Θεματικός Κύκλος | Μουσικές του Κόσμου

Με τη συναυλία «Μουσικές διαδρομές στον Λαβύρινθο Ι» που δόθηκε στις 9/2/20 στην αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού» του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, στο πλαίσιο του θεματικού κύκλου Μουσικές του κόσμου 2019/20, συνεχίζονται το Σάββατο 16/5, στις 20:00, οι online πρεμιέρες του ΠΣΚΗ.

Πρόκειται για τη δέκατη κατά σειρά διαδικτυακή προβολή, που περιλαμβάνει το δεύτερο μέρος της συναρπαστικής εναρκτήριας συναυλία της συνεργασίας του Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθος με το ΠΣΚΗ. Ο Ross Daly στη λύρα, το tarhu και το αφγανικό rabab, συμπράττει με την Κέλυ Θωμά στη λύρα, την Mayu Shviro στο βιολοντσέλο, τον Κώστα Πουλιανάκη στα κρουστά και τον Ταξιάρχη Γεωργούλη στο ούτι. Το μουσικό σύνολο ερμηνεύει ένα πρόγραμμα επιλεγμένων συνθέσεων του διακεκριμένου Ιρλανδού μουσικού, προεκτείνοντας την βαθιά του γνώση και την αέναη έρευνά του στην τροπικότητα των μουσικών παραδόσεων του κόσμου. 

Υπενθυμίζεται ότι αυτή η συνεργασία του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου με το Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος, άνοιξε τον κύκλο Εκπαιδευτικά Προγράμματα του ΠΣΚΗ μέσα από μια σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Ross Daly. Σεμιναρίων που είχαν ως στόχο κυρίως τη μύηση νέων ανθρώπων στα παραδοσιακά μουσικά ιδιώματα από διάφορα μέρη του κόσμου, ενώ στην απόληξή τους κορυφαίοι μουσικοί και δεξιοτέχνες ολοκλήρωναν τη διδασκαλία τους με μία συναυλία. 

Η συναυλία θα μεταδοθεί από το κανάλι του ΠΣΚΗ στο YouTube καθώς και από την ιστοσελίδα www.cccc.gr, ενώ θα παραμείνει αναρτημένη, έτσι ώστε να μπορεί το κοινό να την παρακολουθήσει οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμεί. 

Η Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, ευχαριστεί θερμά τους καλλιτέχνες και όλους τους συντελεστές για την ευγενική χορηγία και τη συγκατάθεσή τους, για τη διαδικτυακή μετάδοση της συναυλίας, κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης του Covid 19.