Σολίστ της συναυλίας είναι ο Θεόδωρος Κερκέζος, συμπράττει η Έλενα Χριστοδούλου στο πιάνο, ενώ τη μουσική διεύθυνση έχει ο Μύρων Μιχαηλίδης.

Η συναυλία της πολυβραβευμένης Ορχήστρας Δωματίου της Βιέννης (Wiener KammerOrchester, WKO), μία από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές ορχήστρες, που δόθηκε στις 17 και 18 Δεκεμβρίου 2019 στην αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού», εγκαινιάζοντας την πρώτη καλλιτεχνική περίοδο του ΠΣΚΗ, καθώς και τον κύκλο «Μεγάλες Ορχήστρες», με έργα των Wolfgang Amadeus Mozart, Ástor Piazzolla και Johann Strauß II.

Σολίστ της συναυλίας είναι ο Θεόδωρος Κερκέζος, συμπράττει η Έλενα Χριστοδούλου στο πιάνο, ενώ τη μουσική διεύθυνση έχει ο Μύρων Μιχαηλίδης.

Ευχαριστήρια δήλωση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, Αρχιμουσικού Μύρωνα Μιχαηλίδη: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω, τόσο εκ μέρους του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, όσο και προσωπικά, την Καλλιτεχνική Διεύθυνση, τα μέλη της Ορχήστρας Δωματίου της Βιέννης, καθώς και τους σολίστ Θεόδωρο Κερκέζο και Έλενα Χριστοδούλου, για την άμεση και ευγενική τους ανταπόκριση στο αίτημά μας για την online μετάδοση της συναυλίας. Πρόκειται για μια κίνηση που επιτρέπει στο κοινό να απολαύσει από το σπίτι την πρώτη συναυλία της καλλιτεχνικής περιόδου 2019-20 του ΠΣΚΗ -μιας παραγωγής που αγκαλιάστηκε άμεσα, με δύο sold out βραδιές - και η οποία αποδεικνύει το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης των καλλιτεχνών».


Η Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, ευχαριστεί θερμά τους καλλιτέχνες και όλους τους συντελεστές για την ευγενική χορηγία και τη συγκατάθεσή τους, για τη διαδικτυακή μετάδοση της συναυλίας, κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης του Covid 19.