Κυριακή 18 Δεκεμβρίου
20:00

Κύκλος | Εορταστικές Εκδηλώσεις

Αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού»

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, η  Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης Δήμου Ηρακλείου, γιορτάζει τα Χριστούγεννα με μια εορταστική Συναυλία σε σύμπραξη με την Παιδική και Νεανική Χορωδία της ΣΟΝΚΔΗ υπό τη Διεύθυνση της Αθανασίας Κυριακίδου, τη Νεανική Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου υπό τη Διεύθυνση της Λένας Χατζηγεωργίου και της Χορωδίας «Φωνωδία» υπό τη Διεύθυνση του Ιωάννη Ιδομενέως, με σολίστ στο βιολί την Κατερίνα Καλαϊτζάκη και τον Ίωνα Ζαϊμάκη και στο πιάνο το Γιάννη Μπουφίδη.  Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί υπό τη διεύθυνση του μαέστρου και καλλιτεχνικού διευθυντή της Ορχήστρας Μίλτου Λογιάδη.

Συντελεστές:

Μουσική διεύθυνση: Μίλτος Λογιάδης
Σολίστ βιολί: Κατερίνα Καλαϊτζάκη /  Ίων Ζαϊμάκης
Πιάνο: Γιάννης Μπουφίδης
Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης Δήμου Ηρακλείου

Συμμετέχουν:

Παιδική και Νεανική Χορωδία της ΣΟΝΚΔΗ
Μουσική διεύθυνση: Αθανασία Κυριακίδου
Παιδική και Νεανική Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου
Μουσική διεύθυνση: Λένα Χατζηγεωργίου
Χορωδία «Φωνωδία»
Μουσική διεύθυνση: Ιωάννης Ιδομενέως
Πιανιστική συνοδεία: Νίκος Κοκκίνης

ΜΕΛΗ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ ΚΡΗΤΗΣ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Α Βιολιά: Νικόλας Παπαδάκης, Εμμανουήλ Μάντζιος, Κυριακή Χατζάκη, Ίωνας Ζαϊμάκης, Γκαμπριέλα Κουτσίκου, Κάλη Παπαδάκη, Δέσποινα Διαρμισάκη, Ιωάν Ντόμπρεβ, Ηλιάκης Θεοχάρης

Β Βιολιά: Άγγελος Παπαδάκης, Κατερίνα Καλαϊτζάκη, Μαρία - Φωτεινή Πιτροπάκη, Παναγιώτης Δεμέτζος, Κυβέλη Πολέντα, Κάλλια Λυδάκη, Υβόννη Τζόνσον – Σκουλά, Αργυρή Γιασάκη, Χρήστος Μπουφίδης, Μυρσίνη Παϊζη

Βιόλες: Κυριάκος Σηφάκης, Ορφέας Ζαϊμάκης, Δημήτρης Χανδράκης

Βιολοντσέλα: Βασιλική Γιατράκη, Κωστής Σπυριδάκης

Κοντραμπάσα: Λευτέρης Μπουτσόλης 

Κλαρινέτο: Κώστας Σειραγάκης, Μαρία Τσισμενάκη 

Φλάουτα: Άγγελος Σπάνιας, Πελαγία Αραμπατζόγλου, Στέφανος Ριζογιάννης, Αγαθή Μαρνελάκη

