14 Μαρτίου 2020
Κύκλος | Μουσική δωματίου

O σολίστ της κλασικής κιθάρας Μανώλης Βροντινός, σε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει:

Astor Piazzolla (1921 – 1992) 

Milonga del Angel

Fernando Sor  (1778 – 1839)                  

Thème Varié op. 9

, sur un Air Favori de Mozart de l'Opéra : la Flûte Enchantée (O CARA ARMONÍA)

Agustín Barrios Mangoré (1885 – 1944)

La Catedral

- Preludio «Saudade»

- Andante Religioso

- Allegro Solemne

J. S. Bach (1685 - 1750) 

Sonata No.2 in A minor, BWV 1003

- Andante 

- Allegro

------------    Διάλειμμα    ------------

G. P. Telemann (1681 - 1767) *

Fantasia for solo violin No.1,  TWV 40:14

- Largo

- Allegro

- Grave

- Si replica l’Allegro

Isaac Albéniz (1860-1909)*

Rumores de la Caleta

Cádiz (Cancion)

Asturias

Roland Dyens (1955-2016)

Fuoco

* Μεταγραφή: Μανώλης Βροντινός

Ο Μανώλης Βροντινός γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη αλλά η καταγωγή του είναι από την Κρήτη. Σπούδασε κιθάρα με τον Ευάγγελο Ασημακόπουλο στο Εθνικό Ωδείο της Αθήνας, παίρνοντας το δίπλωμά του με Άριστα παμψηφεί & Α' Βραβείο, αποσπώντας επί πλέον την τιμητική διάκριση του Ωδείου, το «Αριστείο Εξαιρετικής Επιδόσεως». Αργότερα εμπλούτισε τις εμπειρίες του σε σεμινάρια και Master classes με γνωστούς καλλιτέχνες  (Oscar Ghiglia, Leo Brouwer, Manuel Barrueco, Roland Dyens κ.ά.).

Απέσπασε το Α' Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κιθάρας στις Αρχάνες της Κρήτης καθώς και το Β' Βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό Riviera Guitar Festival της Ιταλίας.

Έχει συμπράξει ως σολίστ με την Καμεράτα, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την ΑΣΟΝιέτα  και την Συμφωνική Ορχήστρα Νομαρχίας Ηρακλείου, σε έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών.

Στα πλαίσια της συνεργασίας του με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, έχει εμφανιστεί κατ’ επανάληψη σε συναυλίες, ρεσιτάλ και παραστάσεις της Πειραματικής Σκηνής της ΕΛΣ, καθώς επίσης και με το Μουσικό Σύνολο ALEA III της ορχήστρας της Βοστόνης.

Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται, με την καταξιωμένη κιθαρίστρια Βιργινία Αμαριωτάκη, πραγματοποιώντας συναυλίες ως ντουέτο. Επιστέγασμα των καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων του ντουέτου, είναι το «Κονσέρτο για δυο Κιθάρες και Ορχήστρα» του, διαπρεπή συνθέτη και ακαδημαϊκού Θόδωρου Αντωνίου, καθώς και το «Lorca Divertimento - για δυο Κιθάρες και Ορχήστρα» του Βασίλη Τενίδη, έργα που και τα δύο γράφτηκαν και αφιερώθηκαν σ’ αυτούς.

Τέλος παράλληλα με τις σολιστικές του δραστηριότητες, που περιλαμβάνουν ρεσιτάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ο Μανώλης Βροντινός διδάσκει κιθάρα στο Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου Κρήτης, στο Σύγχρονο Ωδείο Κρήτης, στο Ωδείο Χάρης Σαρρής και στο Παγκρήτιο Ωδείο.

Aίθουσα Συναυλιών
Ώρα Έναρξης, 
21:00


Σάββατο, 14.03.2020Online αγορά εισιτηρίου