Συνεχίζονται για 3η εβδομάδα οι online πρεμιέρες συναυλιών που παρουσιάστηκαν το προηγούμενο διάστημα στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.

Ειδικότερα, την Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020, στις 20:00, παρουσιάζεται το μιούζικαλ «The Beatles: Love me Do!» με την Εφηβική Χορωδία του Δήμου Χανίων και το Σάββατο, 2 Μαΐου 2020, επίσης στις 20:00, η συναυλία «Από την Δύση στην Ανατολή» με την Ελεάννα Πιτσικάκη στο κανονάκι και τον André Haaf στο πιάνο. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εβδομάδας:

Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020, 20:00

Κύκλος | Musical  

The Beatles: Love me Do! με την Εφηβική Χορωδία του Δήμου Χανίων

Η Εφηβική Χορωδία του Δήμου Χανίων μεταφέρει το κοινό στη θρυλική εποχή των ‘60s με έμπνευση από το πιο διάσημο μουσικό συγκρότημα όλων των εποχών! Την Τετάρτη 29 Απριλίου 2020 στις 20:00, παρακολουθείστε στο πλαίσιο των διαδικτυακών προβολών #Μένουμε_Σπίτι του ΠΣΚΗ το musical The Beatles: Love me Do!, σε λιμπρέτο των Πολυχρόνη Κουτσάκη και Γιώργου Καλούτση, που ερμηνεύουν οι τραγουδιστές της Εφηβικής Χορωδίας του Δήμου Χανίων υπό την διεύθυνση του Γιώργου Καλούτση.

Περισσότεροι από σαράντα νέοι χορωδοί συμπράττουν υπό τους ήχους της μουσικής των Beatles, ερμηνεύοντας πληθώρα επιλεγμένων τραγουδιών του αγγλικού μουσικού συγκροτήματος, σε χορωδιακές διασκευές που συγκινούν και συναρπάζουν! Η συναυλία δόθηκε στις 23 Δεκεμβρίου 2019 στην αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού» στο ΠΣΚΗ στο πλαίσιο του θεματικού κύκλου Musical. 

«…διασκευάζοντας τα τραγούδια αυτά, τα έφερα κοντά στα παιδιά με την πολύτιμη για αυτά εμπειρία να τα τραγουδήσουν και να αισθανθούν λιγάκι σαν αναδημιουργοί των “The Beatles”! Η εμπειρία της γραφής, όσο και της αποτύπωσης της στις φωνές της Εφηβικής Χορωδίας ήταν πηγή μεγάλης χαράς για μένα. Όπως επίσης πολύτιμη για μένα είναι και η ικανοποίηση να βλέπω και να αισθάνομαι στα πρόσωπα και στις φωνές των παιδιών την δικιά τους χαρά.» 

Γιώργος Καλούτσης

Μουσικός Διευθυντής Εφηβικής Χορωδίας του Δήμου Χανίων

Διασκευή και χορωδιακή επεξεργασία τραγουδιών των Beatles του Γιώργου Καλούτση

Διεύθυνση: Γιώργος Καλούτσης

Βοηθός διευθυντού και πιανίστας: Νίκος Περάκης

Σκηνοθεσία: Μαρία Μυρωτή

Κίνηση: Μαρία Παΐζη-Ντίνου

Σκηνογραφία:  Γιωργος Σφυράκης και Λαμπρινή Μποβιάτσου

Επιμέλεια κοστουμιών:  Μούκη Τσουρουνάκη και Βερόνικα  Έσσενικ

Video Projections: Γιώργος Σφυράκης και Γιάννης Γιαννικάκης

Ρόλοι:

Παππούς: Ιάκωβος Γούργουρας

Εγγονός: Κών/νος Κοκολογιαννάκης

Βασίλης: Σπύρος Μιχελάκης

Μισέλ: Κάρμεν Αντωνίου

Δημήτρης: Ορφέας Πάγκαλος

Νίκη: Αθηνά Μπουζουνιεράκη

Παρίτσια: Κατερίνα Σταμπολάκη

Θάνος: Μιχάλης Σφυράκης

Παύλος: Μάρκος  Καλογεράκης

Άλις: Σάρα Γούργουρα

Γιαγιά Άλις: Ναταλία Χατζηδάκη

Τζούντ: Γιώργος Μαυροματάκης

Λοιποί σολίστες: Κων/νος Ρέττος, Γρηγόρης  Βιτσιλάκης, Σταυρούλα Σαρρή, Ναταλια Δασκαλάκη, Ευαγγελία Ζερβουδάκη, Κατερίνα Τσαραμανίδου, Κατερίνα Σταμπολάκη, Εβελίνα Αραμπατζόγλου, Γιάννης Μπουρίτης, Κωνσταντίνα Μπουρίτη, Ολυμπία Ανδρεαδάκη, Αλίκη Νικολαράκη, Βάλια Χατζηχριστοδούλου, Μυρτώ Παπαδάκη.

Μέλη της Εφηβικής Χορωδίας: Όλγα Αλυγιζάκη, Πελαγία Ασαργιωτάκη, Αλεξάνδρα Γεωργαντοπούλου, Άννα Γραμβουσάκη, Δάφνη Καπετανάκη, Δέσποινα Κατσανεβάκη, Ιωάννα Μαυριλιδάκη, Αστρινός Μιχελάκης, Xρυσή Μπουζουνιεράκη, Κατερίνα Ναξάκη, Λυδία Παλιεράκη, Κώστας Παπαδάκης, Ιωάννα Παπατζανάκη, Δέσποινα Σφακιωτάκη, Υβόννη Τζόνσον, Ρόουζ Τιρνυ, Ιωάννα Τριγκάκη,  Νικολέτα Χουδαλάκη.


Σάββατο, 2 Μαΐου 2020, 20:00

Κύκλος | H μουσική συνομιλεί

Από την Δύση στην Ανατολή 

Ελεάννα Πιτσικάκη |κανονάκι

André Haaf | πιάνο

Jazz, pop και ανατολική μουσική αλληλοσυμπληρώνουν σχήματα, μελωδίες, ρυθμική πλοκή και εικόνες διαγράφοντας μία φανταστική διαδρομή «Από τη Δύση στην Ανατολή».

Η Ελεάννα Πιτσικάκη (κανονάκι) και ο André Haaf (πιάνο) συμπράττουν σε ένα μουσικό πρόγραμμα που συγκεντρώνει τα υφολογικά χαρακτηριστικά της Mediterranean fusion Jazz μουσικής σε σύνδεση με ελληνικά στοιχεία. 

Παρακολουθήστε τη μουσική συνομιλία των δύο νέων χαρισματικών ερμηνευτών, το Σάββατο, 2 Μαΐου 2020 στις 20:00, στο πλαίσιο των διαδικτυακών προβολών #Μένουμε_Σπίτι του ΠΣΚΗ. Η συναυλία δόθηκε στις 6 Μαρτίου 2020 στην Αίθουσα Συναυλιών του ΠΣΚΗ.  

Οι συναυλίες θα μεταδοθούν από το κανάλι του ΠΣΚΗ στο YouTube καθώς και από την ιστοσελίδα www.cccc.gr, ενώ θα παραμείνουν αναρτημένες, έτσι ώστε να μπορεί το κοινό να τις παρακολουθήσει οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμεί.

Υπενθυμίζεται ότι στο κανάλι και την ιστοσελίδα του ΠΣΚΗ, έχουν ήδη αναρτηθεί οι συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, το ρεσιτάλ πιάνου της Αλεξίας Μουζά, η συναυλία της Σαβίνας Γιαννάτου από το Jazz in Progress – Heraklion Jazz Festival, Savina Yannatou in Cretan Mode, της Ορχήστρας Δωματίου της Βιέννης και οι «Μουσικές Διαδρομές στο Λαβύρινθο V – Με αφετηρία στην Κρήτη…».


Η Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, ευχαριστεί θερμά τους καλλιτέχνες και όλους τους συντελεστές για την ευγενική χορηγία και τη συγκατάθεσή τους, για τη διαδικτυακή μετάδοση της συναυλίας, κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης του Covid 19.