Φαγκότα: Μανόλης Παπαδάκης, Βασίλης Πριόβολος

Όμποε: Μαρία Γιατράκη, Γιώργος Πουλιανίτης

Κόρνα: Άγγελος Μιχαήλ, Γιάννης Φωτόπουλος, Θανάσης Παπαδάκης

Τρομπέτες: Λυδία Αραμπατζόγλου, Γιώργος Χωλόπουλος, Μιχάλης Κωνσταντάκης 

Τούμπα: Άγγελος Ριζογιάννης 

Κρουστά: Γρινιεζάκης Μανόλης, Γραμματικάκη Μαργή 

Μέλη Νεανικής Χορωδίας ΣΟΝΚΔΗ

Soprano – Alto: Βουιδάσκη Βασιλεία, Χαλεπλίδου  Θεογνωσία, Κουζελέα Αικατερίνη, Βογιατζάκη Αμαλία, Τζανάκη Μαρίνα – Βικτώρια, Βαρδάκη Σοφία, Λέκκα Ευαγγελία, Σηφάκη Παρασκευή, Ντόμπρεβ Παρασκευή-Ιβάνοβα, Ντόμπρεβ Μαρία-Ιβάνοβα, Σικιαρίδη-Ζαχαριάδου Μαρία, Ράδερφορντ Τζένιφερ-Νίνα, Σμυρνάκη Βασιλεία, Βερδιάκη Μαρία, Στριλιγκά Στεφανία, Ντόμπρεβ Ανδρέας, Κωνσταντουλάκη Φωτεινή, Λιθηροπούλου Μαρία, Μπαξέ Άννα

Μέλη ΦΩΝΩΔΙΑ

Soprani: Γεωργία Βασιλαράκη, Έφη Κωνιωτάκη, Ιωάννα Ψαράκη, Κάλλια Στιβακτάκη, Κατερίνα Στεφανάκη, Μαρία Φάσουρα, Μυρτώ Μίτλεττον, Μυρτώ Κονιδάκη, Σοφία Τσάλα.

Alti: Άννα Φραντζέσκα Ζανδέ, Ειρήνη Χαλκιαδάκη, Εριάννα Μελαμπιανάκη, Εύα Φουρλάνου, Θεοδώρα Τοντόροβιτς, Κωνσταντίνα Καθαράκη, Μαρία Τσιράκογλου, Μελίνα Χαλκιαδάκη, Ναταλία Ταμιωλάκη, Νάστια Ρεθυμιωτάκη, Κρυσταλλίνα Νταούτη, Τατιάνα Ζακολίκου.

Tenori: Βαλέριος Γραμματικάκης, Έλενος Χριστοφόρου, Λευτέρης Παπαγγελής.

Bassi: Βασίλης Μουρτζάκης, Γιάννης Σωμαράς, Σταύρος Κιαγιάς.


Συντελεστές ΣΟΝΚΔΗ:
Μίλτος Λογιάδης – Καλλιτεχνικός Διευθυντής της ΣΟΝΚΔΗ
Δημήτρης Χανδράκης - Διδασκαλία Ορχήστρας - Αναπληρωτής Καλλιτεχνικού Διευθυντή
Γιάννης Πετράκης - Υπεύθυνος Οικογένειας Εγχόρδων
Ευάγγελος Σκούρας - Υπεύθυνος Οικογένειας Χαλκίνων
Κώστας Τζέκος και Κώστας Σακαρέλης - Υπεύθυνοι Οικογένειας Ξυλίνων της ΣΟΝΚΔΗ
Σπύρος Λάμπουρας - Υπεύθυνος Κρουστών της ΣΟΝΚΔΗ
Αγιασώτη Ζαμπία – Υπεύθυνη της ΣΟΝΚΔΗ  


Πρόγραμμα:

Αρκάντζελο Κορέλι | Χριστουγεννιάτικο Κονσέρτο για έγχορδα, Έργο 6 Νο. 8 σε σολ ελάσσονα 

Γκέοργκ Φρίντριχ Χαίντελ | Αποσπάσματα από το Ορατόριο Μεσσίας
And the glory of the Lord
For unto us a child is born
Flory to God in the Highest
Hallelujah 

Λούντβιχ βαν Μπετόβεν | Φαντασία για χορωδία, πιάνο και ορχήστρα σε Ντο Μείζονα, έργο 80


Βιογραφικά:

Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου (ΣΟΝΚΔΗ)
Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης, Δήμου Ηρακλείου ιδρύθηκε το 2015 με επικεφαλής τον Διεθνούς Φήμης Μαέστρο Μίλτο Λογιάδη. Εξάρχων είναι ο καταξιωμένος βιολονίστας Δημήτρης Χανδράκης και εκπαιδευτές οι επίσης αναγνωρισμένοι καθηγητές - σολίστες  στα χάλκινα πνευστά ο Βαγγέλης Σκούρας,  στα κλασσικά κρουστά ο Σπύρος Λάμπουρας, στο κλαρινέτο ο Κώστας Τζέκος, στο φαγκότο ο Βασίλης Πριόβολος,  στο όμποε ο Κώστας Σακαρέλης, στο βιολοντσέλο η Σοφία Ευκλείδου, στο βιολί ο Γιάννης Πετράκης, στο κοντραμπάσο ο Γιάννης Πολυχρονάκης, στο τρομπόνι ο Ανδρέας Κολπονδίνος και στο κόρνο ο Άγγελος Μιχαήλ, οι οποίοι έχουν υπηρετήσει στην Ορχήστρα των Χρωμάτων, στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, στην Ορχήστρα της ΕΡΤ, στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης κ.α.
Έδωσε την πρώτη της συναυλία έξι μήνες μετά την ίδρυση της  στις 8 Μαΐου 2016 με μεγάλη επιτυχία ερμηνεύοντας έργα των Μουζόργκσκι, Γκριγκ, Φωρέ, Μότσαρτ, Γκλουκ, Ρίλκε και Ρούτερ. Επίσης ερμήνευσε έργα του Μάνου Χατζιδάκι σε ενορχηστρώσεις του Γιώργου Κυριακάκη και στη συνέχεια έδωσε συναυλίες συμμετέχοντας σε πολύ σημαντικές επετείους όπως το ολοκαύτωμα του Αρκαδίου, στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 60 χρόνια από το κλείσιμο του Λεπροκομείου στη Σπιναλόγκα, στο Φεστιβάλ Τέχνης και Λόγου , «Ταξιδεύοντας… Αγγλία» σε συνεργασία με το Μουσείο Καζαντζάκη στα πλαίσια του εορτασμού για τα 60 χρόνια από το θάνατό του, στο Φεστιβάλ «Ρόκκας»  κ.α.
Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης Δήμου Ηρακλείου αποτελείται από ταλαντούχους και άρτια εκπαιδευμένους νέους απ’ όλη την Κρήτη και μας υπόσχεται πολλά για το μέλλον.

