15 Μαρτίου 2020
Κύκλος | Μουσικές του κόσμου

1ο μέρος: Efrén López (hurdy-gurdy, σάζι, ούτι, ραμπάπ) Pedram Khavarzamini (τόμπακ)

“Συνθέσεις και αυτοσχεδιασμοί επηρεασμένοι από παραδοσιακά στοιχεία από το Ιράν και το Αφγανιστάν”

Ο Efrén López είναι ένας μοναδικός πολυοργανίστας και μουσικοσυνθέτης, από τη Βαλένθια της Ισπανίας, με βαθειά γνώση των μουσικών ιδιωμάτων της πατρίδας του. Λόγω του έντονου ενδιαφέροντός του για την τροπική μουσική και τα εκτεταμένα ταξίδια του, είναι επίσης έμπειρος σε μουσικές παραδόσεις όπως της Ελλάδας, της Τουρκίας, του Ιράν και του Αφγανιστάν.

Ο Pedram Khavar-Zamini είναι ένας από τους κορυφαίους εκπροσώπους του Περσικού τόμπακ, ενός ξύλινου τυμπάνου, το οποίο είναι το βασικό κρουστό όργανο στην κλασσική μουσική παράδοση του Ιράν. Ο Pedram Khavar-Zamini έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλους τους σημαντικούς μουσικούς της Περσικής μουσικής παράδοσης σήμερα. Χάρη στις  συνεργασίες του με πολλούς μουσικούς από διάφορες παραδόσεις άλλων χωρών, έχει αναπτύξει ένα δικό του μοναδικό ύφος, με το οποίο έχει εμπλουτίσει και διευρύνει σημαντικά τη "γλώσσα" του τόμπακ.

Οι δύο μουσικοί μαζί, θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα αυτοσχεδιασμών και δικών τους συνθέσεων, μαζί με παραδοσιακά στοιχεία από το Ιράν και το Αφγανιστάν.

2ο μέρος: Efrén López (hurdy-gurdy, σάζι, ούτι, ραμπάπ) Pedram Khavarzamini (τόμπακ), Στέλιος Πετράκης (λύρα)

“Συνθέσεις του Στέλιου Πετράκη και Efrén López”

Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας, ο Εfrén López και ο Pedram Khavarzamini θα συναντήσουν τον Στέλιο Πετράκη, έναν εξαιρετικό μουσικό και συνθέτη, από τη Σητεία της ανατολικής Κρήτης. Ο Στέλιος Πετράκης είναι ένας μουσικός διεθνούς φήμης που έχει δραστηριοποιηθεί σε ένα ευρύ πλαίσιο μουσικών ιδιωμάτων. Είναι γνωστός συνθέτης, του οποίου το έργο αντανακλά το πλούσιο φάσμα της μουσικής του εμπειρίας καθώς και τις κρητικές του ρίζες.

Αίθουσα Συναυλιών

Ώρα Έναρξης, 21:00


Κυριακή, 15.03.2020Online αγορά εισιτηρίου