Δυο υπέροχες βραδιές χάρισαν στο κοινό του Ηρακλείου οι συντελεστές του Άξιον Εστί, του κορυφαίου ποιητικού και μουσικού έργου δύο εκ των σπουδαιότερων Ελλήνων δημιουργών του 20ού αιώνα, του Οδυσσέα Ελύτη και του Μίκη Θεοδωράκη που παρουσιάστηκε στο ΠΣΚΗ με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.


Η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών και η Λαϊκή Ορχήστρα, υπό τη διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΠΣΚΗ Μύρωνα Μιχαηλίδη, οι εξαίρετοι Γρηγόρης Βαλτινός στον ρόλο του Αναγνώστη, Κώστας Μακεδόνας στο ρόλο του Λαϊκού τραγουδιστή και Τάσης Χριστογιαννόπουλος στο ρόλο του Ψάλτη, καθώς και τα αναγνωρισμένα χορωδιακά σύνολα της Μικτής Χορωδίας Δημοτικού Ωδείου Ηρακλείου υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Κιαγιαδάκη και της Μικτής και Νεανικής Χορωδίας Π.Ε. Ηρακλείου υπό την διεύθυνση της Λένας Χατζηγεωργίου παρουσίασαν μια νέα πρόταση γνωρίζοντας την αποθέωση. Χαρακτηριστικό του ενθουσιασμού του κοινού, τα επαναλαμβανόμενα μπιζαρίσματα και στις δυο παραστάσεις, καθώς και τα παρατεταμένα χειροκροτήματα σε εμβληματικά τραγούδια, όπως το «Ένα το χελιδόνι», «Της αγάπης αίματα», «Ανοίγω το στόμα μου», «Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ», κ.α., έργα που αποτελούν μια παρακαταθήκη ενός οικουμενικού, πνευματικού ποιητικού και μουσικού έργου.


Επόμενη μεγάλη εκδήλωση στο ΠΣΚΗ, η συναυλία αλληλεγγύης και ανθρωπισμού αφιερωμένη στα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία, το Σάββατο 2 Απριλίου, στις 21:00, στην Αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού».
Διάσημοι σολίστ, όπως η  Ουκρανή βιολονίστα Ντιάνα Τιστσένκο, η Λετονή βιολίστα Σάντα Βιζάιν, ο  Ισραηλινός - Πορτογάλος τσελίστας Κιρίλ Ζλότνικοφ, ο Ουζμπεκιστανός - Γερμανός πιανίστας Μιχαήλ Λίφιτς και άλλοι σπουδαίοι καλλιτέχνες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΣΚΗ, παρουσιάζουν κορυφαία έργα που αντλούν την έμπνευσή τους από τα δεινά που επιφέρει ο πόλεμος, μεταφέροντας το πανανθρώπινο μήνυμα της ειρήνης και της αγάπης για όλο τον κόσμο. Στη συναυλία περιλαμβάνονται έργα, όπως το Adagio του Μπάρμπερ, το θέμα από την κινηματογραφική παραγωγή «Η Λίστα του Σίντλερ», η Πρώτη Μπαλάντα του Σοπέν, η «Παθητική» Σονάτα του Μπετόβεν, καθώς και το «Ενθύμιο από τη Φλωρεντία» του Ρώσου συνθέτη Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκυ.

Αξίζει να τονιστεί ότι όλοι οι καλλιτέχνες συμμετέχουν αφιλοκερδώς, ενώ τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την ανακούφιση των θυμάτων του πολέμου στην Ουκρανία.

Διαβάστε περισσότερα, εδώ.

Επίσημος Χορηγός Αερομεταφορών: AEGEAN Airlines
Επίσημος Χορηγός Ακτοπλοϊκών Μεταφορών: Minoan Lines
Επίσημοι Χορηγοί Φιλοξενίας: Metaxa Hospitality Group | Karatarakis hotels & restaurants
Επίσημος Χορηγός Οδικών Μεταφορών: Union Coach Services
Επίσημος Χορηγός Εκπαίδευσης: ΙΕΚ ΑΚΜΗ
Χορηγός Επικοινωνίας: ΕΡΤ3 | ΕΡΤ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ | ΕΡΤ ΧΑΝΙΩΝ | Cosmote tv | Όμιλος ΚΡΗΤΗ tv