Μίλτος Λογιάδης | διευθυντής ορχήστρας

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε θεωρητικά και πιάνο στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και Χαλανδρίου, αποσπώντας το πρώτο βραβείο και αριστείο εξαιρετικής επίδοσης. Με υποτροφία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, συνέχισε τις σπουδές  στη Μουσική Ακαδημία του Μονάχου, απ’ όπου αποφοίτησε με διπλώματα διεύθυνσης χορωδίας και ορχήστρας και δίπλωμα Meisterklasse, επιτυγχάνοντας τον υψηλότερο βαθμό που είχε δοθεί ποτέ από την Ακαδημία. Εργάστηκε ως πιανίστας και  αρχιμουσικός για δύο χρόνια στην όπερα του Ουλμ. Ύστερα από πρόσκληση του Μ. Χατζιδάκι, το 1992 επέστρεψε στην Ελλάδα όπου ανέλαβε τη θέση του μόνιμου αρχιμουσικού της Ορχήστρας των Χρωμάτων μέχρι το 2011, χρονιά που η ορχήστρα λόγω οικονομικών προβλημάτων διέκοψε τις δραστηριότητές της. Έχει ευρεία δισκογραφία –πάνω από 30 CD (NAXOS, VERVE, EMI, SONY κ.α.). Εκτός από τις σημαντικές ελληνικές ορχήστρες, έχει διευθύνει την Ορχήστρα της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας, την Εθνική Ορχήστρα της Ρωσίας, την Βασιλική Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λονδίνου, την Ορχήστρα της Όπερας της Μόσχας, την Ορχήστρα της Όπερας του Αμβούργου, την Ορχήστρα της Βασιλικής Όπερας της Δανίας, την Ορχήστρα Δωματίου της Βιέννης, την Ορχήστρα του Konzertverein της Βιέννης, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Μονάχου, την Ορχήστρα της Όπερας της Σόφιας, τη Συμφωνική Ορχήστρα της Πράγας κ.ά. Το 2015-16 διετέλεσε καλλιτεχνικός Διευθυντής των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ και από το 2016 έως το 2020 διετέλεσε καλλιτεχνικός Διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Είναι καθηγητής Διεύθυνσης Ορχήστρας στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Κατερίνα Καλαϊτζάκη | βιολονίστα
Η Κατερίνα Καλαϊτζάκη γεννήθηκε στα Χανιά το 2011. Ξεκίνησε μαθήματα βιολιού σε ηλικία 5 ετών στο Ωδείο Ιωάννη Μανιουδάκη στα Χανιά, στην τάξη της Χριστίνας Πασχάλη, και από τον Απρίλιο 2020 μελέτησε βιολί και με τον Nicolai Jumatii. Από τον Ιανουάριο 2022, είναι μαθήτρια του Ωδείου Δήμου Ηρακλείου στην τάξη του διακεκριμένου βιολονίστα Γιάννη Πετράκη. Το Μάρτιο 2021, συμμετείχε στο Διεθνές Πρόγραμμα In Gadn Eden – Violin Klezmer project του σύγχρονου Γερμανού συνθέτη Γιοάχιμ Γιόχο, όπου και επιλέχθηκε να ερμηνεύσει Shalom Alejchem για σόλο βιολί. Το Μάιο 2021, πήρε διάκριση για σόλο βιολί στο Διεθνή Διαγωνισμό DOREMI FEST στη Μολδαβία. Τον Οκτώβριο 2021, έλαβε τη δεύτερη θέση στο Διεθνή Διαγωνισμό για σόλο βιολί e-Contest Music. Τον Νοέμβριο 2021, κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Εθνικό Μουσικό Διαγωνισμό Scherzo της Ρουμανίας και το δεύτερο βραβείο στον 3ο Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό Τάσσος Παππάς στη Θεσσαλονίκη. Από το Νοέμβριο 2021 είναι μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης, με διευθυντή τον Μίλτο Λογιάδη. Συμμετείχε στο Master Class της βιολονίστριας Ντιάνα Τιστσένκο στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου τον Ιανουάριο 2022 και στο σεμινάριο μπαρόκ βιολιού με τον βιολονίστα Γιώργο Σαμοΐλη το οποίο οργανώθηκε από το Ωδείο Ιωάννη Μανιουδάκη το Σεπτέμβριο 2022.

Ίων Ζαϊμάκης | βιολονίστας
Ο Ίωνας Ζαϊμάκης γεννήθηκε στην Charlotte, Β. Καρολίνα, Η.Π.Α. τον Δεκέμβριο του 2010. Πήρε τα πρώτα  μαθήματα βιολιού από τον αδελφό του, Ορφέα Ζαϊμάκη, διπλωματούχο βιολιού, και από το 2018 είναι μαθητής του διακεκριμένου βιολονίστα Γιάννη Πετράκη, καθηγητή βιολιού στο Ωδείο Δήμου Ηρακλείου και εκπαιδευτή εγχόρδων της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων (ΣΟΝΔΗ). Ο Ίων είναι τακτικό μέλος της ΣΟΝΔΗ από το 2018.

