Μια ακόμα λαμπερή πρεμιέρα, σε απευθείας μετάδοση από την Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, έρχεται στην αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού» του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020, στις 19:55.

Η αθάνατη όπερα Πόργκι και Μπες του Gershwin επιστρέφει για πρώτη φορά μετά το 1990, σε νέα παραγωγή, με τη σκηνοθεσία του James Robinson, που κάνει το ντεμπούτο του στη Met. Η «λαϊκή όπερα της Αμερικής», έτσι όπως την είχαν βαφτίσει οι δημιουργοί της, διηγείται την ιστορία του ανάπηρου ζητιάνου Πόργκι, που ερμηνεύει ο Eric Owens και της αγαπημένης του και ναρκομανούς Μπες, που ερμηνεύει η Angel Blue.

Ο David Robertson διευθύνει ένα λαμπερό σύνολο ερμηνευτών, που περιλαμβάνει τον Donovan Singletary στον ρόλο του ψαρά Τζέϊκ, την Golda Schultz στον ρόλο της γυναίκας του Κλάρα, την Latonia Moore ως πενθούσα χήρα Σερένα, τον Frederick Ballentine ως τον έμπορο ναρκωτικών Sportin’ Life, τον Alfred Walker στον ρόλο του χοντροκομμένου λιμενεργάτη Κράουν και τη Denyce Graves στον ρόλο της Μαρίας, μητέρας του λόχου της πόλης και ιδιοκτήτριας του τοπικού μαγειρείου.

Γεμάτη με πασίγνωστες μελωδίες όπως τα αγαπημένα “Summertime,” “It ain’t necessarily so,” “Bess, you is my woman now,” “I got plenty o’ nuttin,” και το  “My man’s gone now,” η νέα συμπαραγωγή με την English National Opera και την Dutch National Opera, γνώρισε θριαμβευτική υποδοχή στην πρεμιέρα της φέτος στο Λονδίνο.

Διάρκεια: 3 ώρες & 15 λεπτά

Συντελεστές

Διεύθυνση ορχήστρας: David Robertson

Σκηνοθεσία: James Robinson

Σκηνικά: Michael Yeargan

Κοστούμια: Catherine Zuber

Φωτισμοί: Donald Holder

Σχεδιασμός παραγωγής: Luke Halls

Διανομή: David Robertson, Angel Blue (Μπες), Golda Schultz (Κλάρα), Latonia Moore (Σερένα), Denyce Graves (Μαρία), Frederick Ballentine (Sportin’ Life), Eric Owens (Πόργκι), Alfred Walker (Κράουν), Donovan  Singletary (Τζέϊκ)

Έκδοση εισιτηρίων – Τιμές

Η διάθεση των εισιτηρίων, αξίας 15 ευρώ (γενικής εισόδου) και 10 ευρώ (μειωμένου) ξεκίνησε και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα προμηθευτούν:

1. Ηλεκτρονικά, από το online σύστημα του ΠΣΚΗ ακολουθώντας τον σύνδεσμο: https://bit.ly/30sbLEs 

2. Από το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 – 14:00 και 17:00 – 21:00 και Σάββατο 10:00 – 14:00

3. Από το βιβλιοπωλείο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 10:00 – 15:00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10:00 – 14:00 και 17:30 – 21:00

«The Met: Live in HD»

Ο Όμιλος Antenna υποστηρίζει για 9η χρονιά τη σημαντική πολιτιστική πρωτοβουλία της Metropolitan Opera, δημιουργώντας ένα σημαντικό δίκτυο αιθουσών προβολής στην Ελλάδα και την Κύπρο. Οι πόλεις που συμμετέχουν στο δίκτυο της Met αυξάνονται κάθε χρόνο καλύπτοντας γεωγραφικά σχεδόν όλη την επικράτεια, αποτελώντας ένα μοναδικό δίκτυο συνεργαζόμενων πολιτιστικών χώρων. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται οι σημαντικότεροι χώροι πολιτισμού, όπως το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης αλλά και θέατρα, πανεπιστήμια και άλλοι χώροι πολιτισμού. 

Με μεγάλη χαρά το δίκτυο αιθουσών της Metropolitan Opera στην Ελλάδα υποδέχεται το ολοκαίνουργιο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου Κρήτης, όπου θα προβάλλονται επιλεγμένες παραστάσεις της Metropolitan Opera, σε απ’ ευθείας μετάδοση, την καλλιτεχνική περίοδο 2019/20.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η μετάδοση του προγράμματος The Met Live in HD γίνεται σε ζωντανή δορυφορική σύνδεση. Ως εκ τούτου το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου (ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε.) αποποιείται κάθε ευθύνης σε ενδεχόμενο τεχνικό πρόβλημα σε σχέση με την ζωντανή δορυφορική ροή της μετάδοσης. Σε περίπτωση τέτοιου τεχνικού προβλήματος, το ΠΣΚΗ (ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε.) επιφυλάσσεται να επαναλάβει άμεσα την προβολή της παράστασης της ΜΕΤ με τη μορφή μαγνητοσκοπημένης αναμετάδοσης σε άλλη ημερομηνία, δίχως πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση για το κοινό.

Βασικός υποστηρικτής του προγράμματος της Μet, από την πρώτη σεζόν του στην Ελλάδα το 2011, είναι η εταιρεία MYTILINEOS. Το πρόγραμμα προβολών των μεγαλοπρεπών παραστάσεων της Met στην Ελλάδα υποστηρίζει η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.