Το ταξίδι στα ιδιαίτερα μουσικά μονοπάτια, με οδηγούς κορυφαίους Έλληνες και ξένους μουσικούς, συνεχίζεται την ερχόμενη Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, με τη συνεργασία του Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθος, στο πλαίσιο του Θεματικού Κύκλου | Μουσικές του Κόσμου.

Η δεύτερη συναυλία, με τίτλο «Μουσικές Διαδρομές στο Λαβύρινθο ΙΙ», πραγματοποιείται την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, στις 21:00, στην αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού» και περιλαμβάνει:

1ο μέρος: Κέλυ Θωμά (λύρα με συμπαθητικές χορδές), Mayu Shviro (τσέλο) | Κέλυ Θωμά & Mayu Shviro Duet

Η Κέλυ Θωμά και η Mayu Shviro γνωρίστηκαν στο Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος στην Κρήτη και συνεργάζονται από το 2016. Μαζί θα μάς παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα από σύγχρονες τροπικές συνθέσεις της Κέλυς Θωμά με βιολοντσέλο και λύρα, επηρεασμένες από διάφορες μουσικές παραδόσεις του κόσμου με έντονο το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού και της δημιουργικής προσέγγισης παλαιών ήχων. Το ντουέτο αυτό χαρακτηρίζεται τόσο από τη δεξιοτεχνία όσο και από τη μουσικότητά του με τα δύο δοξάρια να πλέκονται σε ένα μαγικό χορό μελωδιών και ρυθμών. 

2ο μέρος: Ευγένιος Βούλγαρης (ρεμπάμπ), Χάρης Λαμπράκης (νέυ), Saam Schlamminger (μπεντίρ) | "Κάτω από τη σκιά": ένα εγχείρημα φανταστικής μαθητείας με τον Salih Dede (1823-1986). 

Ο Salih Dede ήταν ένας από τους σπουδαιότερους συνθέτες Οθωμανικής μουσικής και από τους κορυφαίους δεξιοτέχνες του καλαμένιου αυλού, νεϋ, κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα. Ήταν επίσης ένας από τους πρεσβύτερους του τάγματος των Mevlevi δερβίσηδων κι έτσι πολλές από τις συνθέσεις του έχουν ένα έντονο τελετουργικό χαρακτήρα. Σε αυτό το μέρος της συναυλίας, οι μουσικοί υφαίνουν ένα μουσικό τοπίο μέσα και έξω από τις περίπλοκες συνθέσεις του Salih Dede, έτσι εμπλουτίζοντας τις με αυτοσχεδιασμούς επάνω στα σχετικά τους μακάμ (τρόποι).

Έκδοση εισιτηρίων – Τιμές

Η διάθεση των εισιτηρίων, αξίας 5 και 8 ευρώ (γενικής εισόδου) ξεκίνησε και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα προμηθευτούν:

1. Ηλεκτρονικά, από το online σύστημα του ΠΣΚΗ, ακολουθώντας τον σύνδεσμο https://bit.ly/37mJFMv  

2. Από το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 – 14:00 και 17:00 – 21:00 και Σάββατο 10:00 – 14:00

3. Από το βιβλιοπωλείο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 10:00 – 15:00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10:00 – 14:00 και 17:30 – 21:00