Γιάννης Μπουφίδης | πιανίστας
Ο Γιάννης Μπουφίδης γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 2007. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 5 ετών με καθηγήτρια την διακεκριμένη πιανίστα και παιδαγωγό Πατρίτσια Αρένας. Είναι σπουδαστής στη τρίτη ανωτέρα τάξη του πιάνου στο Σύγχρονο Ωδείο Κρήτης, όπου παρακολουθεί και μαθήματα Ειδικού Αρμονίας, Αντίστιξης με τον Γιάννη Λυγεράκη και Ιστορίας της Μουσικής και Μορφολογίας. Έχει πάρει μέρος σε σεμινάρια πιάνου - masterclasses με την διεθνούς φήμης πιανίστα Αλεξία Μουζά, με την διεθνούς φήμης πιανίστα και καθηγήτρια πιάνου στο Βασιλικό Κολέγιο Μουσικής του Λονδίνου, Γεκατερίνα Λεμπέντεβα, στο διεθνές σεμινάριο Musical Odyssey 2017 και το 2018 στο σεμινάριο πιάνου στο πλαίσιο του διεθνούς φεστιβάλ της Καλαμάτας Music Days. Λαμβάνει μέρος στις εκδηλώσεις του Σύγχρονου Ωδείου Κρήτης. Επίσης συμμετείχε, μετά από πρόσκληση του Ωδείου του Δήμου Ηρακλείου, στην συναυλία-παρουσίαση με θέμα «Βαδίζοντας στα Μονοπάτια του J.S.Bach». Έχει παρουσιάσει ως σολίστ με ορχήστρα δωματίου το κοντσέρτο για πιάνο σε Ρε Μείζονα του Χάυδν. Το 2017, μετά από πρόσκληση του Φεστιβάλ Πιάνου Ηρακλείου, παρουσίασε την σουίτα του Ντεμπυσί Παιδική Γωνιά. Τον Μάρτιο του 2019, ως μέλος πιανιστικού ντουέτου μαζί με την Ροδάνθη Δασκαλάκη και συμπράττοντας με την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης, παρουσίασε το Καρναβάλι των Ζώων του Σαιντ-Σανς. Τον Δεκέμβριο του 2019 συμμετείχε ως σολίστ στην συναυλία Little Stars in Concert, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, σε σύμπραξη με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπου ερμήνευσε το 3ο μέρος του κονσέρτου για πιάνο και ορχήστρα αρ.2 σε Σι ύφεση Μείζονα του Μπετόβεν. Τον Απρίλιο του 2020 κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία έως 25 ετών στον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Πιάνου Αλίκη Βατικιώτη και τον Απρίλιο του 2022 συνεργάστηκε με την ορχήστρα του Βενιζελείου Ωδείου υπό την διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Αραβίδη, ερμηνεύοντας το κονσέρτο για πιάνο KV 414 σε Λα Μείζονα του Μότσαρτ. 

Παιδική και Νεανική Χορωδία της ΣΟΝΚΔΗ
Με πρωτοβουλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης, Δήμου Ηρακλείου τον Σεπτέμβριο του 2022 δημιουργήθηκε η Παιδική και Νεανική Χορωδία της ΣΟΝΚΔΗ με μαέστρο τη διακεκριμένη στο χώρο της μουσικής, Αθανασία Κυριακίδου. Πραγματοποιεί την πρώτη της εμφάνιση στη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία του 2022.

Αθανασία Κυριακίδου | διευθύντρια χορωδίας
Ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης και συνέχισε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Σπούδασε στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Διεύθυνση Χορωδίας στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες και το διδακτορικό της στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ, στην ιστορική μουσικολογία. Την ακαδημαϊκή χρονιά 2014-2015 μελέτησε, ως μεταδιδακτορική υπότροφος, το Αντικείμενο της Χειρονομίας.
Ως ενεργός μαέστρος απέσπασε δύο Α΄ θέσεις σε διαγωνισμούς διεύθυνσης ορχηστρικών συνόλων. Έχει ιδρύσει το Εργαστήρι Διεύθυνσης στη Θεσσαλονίκη, ενώ δίδαξε τα Τμήματα Διεύθυνσης Χορωδίας και Αρχαρίων στο 2ο - 9ο Πανελλήνιο Masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας και Χορωδίας, υπό τη διοργάνωση του Δήμου Αθηναίων και του μαέστρου Μιχάλη Οικονόμου. Έχει συνεργαστεί ως μαέστρος με τη χορωδία της ΕΡΤ, την Καμεράτα-Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής και τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Τις ακαδημαϊκές χρονιές 2012-2013, 2014-2016 δίδαξε το μάθημα της Διεύθυνσης Φωνητικών Συνόλων στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ.

