Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022 στις 21:00
Αίθουσα "Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού"

Αντόνιο Βιβάλντι: Οι Τέσσερεις Εποχές
Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, Βρανδεμβούργιο Κοντσέρτο Αρ.3 σε σολ μείζονα, BWV 1048

Κύκλος | Διάσημοι Σολίστ

Η πολυβραβευμένη βιολονίστα Ντιάνα Τιστσένκο παρουσιάζει δύο αριστουργήματα του ιταλικού και του γερμανικού μπαρόκ. Το πρόγραμμα ξεκινά  με το Βρανδεμβούργιο Κοντσέρτο Αρ.3 σε σολ μείζονα, BWV 1048 του Γερμανού συνθέτη Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ και ολοκληρώνεται με το έργο Οι Τέσσερεις Εποχές του Ιταλού συνθέτη Αντόνιο Βιβάλντι. 

Το Βρανδεμβούργιο Κοντσέρτο σε σολ μείζονα, BWV 1048, γραμμένο για 3 βιολιά, 3 βιόλες, 3 τσέλα και μπάσο κοντίνουο, είναι το τρίτο στη σειρά των έξι μεγάλων κοντσέρτων (concerti grossi) του συνθέτη, που έγραψε στα χρόνια 1717 με 1723 και αφιέρωσε στον Μαργράβο (αντίστοιχος τίτλος τιμής του Μαρκησίου) του Βρανδεμβούργου, Κρίστιαν Λούντβιχ και εξ’ αυτού πήραν και το όνομά τους. 

Το κύριο έργο της βραδιάς είναι Οι Τέσσερεις Εποχές. Πρόκειται για τέσσερα κοντσέρτα για βιολί και ορχήστρα εγχόρδων, τους τίτλους των οποίων αποτελούν οι Τέσσερεις Εποχές του χρόνου. Γραμμένα μεταξύ 1718 και 1720, αποτελούν πρωτοποριακό δείγμα προγραμματικής μουσικής. Κάθε ένα από τα κοντσέρτα, η Άνοιξη, το Καλοκαίρι, το Φθινόπωρο και ο Χειμώνας, αποδίδει μουσικά την αντίστοιχη εποχή, μιμούμενη τους ήχους της φύσης όπως αυτή αλλάζει εντός τους και αποδίδοντας ηχητικά ανθρώπινες δραστηριότητες που σχετίζονται με κάθε μία από αυτές.  

Συντελεστές:
Ντιάνα Τιστσένκο | βιολί
Συνοδεύει το σύνολο "Σολίστ της Ευρώπης". 


Προπώληση εισιτηρίων

Η προπώληση των εισιτηρίων, αξίας 30, 22 και 15€ (γενική είσοδος) και 12 και 8€ (άνεργοι, ΑμεΑ, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, νέοι έως 25 ετών) ξεκίνησε και γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο. Το κοινό μπορεί να τα προμηθευτεί από:
● Το Βιβλιοπωλείο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 09:00 - 15:00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 09:00 - 14:00 & 17:30 - 21:00)
● Την ticketservices.gr, από εδώ.
● Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, πριν την έναρξη κάθε εκδήλωσης
Σύμφωνα με τα νέα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από την πανδημία COVID-19, για την είσοδο σε κάθε κλειστή αίθουσα, οι θεατές οφείλουν να πληρούν τις προϋποθέσεις και να φέρουν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού (να έχουν περάσει 14 ημέρες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού) ή νόσησης κατά την είσοδο, καθώς και την αστυνομική τους ταυτότητα. Το ΠΣΚΗ επιπρόσθετα θα τηρήσει, για μεγαλύτερη ασφάλεια του κοινού στις κλειστές του αίθουσες, αποστάσεις μεταξύ των θεατών.


Βιογραφικό:

Ντιάνα Τιστσένκο | βιολονίστα
Γεννήθηκε στην Κριμαία το 1990. Σπούδασε στη Μουσική Σχολή Lysenko του Κιέβου και σύντομα έγινε μέλος της Ορχήστρας Νέων Γκούσταβ Μάλερ. Έλαβε Μεταπτυχιακό και Καλλιτεχνικό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Χανς Άισλερ του Βερολίνου με τον καθηγητή Ουλφ Βάλιν και από το Πανεπιστήμιο Τεχνών του Γκρατς, με τον  Μπόρις Κούσνιρ.
Η αναγγελία ότι η Ντιάνα Τιστσένκο θα είναι το Ανερχόμενο Αστέρι του European Concert Hall Organisation (ECHO) για την περίοδο 2020-21 είναι απόδειξη της υψηλής εκτίμησης που απολαμβάνει από κριτικούς και κοινό. Υπό την αιγίδα του προγράμματος Rising Star, παρουσίασε σε μερικές από τις πιο διάσημες αίθουσες συναυλιών της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένων των  Philharmonie του Παρισιού, Elbphilharmonie του Αμβούργου, Festspielhaus του Μπάντεν Μπάντεν, Philharmonie του Λουξεμβούργου, Konserthuset της Στοκχόλμης, L’Auditori της Βαρκελώνης. Την περίοδο 2022-23 θα δώσει ρεσιτάλ, μεταξύ άλλων, στο ιστορικό κτήριο  St Luke’s  της Συμφωνικής Ορχήστρας του Λονδίνου, στο Μέγαρο Μουσικής του Άμστερνταμ, στο Παλάτι των Τεχνών της Βουδαπέστης, στο Sage Gateshead, στη Συμφωνική Αίθουσα Συναυλιών της Κολωνίας, στο Ίδρυμα Καλούστ Γκιουλμπενκιάν της Λισαβόνας, στην Αίθουσα Συναυλιών του Ντόρτμουντ, στο Σπίτι της Μουσικής στο Πόρτο, στο Μέγαρο Μουσικής της Αθήνας και στην Αίθουσα της Συμφωνικής Ορχήστρας του Εθνικού Πολωνικού Ραδιοφώνου, στο Κατοβίτσε. Τον Νοέμβριο του 2019 εκδόθηκε το πρώτο της άλμπουμ από την Warner Classics, με τίτλο Strangers in PARadISe, είναι ένας φόρος τιμής σε τέσσερεις μεγάλου συνθέτες, τον Ραβέλ, τον Ιζαιέ, τον Ενέσκου και τον Προκόβιεφ, των οποίων το Παρίσι του 1920, αποτέλεσε τεράστια επιρροή. 

Επίσημος Χορηγός Αερομεταφορών: AEGEAN Airlines
Επίσημος Χορηγός Ακτοπλοϊκών Μεταφορών: Minoan Lines
Επίσημοι Χορηγοί Φιλοξενίας: Metaxa Hospitality Group | Karatarakis hotels & restaurants
Επίσημος Χορηγός Οδικών Μεταφορών: Union Coach Services
Επίσημος Χορηγός Εκπαίδευσης: ΙΕΚ ΑΚΜΗ
Χορηγός Επικοινωνίας: ΕΡΤ3 | ΕΡΤ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ | ΕΡΤ ΧΑΝΙΩΝ | COSMOTE | Όμιλος CRETA