Κύκλος | Φεστιβάλ

Με τη συναυλία «Η 9η του Μπετόβεν… αλλιώς» που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Πιάνου Ηρακλείου, συνεχίζεται το Σάββατο 9 Μαΐου 2020, στις 20:00, το πρόγραμμα με τις online πρεμιέρες από το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.

Στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Πιάνου Ηρακλείου σε καλλιτεχνική επιμέλεια του Δημήτρη Καρύδη, δύο διαπρεπείς ερμηνευτές, ο Χαράλαμπος Αγγελόπουλος και ο Τίτος Γουβέλης, ερμηνεύουν στο πιάνο την εκπληκτική διασκευή της Συμφωνίας Αρ. 9 σε Ρε ελάσσονα, Οp. 125 του Ludwig van Beethoven από τον Franz Liszt. 


Τιμώντας το 2020 ως έτος αφιερωμένο στον εορτασμό για τη συμπλήρωση 250 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου Γερμανού συνθέτη Ludwig van Beethoven (1770-1827), δύο από τους πλέον ταλαντούχους Έλληνες πιανίστες ερμηνεύουν την μαγική Ενάτη του Beethoven σε τέσσερα μέρη στην εναρκτήρια συναυλία του 4ου Φεστιβάλ Πιάνου Ηρακλείου που δόθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 2020. 

Το 4ο Φεστιβάλ Πιάνου Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, του Δήμου Ηρακλείου και της ΔΕΠΑΝΑΛ, με την στήριξη της Π.Ε Ρεθύμνου και του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων.

Η Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, ευχαριστεί θερμά τους καλλιτέχνες και όλους τους συντελεστές για την ευγενική χορηγία και τη συγκατάθεσή τους, για τη διαδικτυακή μετάδοση της συναυλίας, κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης του Covid 19.