Παιδική και Νεανική Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου
Η Παιδική και Νεανική Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, ιδρύθηκε το 2007 από τον Νομαρχιακό Οργανισμό Πολιτισμού και Επιμόρφωσης Ηρακλείου (Ν.Ο.Π.Ε.Η ), με καλλιτεχνικό Διευθυντή τον Παναγιώτη Φουρναράκη. Στόχος της είναι η εκπαίδευση, η καλλιέργεια και η προβολή της χορωδιακής μουσικής στο Ηράκλειο και εν γένει στην Κρήτη. Μετά την υλοποίηση του σχεδίου Καλλικράτης, η χορωδία λειτουργεί με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης - Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου. Έχει πραγματοποιήσει πλήθος συναυλιών σε όλη την Κρήτη, με έργα μεγάλων Ελλήνων και ξένων δημιουργών, συμμετέχοντας σε όλες της μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις της πόλης μας και του νησιού μας. Έχει συμπράξει με την Συμφωνική Ορχήστρα της Νομαρχίας Ηρακλείου καθώς και με τον Στέφανο Κορκολή σε έργα του μεγάλου μας συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Το 2013 δημιουργήθηκε ξεχωριστό τμήμα για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 χρονών (παιδική χορωδία) και τμήμα νεανικής χορωδίας για μεγαλύτερα παιδιά. Το 2017 συνεργάστηκε με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου υπό την διεύθυνση της Φαίδρας Γιαννέλου και το 2019 του Μίλτου Λογιάδη. Συμμετείχε στο μέρος Gloria από τη λειτουργιά σε Ρε Μείζονα του Βιβάλντι και στο Λαϊκό Ορατόριο Άξιον Εστί του Μ. Θεοδωράκη υπό την διεύθυνση του Μύρωνα Μιχαηλίδη, με την Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών. Επίσης συμμετέχει σε σεμινάρια διεύθυνσης χορωδίας με τον Μιχάλη Οικονόμου. Από τον Οκτώβριο του 2010 την καλλιτεχνική διεύθυνση της χορωδίας έχει η Λένα Χατζηγεωργίου. Στο πιάνο συνοδεύει ο Νίκος Κοκκίνης.

Λένα Χατζηγεωργίου | διευθύντρια χορωδίας
Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Απέκτησε δίπλωμα Μονωδίας  με την καθηγήτρια Γιολάντα ντι Τάσσο. Σπούδασε Αρμονία και Αντίστιξη με τον Κ. Ευαγγελάτο και Φούγκα με τον Γ. Κιαγιαδάκη. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια Διεύθυνσης Χορωδίας και Ορχήστρας με τους Μίλτο Λογιάδη, Μιχάλη Οικονόμου, Αντώνη Κοντογεωργίου, Φαίδρα Γιαννέλου και Μιχάλη Πατσέα και απέκτησε δίπλωμα στη Διεύθυνση Χορωδίας με υπεύθυνο καθηγητή τον μαέστρο Μιχάλη Οικονόμου. Παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής με τον Σέργιο Βαφειάδη  και Αντώνη Διαμαντή. Από το 2004 διευθύνει την χορωδία Ιωνία Αηδών και από το 2010 τη Μικτή, Παιδική και Νεανική Χορωδία της Π.Ε Ηρακλείου. Διατέλεσε έκτακτο μέλος της χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής συμμετέχοντας στην όπερα  Λομβαρδοί στην πρώτη σταυροφορία του Βέρντι, στο Ρέκβιεμ του Φωρέ και Μυθωδία του Παπαθανασίου. Έχει συνεργαστεί με την ορχήστρα της ΝΟΠΕΗ, την Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης στο έργο Canto General υπό την διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού, την ορχήστρα Νέων του Δήμου Ηρακλείου υπό την διεύθυνση των Μίλτου Λογιάδη και Φαίδρας Γιαννέλου, με τον Χρήστο Λεοντή στη Καντάτα Ελευθερίας και την ορχήστρα Φιλαρμόνια στα έργα Άξιον Εστί του Μ. Θεοδωράκη, με τον Μύρωνα Μιχαηλίδη και στο Ρέκβιεμ του Μότσαρτ υπό την διεύθυνση του Ραφαήλ  Πυλαρινού.Έχει διευθύνει χορωδιακά  έργα  από αναγεννησιακά έως σύγχρονα. Το 2018 διεύθυνε το Gloria από τη λειτουργία  του Βιβάλντι.
Εκτός από τις συναυλίες που έχει δώσει ως μαέστρος, έχει εμφανιστεί και σε πολλές συναυλίες ως σολίστ, όπως οι Missa Brevis και Ρέκβιεμ του Μότσαρτ,  Gloria του Βιβάλντι, Μεσσίας του Χαίντελ, η όπερα Μήδεια του Φουρναράκη στον ομώνυμο ρόλο, η οπερέτα Ο Βαφτιστικός του Σακελλαρίδη στο ρόλο της Βιβίκας, αποσπάσματα από μιούζικαλ και ελληνικές οπερέτες, καθώς και σε συναυλίες  έντεχνης μουσικής και μουσικοθεατρικές παραστάσεις, όπως Η δολοφονία του Μαρά και οι Σκιές στην Ψυχή τους. Από το 2022 μετά από ανάθεση του ΠΣΚΗ, διεύθυνε την πρώτη επαγγελματική χορωδία Κρήτης, διδάσκοντας το Ρέκβιεμ του Μότσαρτ και τα χορωδιακά μέρη  της όπερας  Οθέλλος του Βέρντι. Συμμετέχει στο ΧΣΗ και ως χορωδός, στην όπερα Ιδομενέας του Μότσαρτ και στην οπερέτα Ο Βαφτιστικός του Σακελλαρίδη. Από το 2001 διδάσκει  μονωδία και σύγχρονο τραγούδι στο Έντεχνο Ωδείο Ηρακλείου και είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου.

