Την Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου, στις 20:00, θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη πρεμιέρα των online προβολών του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, στο πλαίσιο του προγράμματος #menoumespiti, με το ρεσιτάλ πιάνου της Αλεξίας Μουζά που παρουσιάστηκε στην Αίθουσα Συναυλιών στις 7/3/2020.

Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει και αυτή τη συναυλία από το κανάλι του ΠΣΚΗ στο YouTube καθώς και από την ιστοσελίδα www.cccc.gr.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του ΠΣΚΗ ξεκίνησε το Σάββατο 11 Απριλίου, με την μετάδοση της συναυλίας της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, ενώ όλες οι εκδηλώσεις θα παραμένουν αναρτημένες στην ιστοσελίδα και στο κανάλι του ΠΣΚΗ στο YouTube, έτσι ώστε να μπορεί το κοινό να τις παρακολουθήσει οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμεί.

Μ. Τετάρτη 15 Απριλίου 2020, 20:00

Κύκλος | Μουσική Δωματίου

Αλεξία Μουζά | πιάνο

Η βραβευμένη πιανίστα Αλεξία Μουζά ερμηνεύει έργα των Ludwig van Beethoven, Wolfgang Amadeus Mozart, Robert Schumann, Frédéric François Chopin και Sergei Rachmaninoff.  Συνδέοντας τον κλασικισμό με τις μουσικές φόρμες τριών από τους κορυφαίους Ρομαντικούς συνθέτες, η ταλαντούχα ερμηνεύτρια παρουσιάζει δεξιοτεχνικά έργα του πιανιστικού ρεπερτορίου. 

Η συναυλία δόθηκε στις 7 Μαρτίου 2020 στην Αίθουσα Συναυλιών του ΠΣΚΗ στο πλαίσιο του θεματικού κύκλου της Μουσικής Δωματίου της πρώτης καλλιτεχνικής περιόδου 2019/20.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ

ΜΕΡΟΣ Ι

Wolfgang Amadeus Mozart

Πρελούδιο και Φούγκα στη Ντο μείζονα, KV 394/383a

Robert Schumann

Humoresque Op. 20 σε Σι ύφεση μείζονα [1839] 

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

ΜΕΡΟΣ ΙΙ

Frédéric François Chopin

Scherzo Op. 20, No. 1 στη Σι ελάσσονα [1831-32]

Etude Op. 25, Nο. 7 στη Ντο δίεση ελάσσονα, Cello [1834]

Sergei Rachmaninoff

Piano Sonata No. 2, Op. 36 στη Σι ύφεση ελάσσονα [1913]

Η Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, ευχαριστεί θερμά τους καλλιτέχνες και όλους τους συντελεστές για την ευγενική χορηγία και τη συγκατάθεσή τους, για τη διαδικτυακή μετάδοση της συναυλίας, κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης του Covid 19.