Κύκλος | Έλληνες σολίστ
5 Δεκεμβρίου 2020

Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου, ώρα 21:00

Η πολυβραβευμένη ερμηνεύτρια Αλεξία Μουζά, επιστρέφει στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, στις 21:00, ερμηνεύοντας, στην αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού», τρία από τα πλέον δεξιοτεχνικά έργα του ρεπερτορίου του Ρομαντισμού για πιάνο.

Με αυτή τη μοναδική συναυλία, συνεχίζονται οι ζωντανές αναμεταδόσεις μέσω Live Streaming από την επίσημη σελίδα του ΠΣΚΗ, www.cccc.gr/gr/live-streaming, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό της Κρήτης – και όχι μόνο – να παρακολουθήσει εκδηλώσεις υψηλής καλλιτεχνικής αξίας από την άνεση του δικού του χώρου.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Προπώληση εισιτηρίων

Η προπώληση ξεκίνησε. Μπορείτε να προμηθευτείτε το εισιτήριό σας από εδώ.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Αλεξία Μουζά: Διαδικτυακά με τον Μπετόβεν

Κεντρική φυσιογνωμία στο πρόγραμμα της καταξιωμένης σολίστ είναι ο Ludwig van Beethoven (1770-1827) με την Σονάτα για πιάνο Αρ. 3 σε Ντο Μείζονα, Έργο 2 (1796) σε τέσσερα μέρη, από την πρώιμη συνθετική περίοδο του κορυφαίου μουσουργού, έργο υψηλών τεχνικών και ερμηνευτικών απαιτήσεων, αφιερωμένο στον Joseph Haydn. Γλυκό και μελαγχολικό, εμπνευσμένο από την προφορική παράδοση του σλαβόφωνου (κατά κύριο λόγο ουκρανικού) φωνητικού ρεπερτορίου των “dumy” (εν. “duma”), ακολουθεί το έργο Dumka σε Ντο ελάσσονα, Αρ. 59 του Pyotr Ilyich Tchaikovsky (1840-1893), έργο γραμμένο το 1886, που αναπαριστά μουσικά “Σκηνές από ένα ρώσικο χωριό”, όπως μαρτυρά ο τίτλος. Στο τέλος του προγράμματος, η Σονάτα για πιάνο Αρ. 3 σε Σι ύφεση Ελάσσονα, Έργο 58, η τελευταία σονάτα του Frédéric François Chopin (1810-1849) σε τέσσερα μέρη, έργο ολοκληρωμένο το 1844, δεξιοτεχνικό, πλούσιο σε αντιστικτικά και μελωδικά περάσματα, συναγωνίζεται σε λυρισμό και συναισθηματική φόρτιση τις περίφημες ballades του συνθέτη.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Προπώληση εισιτηρίων

Η προπώληση ξεκίνησε. Μπορείτε να προμηθευτείτε το εισιτήριό σας από εδώ.