Χορωδία «Φωνωδία»
Το φωνητικό σύνολο Φωνωδία, ιδρύθηκε το 2019. Για έξι χρόνια, το μεγαλύτερο μέρος της υπήρξε μέρος της χορωδίας του δήμου Ηρακλείου, με την οποία: Έχει συνεργαστεί με ορχηστρικά σύνολα και μαέστρους όπως: Αλεξάνδρος Μυράτ, Μίλτος Λογιάδης, Νίκος Πλατύραχος, Νίκος Κυπουργός.
Το 2015 και το 2019, της απονεμήθηκαν 4 αργυρά μετάλλια στα διεθνή  διαγωνιστικά χορωδιακά φεστιβάλ της Interkultur που πραγματοποιήθηκαν στην Καλαμάτα και στην Perugia. Τον Ιούλιο του 2017, επιλέγει από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, ως η εργαστηριακή χορωδία στο Σεμινάριο Διεύθυνσης Χορωδίας με διδάσκουσα την διεθνούς φήμης Διευθύντρια Χορωδιών: Doreen Rao. Τον Μάιο του 2018 συμμετείχε στο  16ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ «Young Voices 2018» που διεξήχθη στη Ρωσία, στο Nizhny Novgorod, αποσπώντας το 2ο βραβείο της διοργάνωσης. Το 2021, συμμετέχοντας μέσω διαδικτύου, της απενεμήθη το 1o βραβείο (Grand Prix) στον διαδικτυακό διεθνή διαγωνισμό IMMC της Ρωσίας και το Αργυρό μετάλλιο στον διεθνή χορωδιακό διαγωνισμό της Ιαπωνίας Tokyo International Choir Competition.

