Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021
Ώρα 21:00
Αίθουσα “Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού”

Κύκλος | Αφιέρωμα

Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, εγκαινιάζοντας έναν κύκλο αφιερώματος στους Ηρακλειώτες ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, τιμά τη γεννημένη στο Ηράκλειο Ρίκα Διαλυνά, μια γυναίκα με εκρηκτική ομορφιά, πολυσχιδές ταλέντο, πνευματικές αναζητήσεις και ξεχωριστό ήθος, που διέπρεψε στη χώρα μας και διεθνώς.
Μεγάλωσε με το όνειρο να φθάσει στην Αμερική, σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, διακρίθηκε για την ομορφιά της (Σταρ Ελλάς [1954] και πέμπτη στην κατάταξη της Μις Υφήλιος [1954]), κατέκτησε το Hollywood, την Cinecittà και τον «καλό ελληνικό κινηματογράφο» και έγραψε τέσσερα μυθιστορήματα, κατά το πλείστον αυτοβιογραφικά: Η ζωή είναι παράξενη φίλε (2000), Ίσως ήταν μόνο όνειρο (2002), Μια βαλίτσα μοναξιά (2003) και Η ζωή μάς κάνει πλάκα (2016). Είναι εκείνη που είχε δηλώσει ότι «από προσωπικότητες θα μπορούσε να ερωτευτεί τον Κομφούκιο για τη σοφία του, τον Απόλλωνα για την ομορφιά του και τον Ωνάση για τα… γυαλιά του».
Παρουσία της τιμώμενης, θα μιλήσουν άνθρωποι που τη γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί της, ενώ την εκδήλωση θα πλαισιώσει οπτικοακουστικό και φωτογραφικό υλικό.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Άννα Μαχαιριανάκη
Συντονίζει η δημοσιογράφος Αντιγόνη Ανδρεάκη


Επίσημος Χορηγός Αερομεταφορών: AEGEAN Airlines
Επίσημος Χορηγός Ακτοπλοϊκών Μεταφορών: Minoan Lines
Επίσημοι Χορηγοί Φιλοξενίας: Metaxa Hospitality Group | Karatarakis hotels & restaurants
Επίσημος Χορηγός Οδικών Μεταφορών: Union Coach Services
Χορηγός Εκπαίδευσης: ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Χορηγοί