πιάνο με τους Νίκο Μάνδυλα και Πόπη Μαλαπάνη

• Προτεινόμενο πακέτο 3
Δημήτρης Παπαδημητρίου, Έξω απ’ το κάδρο | Ζορζ Μπιζέ, Κάρμεν Καρλ Ορφ, Carmina Burana | Yo m’ enamori d’ un aire (Ερωτεύτηκα έναν άνεμο) | Αγγελική Κίτσου-Μαγαράκη, Σπίτια της καρδιάς

3. Επιλεγόμενο Πακέτο
Πακέτο που περιλαμβάνει εκδηλώσεις [τουλάχιστον τέσσερις (4) και άνω] που έχουν επιλεγεί από τον ενδιαφερόμενο: 10% έκπτωση. 

Η έκπτωση που ισχύει και στις τρεις περιπτώσεις Συνδρομητικών Πακέτων εισιτηρίων (1. Όλο το Πακέτο, 2. Προτεινόμενο Πακέτο και 3. Επιλεγόμενο Πακέτο) αφορά τα κανονικά εισιτήρια. 

Επιλέξτε το πακέτο που σας ενδιαφέρει, από εδώ.Επίσημος Χορηγός Αερομεταφορών: AEGEAN Airlines
Επίσημος Χορηγός Φιλοξενίας: Metaxa Hospitality Group | Economou Hotels | Karatarakis Hotels & Restaurants
Επίσημος Χορηγός Οδικών Μεταφορών: Union Coach Services
Επίσημος Χορηγός Ακτοπλοϊκών Μεταφορών: Minoan Lines
Επίσημος Χορηγός  Πιστοποιήσεων: TUV AUSTRIA
Επίσημος Χορηγός Εκπαίδευσης: ΙΕΚ ΑΚΜΗ
Χορηγός Επικοινωνίας: ΕΡΤ 3 | ΕΡΤ Ηράκλειο | ΕΡΤ Χανιά | Όμιλος CRETA | Εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