Ιωάννης Ιδομενέως | διευθυντής χορωδίας
Ο Ιωάννης Ιδομενέως γεννήθηκε στο Ηράκλειο. Είναι κάτοχος των πτυχίων: Αρμονίας, Αντίστιξης, Ενοργάνωσης (τάξη Νικηφόρου Νευράκη), Φούγκας (τάξη Γιάννη Αυγερινού), και διπλωματούχος στη Διεύθυνση Χορωδίας (τάξη Μιχάλη Πατσέα) και στο Κλασικό Τραγούδι με τους καθηγητές Φραγκίσκο Βουτσίνο και Κώστα Πασχάλη. Μελέτησε πιάνο με την Φραγκίσκη Καζακοπούλου.
Από το 1999 έως το 2007 έζησε στο Παρίσι όπου συνέχισε τις σπουδές : Διεύθυνση Xορωδίας στο Conservatoire National de Boulogne – Billancourt (στην τάξη της Marianne Guengard) και Κλασικό Τραγούδι με τον Jean Louis Dumoulin στο Conservatoire National de Pantin, απ’ όπου απέκτησε το δίπλωμά του το 2002. Το 2003 - 2004 τελειοποίησε τις γνώσεις του επί της διδασκαλίας του τραγουδιού στο ARΙAM Ile de France.
Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια Τραγουδιού με τους: Laura Sarti, Denise Dupleix, Ίρμα Κολάση, Jeff Cohen, Noël Lee, François Le Roux (Ακαδημία Fr.Poulenc), Gabriel Garrido (Ακαδημία Ambronay), και Helmuth Rilling (Ακαδημία J. S. Bach) και Διεύθυνσης Χορωδίας με τον Αντώνη Κοντογεωργίου. Ειδικεύεται σε έργα από την Αναγέννηση έως το Μπαρόκ, σε έργα του 20ου και 21ου αιώνα και σε έργα Ελλήνων συνθετών και έχει τραγουδήσει σε πολλές παραστάσεις στην Ελλάδα, Κύπρο, Γαλλία, Φινλανδία, Τσεχία, Αυστρία, Ισπανία, Γερμανία.
Έχει συνεργαστεί με τα σύνολα: Accentus, Musicatreize, Ensemble Intercontemporain, Concerto Köln, Arsys κ.α. Από το 1993 ως και το 1999 υπήρξε μέλος της χορωδίας της Ε.Ρ.Τ. Συνεργάστηκε με τον Νίκο Μαμαγκάκη και τραγουδά στους δίσκους του: «Heimat», «Άγιος Ερωτόκριτος» του Π. Πρεβελάκη, «Ερωφίλη» του Χορτάτση, «Όπερα Σκιών» και στο μελόδραμα «Ερωτόκριτος» του Β.Κορνάρου.
Έχει συνεργαστεί με τον Μίκη Θεοδωράκη, παρουσιάζοντας 4 ρεσιτάλ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τα έργα: «Λυρικά», «Λυρικώτερα», «Λυρικώτατα», «Λιποτάκτες», «Μικρές Κυκλάδες», & «Διόνυσος». Το 2002 ερμήνευσε τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Μπέπο από την Όπερα «Μόμο» του Άλκη Μπαλτά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Το 2004, το 2007 και το 2008, τραγούδησε με την Ορχήστρα των Χρωμάτων, στο Ηρώδειο και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις επετειακές συναυλίες για τον Μάνο Χατζιδάκι και ερμηνεύοντας το έργο «Νυκτωδία» του Μπάμπη Κανα για βαρύτονο και ορχήστρα, υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη.
Στις 3 Μαΐου 2008 τραγούδησε, στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου της Γενεύης, το έργο του C.Monteverdi «Vespro della Beata Virgine» υπό τη διεύθυνση του Gabriel Garrido. Το Μάιο του 2009, ερμήνευσε το ρόλο του Αμύντα, στην Όπερα «Ολυμπιάδα» του Antonio Caldara, που παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Μάρκελου Χρυσικόπουλου. Το 2012 - 2014 ήταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Παιδικής και της Μικτής Χορωδίας Αρχανών Αστερουσίων. Την ίδια περίοδο, διετέλεσε καλλιτεχνικός συντονιστής της Θερινής Μουσικής Ακαδημίας Αρχανών. Διδάσκει στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης "Νότος". Διηύθυνε την Παιδική & Νεανική Χορωδία του δήμου Ηρακλείου από το 2013 - 2019.
Διευθύνει τη Φωνητικό σύνολο ΦΩΝΩΔΙΑ και διδάσκει τη φωνητική τέχνη.

Επίσημος Χορηγός Αερομεταφορών: AEGEAN Airlines
Επίσημος Χορηγός Φιλοξενίας: Metaxa Hospitality Group | Economou Hotels | Karatarakis Hotels & Restaurants
Επίσημος Χορηγός Οδικών Μεταφορών: Union Coach Services
Επίσημος Χορηγός Ακτοπλοϊκών Μεταφορών: Minoan Lines
Επίσημος Χορηγός  Πιστοποιήσεων: TUV AUSTRIA
Επίσημος Χορηγός Εκπαίδευσης: ΙΕΚ ΑΚΜΗ
Χορηγός Επικοινωνίας: ΕΡΤ 3 | ΕΡΤ Ηράκλειο | ΕΡΤ Χανιά