Παρασκευή 10 και Σάββατο 11 Δεκεμβρίου, ώρα 21:00, Αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού»

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου η συνέντευξη τύπου για την συναυλία «Μεγάλο αφιέρωμα στον Ludwig van Beethoven!» που θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου, στις 21:00, στην Αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού».
Η Πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε. Στέλα Αρχοντάκη – Καλογεράκη, ο Αναπληρωτής Καλλιτεχνικός και Εκτελεστικός Διευθυντής του ΠΣΚΗ Ραφαήλ Πυλαρινός από την Αίθουσα Συναυλιών και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΠΣΚΗ Μύρων Μιχαηλίδης, ο διάσημος σολίστ Κυπριανός Κατσαρής και ο Πρόεδρος της Φιλαρμόνια Ορχήστρας Αθηνών Νίκος Μαλιάρας μέσω Zoom, μίλησαν για τη συναυλία - αφιέρωμα για τα 250 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου μουσουργού. Ένα αφιέρωμα που είχε αναβληθεί το 2020, όπως και όλοι οι ανάλογοι εορτασμοί, λόγω της πανδημίας.
Υπενθυμίζεται ότι η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών - Φ.Ο.Α., υπό τη διεύθυνση του Μύρωνα Μιχαηλίδη, θα παρουσιάσει:
• Την Εισαγωγή ‘Έγκμοντ, έργο 84, ένα από τα πλέον αντιπροσωπευτικά έργα του Μπετόβεν, που συνέθεσε μεταξύ 1809 και 1810, για το ομώνυμο θεατρικό του Γιόχαν Βόλφγκανγκ φον Γκαίτε. Το έργο εξιστορεί την ηρωική αυτοθυσία του Φλαμανδού πολεμιστή Έγκμοντ, διατρανώνοντας το μήνυμα της δικαιοσύνης και της ελευθερίας.
• Το Κοντσέρτο για πιάνο, αρ. 3 σε ντο ελάσσονα, έργο 37, ένα έργο με ημερομηνία σύνθεσης το 1800, που θα ερμηνεύσει ο διάσημος σολίστ Κυπριανός Κατσαρής, σε μια κορυφαία στιγμή, δεδομένου ότι θα είναι η πρώτη του εμφάνιση στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.
• Τη Συμφωνία Αρ. 5 σε ντο ελάσσονα, έργο 67 σε τέσσερα μέρη, που ολοκληρώθηκε το 1808. Πρόκειται για μία από τις διασημότερες συμφωνίες του Μπετόβεν και ένα από τα δημοφιλέστερα και συχνότερα ερμηνευόμενα έργα της κλασικής μουσικής.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της συναυλίας, καθώς και τα βιογραφικά των συντελεστών, ακολουθώντας τον σύνδεσμο: https://bit.ly/3DsEsDz

Προπώληση εισιτηρίων
Η προπώληση των εισιτηρίων, αξίας 30, 22 και 15 € (γενική είσοδος) και 12 και 8 € (άνεργοι, ΑμεΑ, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, νέοι έως 25 ετών) συνεχίζεται και γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο. Το κοινό μπορεί να τα προμηθευτεί από:
● Το Βιβλιοπωλείο Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 09:00 - 15:00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 09:00 - 14:00 & 17:30 - 21:00)
● Την ticketservices.gr, από εδώ.
● Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, πριν την έναρξη κάθε εκδήλωσης
Σύμφωνα με τα νέα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από την πανδημία COVID-19, για την είσοδο σε κάθε κλειστή αίθουσα, οι θεατές οφείλουν να πληρούν τις προϋποθέσεις και να φέρουν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού (να έχουν περάσει 14 ημέρες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού) ή νόσησης κατά την είσοδο, καθώς και την αστυνομική τους ταυτότητα. Το ΠΣΚΗ επιπρόσθετα θα τηρήσει, για μεγαλύτερη ασφάλεια του κοινού στις κλειστές του αίθουσες, αποστάσεις μεταξύ των θεατών.

Τονίζεται, τέλος, ότι, εάν για λόγους ανωτέρας βίας δεν καταστεί εφικτό να διευθύνει την Φ.Ο.Α. ο Μύρων Μιχαηλίδης, την μουσική διεύθυνση θα αναλάβει ο Αν. Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΠΣΚΗ, Αρχιμουσικός Ραφαήλ Πυλαρινός.

• Επίσημος Χορηγός Αερομεταφορών: AEGEAN Airlines
• Επίσημος Χορηγός Ακτοπλοϊκών Μεταφορών: Minoan Lines
• Επίσημοι Χορηγοί Φιλοξενίας: Metaxa Hospitality Group | Karatarakis hotels & restaurants
• Επίσημος Χορηγός Οδικών Μεταφορών: Union Coach Services
• Χορηγός Εκπαίδευσης: ΙΕΚ ΑΚΜΗ
• Χορηγοί Επικοινωνίας: ΚΡΗΤΗ tv | 98.4 | ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ | neakriti.gr